Reklama

Reklama

Prokletí čarodějnice

(festivalový název)
  • Německo Hagazussa - Der Hexenfluch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrůza z čarodějnic hýbe v 15. století Evropou. Nevyhýbá se ani malé Albrun a její matce, které žijí na samotě v horách. Albrun provází mučivý strach i v dospělosti, kdy už je sama matkou. Děsivé události ale začínají vyvolávat otázku, zda síly temna nesídlí i mimo její představy. Gotický horor s působivými obrazy a plíživě hrozivou atmosférou je debut rakouského režiséra Lukase Feigelfelda. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré huby sa skrátka nejedia. Každopádne vizuálna žranica, ktorá veľmi pekne dáva do kontrastu krásu a veľkoleposť prírody s nepríjemnými prvkami prezentované cez ľudí, čo v nej žijú. Ťahavá hudba, symbolizmus a prepadanie do temnoty )v tom metafyzickom aspekte) funguje perfektne. Rovnako aj hlavná hrdinka, ktorá blúdi a preklína ( kto by to bol povedal že mŕtvy potkan pohodený do rieky a ešte k tomu očúraný, dokáže spraviť takú galibu). Viac významové a na interpretáciu pomerne otvorené dielo, ktoré mi kazí v zásade jeden jediný aspekt. Nehovorí to nič nové. Neprezentuje to nič nové. Je to len ukážka vizuálne krásnych scén v ktorých sa sem tam objaví niečo fest nepríjemné. Určite som rád, že som to videl a som zvedavý na režisérovu ďalšiu tvorbu, ale k tomuto sa asi nemám veľmi potrebu vracať. Myšlienka, že na samote u lesa človeku dobre jebe, mi totiž príde pomerne známa na to, aby ma v tomto departmente ešte niečím prekvapila. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Kdyby si něco takového vzal do parády Terrence Malick, asi bych moc udiven nebyl. Rovnou říkám, že tento snímek nebude pro každého a po dvaceti minutách jej spoustu lidí bude chtít vypnout. Mám z toho pořád rozporuplný pocity, podobně jako u Eggersove The Witch. Ano, vizuál a atmosféra tu taktéž bijou do očí, zasněžené hory a pláně, pochmurný les, střídání ročních období, středověk, perfektní. Nečekejte tady žádné lekačky nebo vraždění. Mluví se tu zcela minimálně a režisér se zaměřuje detaily a snaží se s tím pohrát jak se dá. Jsou tu asi dvě, možná tři scény, u kterých bych nedoporučoval mít v puse sousto jídla. Celkově je to náročnější podíváná a jak jsem nastínil, ne každý to vydrží. Divák bude muset chápat souvislosti a nahlídnout krapet za oponu aby mu vše dávalo smysl. Netvrdím, že je to nějak vyloženě špatný, jen bych si přál aby si to vzal do rukou někdo zkušenější a dal tomu trochu jiný směr. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rakousko-německý horor „Prokletí čarodějnice“ je rozhodně atmosférický snímek, ale díky tomu, jaké bylo zvoleno tempo, jsem měl pocit, že stejně dochází k rozmělňování atmosféry a nakonec jsou zde hlavně divné obrazy toho, jak se žije na samotě a jak skoro nikdo nemluví. Nemůžu si pomoct, ale na mě film „Prokletí čarodějnice“ prostě nedokázal zapůsobit tak, jak by asi měl. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Určitě bych vyzdvihl kameru - spousta záběrů, lokality a práce s osvětlením byla pastva pro oči. Naproti tomu pár odporně creepy scén, který mi málem svíraly žaludek. Avšak nebyly podány nijak tajemně a nebyly ani tak početné, aby se dalo mluvit o hororu. Celkové divná atmoška spojená se sporým dějem byla spíše utahaná a nudná než děsivá a horová. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Rádobyartová humusárna od německy hovořících dekadentních pseudoumělců. Můžete v HD obdivovat každičký detail nádherného akné na ohyzdných tvářích psychicky narušených podivínek, které sáhodlouze čumí do "někam". Nebo se kochat nekonečným množstvím dlouhatánských záběrů, monotónním ambientním hučením, a vychutnávat si třeba zoofilní masturbaci. Po hodině jsem si krátil čas do konce brouzdáním na telefonu, takže jestli tam byla nějaká atmosféra, u mě to vzala oklikou. Ale všechno zlý je k něčemu dobrý- zase mám místo na disku, jupí! ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama