Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho odpoledne se v čekárně u renomovaného psychologa Palomera schází šestice roztodivných lidí, kdy každý trpí jinou variantou obsesivně-kompulzivní poruchy neboli OCD. Každý z nich je objednaný na 16:30, ale schůzka měla být individuální. Sekretářka tvrdí, že si nový objednávací počítačový systém dělá, co chce, a že doktorovo letadlo má zpoždění. Šest pacientů tedy čeká... (C0r0ner)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (61)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť človeka, ktorý by sa pri tomto každú chvíľu nezasmial. Keď si to tak vezmem, v podstate sa s ľuďmi podobného typu stretávame každý deň a ono sú to vážne poruchy. Koľko ľudí je prestrašených z čohokoľvek a dezinfikuje všetko okolo seba ako blázon (hlavne v súčasnej korona panike)? Ja ich poznám veľa. Poznám aj takých, čo milujú čísla a mnoho aj takých s tikmi. A ešte viac takých, čo nekontrolovane nadávajú. A pri tejto komédií musím povedať, že bez nadávajúceho muža by bola len priemernou, no s ním to vystrelilo vysoko. Rozuzlenie bolo prekvapujúcejšie než som čakal. Nie je to síce komédia storočia, ale pre mňa jednoznačne jedna z komédií roka 2017. A ako divadelná hra by to bolo zrejme za plný počet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi na začátku, že jde o zadání na téma podejte nějak vtipně možné psychické poruchy, aby se divák poučil a ty lidi neodsuzoval, ale pokusil se je pochopit. Naštěstí v poslední tři čtvrtě hodině došlo k oné sebe-terapii se třemi minutami a konečnému rozuzlení, kdy těm lidem stoupnulo sebevědomí, že se ta psychická porucha dá nějak zvládnout. Že tam jde o nějaký podraz, to napadne diváka asi hodně rychle, a v podstatě se dalo vylučovací metodou přijít i na to, co se děje a kdo v tom jede. Tam mi to přišlo malinko odfláknuté, protože by stačilo, aby někdo z jedné skupiny uviděl náhodou fotku jiné skupiny a bylo by po překvapení. Ona ostatně i ta sekretářka byla střelená včetně těch kočiček. Ale ten konec je hodně pozitivní a příjemně mne překvapil. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ujetá a místy špičková komedie ze Španělska z roku 2017 je teda slušný úlet a sympatičtější téma jsem snad dlouho neviděl. Skupina lidí s pokaždé jinou OCD se sejdou v čekárně a víc snad ani nemusím říkat. Herecky na úrovni (potěší naše oblíbená Ramira ze Spanish Movie), technicky stejnětak a z komediální stránky je to v první polovině úplně bezchybné a ačkoliv ve druhé film místy trochu upadá, dojel úspěšně do konce a já jsem spokojený. Nejvíce film táhnou jednoznačně zajímavé postavy, které se svou povahou dostávají často do nepředvídatelných a vtipných situací. Fobie z mikrobů - neustálé mytí rukou, tourettův syndrom, opakování každé věty dvakrát, strach ze šlapání na rýhy mezi kachličkama na chodníku, neustálé se modlení k bohu nebo chorobné počítání všech matematických příkladů vždy a všude - asi si umíte představit, co tohle kombo ve filmu dokáže vytvořit. Odpočinková zábavná komedie, která s divákem pěkně zacvičí a donutí jej smát se až do konce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Touto španělskou záležitostí jsem si fakt vylepšil den. Málokdy se mi stává, abych se tak dobře bavil u čistě komorního počinu. Tvůrcům se podařilo dát dohromady přesně ty správné postavičky (a jejich problémy), které příběh potřeboval k tomu, aby mohl bezvadně fungovat a abych si u něj kromě zábavy užíval i totální pohodu. Žádné akční scény, žádná politická korektnost, jen výborná konverzační komedie. Paráda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička lidí trpících různými druhy obsedantně kompulzivní poruchy se sejde v čekárně u psychiatra. No a pokud se to umí, tak to jako námět stačí. A Villanueva umí. Výborně napsané postavy, neméně výborně zahrané poruchy, slušné tempo, vtipné dialogy. Má to vlastně všechno, co od komedie chci. K absolutní dokonalosti mi sice něco málo chybí, ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií co jsem za poslední roky viděl. 85% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Fotka, kterou má Tiffany (Inma Cuevas) na stole, pochází z krátkometrážního snímku Meeting with Sarah Jessica (2013), který také režíroval Vicente Villanueva. Inma Cuevas si ve snímku také zahrála. (TheSpearCZ)
  • „Toc“ je ve španělštině zkratka pro „trastorno obsesivo compulsivo“, tedy obsedantně kompulzivní porucha, kterou trpí hlavní aktéři. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama