Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (81)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten robot není připojen k naší síti, takže ho nemůžeme monitorovat." "Tak mi aspoň něco sežeňte na toho kluka. Chci znát kontakty, nákupní návyky, velikost jeho bot. Cokoliv!" "Myslíte tím jeho soukromá data?" "Samozřejmě. Proč bychom je jinak shromažďovali?" _______ Na první pohled je 'Rozbitý robot Ron' nevinný, relativně průměrný, až infantilní animák. Na pohled druhý jde o celkem znepokojivý vhled do toho, jak moc je lidská společnost posedlá moderními technologiemi a manipulována algoritmy, a taky zároveň důmyslná úvaha nad tím, do jakých podob může nabývat přátelství. Zach Galifianakis je sice jako Ron skvělej, jenže víc než na 3* to nevidím. Rozhodně jsem nečekal, že to závěrečný poselství vyšumí do ztracena a bude tak nicneříkající. Animák je to bezpochyby inteligentní, ale je zbytečně primitivní a vstřícný vůči průměrnému publiku.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že so všetkým ako sa svet neustále mení a posúva dopredu je pre mňa "Ron´s Gone Wrong" skutočne veľmi dobrým filmom pre celú rodinu. Je to originálne? Nie. Ale má to veľmi dobré myšlienky, ktoré na konci podľa mňa pochopí úplne každý. A najmä sú zachytené spôsobom, ktorý dokáže nás ako divákov vtiahnuť do deja. Istým spôsobom som zhodnotil, že film nielen dobre zachytil vzťah medzi Barneym a Ronom, ale dobre spracoval aj ostatné postavy. Ako Savannah, ktorej mi v jednom momente bolo úprimne ľúto. A najmä sa to neustále viac a viac budovalo. A kvalitne to ukazuje, že tieto roboty neboli skutočne tým najlepším priateľom. Môžu o nás vedieť všetko, no v realite so svojim algoritmom nemajú šancu pochopiť, čo je to skutočné priateľstvo. Je to síce úplne jasný odkaz na to, ako veľa času trávime dnes na sociálnych sieťach a ako nás viac zaujíma to, ako nás vidia iní, než to kto vlastne sme. A nemáme problém sa vykašľať na svojich priateľov a blízkych, keď sa nám to hodí. Máme totiž v sebe to večné sebectvo a nekonečnú závisť. Takže film kvalitne adresuje svoju myšlienku a pôsobí veľmi úprimne. Páči sa mi ako Barney učí Rona ako sa stať jeho priateľom a ako sa neustále jeho "nástenka" vyvíja. A keď zabudneme na to, že v prvom rade myslíme na seba, možno ešte dokážeme svet zmeniť k lepšiemu. Nič iné v tom nie je. Skvelý film pre celú rodinu. Okrem toho s vynikajúcimi animáciami. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele

zo zaciatku som si myslel - WTF? dalsi gycovy animak velebiaci tik-tokom deformovanu spolocnost deti? a ono sa z toho vyklul pravy opak. v mnohych okamihoch podsuva film subtilny humor, ktory skor pochopia dospeli. hovori z duse a demaskuje spolocnost nasich potomkoch zavislych na socialnych sietach a fiktivnych priatelstvach. posobi to osviezujuco uvedomelo (pozor, nie "woke") a ziskava sympatie pripomenutim sci-fi klasiky a niekdajsich velkolepych tem fantastiky: do akej miery moze robot ozit a vytvorit si vlastnu osobnost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neurážející, ale zároveň ničím nevyčnívající animák s moderním vizuálem, ale na to, s jakou látkou tvůrci pracují, z ní mohli vytěžit více. Zasmál jsem se mnohokrát, ale žádný velký výbuch smíchu jsem nedostal, stejně tak příběhově jde jen o klasickou kostru bez výraznějších odboček, lepších postav nebo prostě něčeho navíc. Průměrná pohádka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších animovaných překvapení posledních let. To je Rozbitý robot Ron, kterého trestuhodně studio Disney pohřbilo, protože ho dali do výroby staří pohlaváři 20 century studia Fox, ještě než ho Disney koupil. Nedivím se že ho zazdili, protože je minimálně o třídu lepší, než to co poslední roky prezentovalo studio Pixar či Disney animation. Příběh o přátelství a moderních technologií má vše, co si přejete od moderního animáku mít. Zábavu, emoce a fungující příběh skrze skvěle napsané hlavní hrdiny. Pokud jste film neviděli, rozhodně máte mé velké doporučení jej zhlédnout. Velký palec nahoru. 85% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)

Reklama

Reklama