Reklama

Reklama

Dívka v mlze

  • Itálie La ragazza nella nebbia (více)
Trailer 3

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost.“ Kdo na ni doplatí tentokrát? Zkušený komisař bojuje s prohnaným vrahem o život unesené dívky... Cestou do kostela v mlhavé horské obci Avechot beze stopy zmizí tichá patnáctiletá Anna Lou, dcera silně věřícího páru. Na pomoc při vyšetřování je povolán kontroverzní komisař Vogel, mezi jehož neortodoxní metody patří i víření veřejného mínění za pomoci médií. V rozpoutané mediální bouři vesničané i členové náboženské komunity se znepokojením zjišťují, že nikdo není mimo podezření a všechna jejich tajemství budou postupně propírána veřejně. Je znepokojivé zmizení Anny Lou pouhým dílem pubertálního vzdoru, nebo se v jinak poklidné obci skrývá vlk v rouše beránčím? Italský thriller se vyznačuje ponurou atmosférou odlehlého horského městečka a zdánlivě pozvolným tempem, které ale přináší množství dějových zvratů a rafinovaných nápověd. Jedná se o režijní debut spisovatele Donata Carrisiho, který adaptoval svůj vlastní román. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (73)

stration 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina! Já tyto filmy strašně nenávidím! Nenávidím twisty a čím víc, tím hůř. Čím větší výmrd s divákem, tím hůř. Čím se víc na konci směju, jak se mnou tvůrci vykývali, tím hůř. Dementní hudba a nesympatičtí herci, kteří vůbec nejsou přirození a přehrávají. Celé to nedávalo smysl a brzo na to celé zapomenu. Nebo je to celé naopak? :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se autor snaží být děsně tajuplný a mít v příběhu minimálně dva nečekané zvraty, takže se v tom sám nakonec zaplete a logicky to zpětně nedává smysl. Tohle je nejenom tento případ, ale kromě slušné kamery a lokací (a zbytečně vleklé a dlouhé stopáže) už film nic jiného nenabízí. S nějakou atmosférou se tu vůbec nepracuje, stejně tak s onou mlhou, případné mysteriozní prvky jsou utnuty hned v zárodku, a to, co diváka napadne po scéně u paní na kolečkovém křesle, je nakonec pravda... jen to prostě zpětně nedává smysl. Jean Reno se tu objeví asi ve třech, čtyřech scénách jako psychiatr. A blbý polda je až tak chytrý, až je nakonec blbý. V jednu chvíli jsem měl pocit, že sleduju jeden díl Specialistů pouze s daleko větším rozpočtem a slavnějšími herci. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Elegantně a bez jediné skvrnky natočený detektivní příběh, který si předsevzal, že napětí vytvoří bez krve, mrtvol a násilí. Dívalo se na to opravdu dobře, ovšem naprostá absence originality způsobila, že jsem netíhnul vůbec k žádné postavě a na to, jak se film tvářil vychcaně, mně na konci brada nespadla. ()

iN 

všechny recenze uživatele

V první půlce celkem rozvleklé a chvíli trvá, než si divák na detektiva Vogela zvykne, ale pak už se zařadí vyšší rychlost. Zachmuřená atmosféra italských hor, nezvyklé začlenění médií do vyšetřování, celkem jasný podezřelý hned od začátku a postava hlavního detektiva, u které tak trochu nevíte, co si o něm myslet - vše dobře vyladěno tvoří napínavý a promyšlený film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice táhlý thriller, který nehraje úplně podle pravidel. Vyšetřující policista je docela hajzl, tempo a i žánr se v půlce mění a přestože se snaží o twisty, neumí je správně vygradovat a šokující tečku jsem očekával někdy po 5 minutách, vzhledem k obsazení. Není to špatné ale od thrillerové detektivky očekávám něco jiného. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama