Reklama

Reklama

Noctuelle

(studentský film)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava, Noctuelle, je výrobce motýlů, kteří jsou nositelé snu. Tito motýli poté letí tmou k lidem, aby jim daný sen předali. V Noctuellově světě však existuje také netopýr. Tento netopýr je protikladem Noctuella. Tak jako Noctuelle vyrábí sny kladné a je chorobně posedlý vytvářením dobra, je netopýr jeho pravým opakem. Chytá Noctuellovy kladné sny, tedy motýly, a předělává je na sny záporné. Ve chvíli, kdy to Noctuelle zjistí, rozhodne s netopýrem utkat. V souboji, který spolu svedou, sice Noctuelle nad netopýrem zvítězí, ten ho ale ve smrtelné agonii kousne. Noctuelle se tak dostává do své vlastní noční můry, ve které zjišťuje, že jeho boj není striktně bojem za dobro. Protože ve světě musí vedle dobra, existovat i zlo. (ČSFD)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Absolvoval jsem v polských horách v lyžařské středisku Sczawnica týdenní kurs animace, tak musím takovouto složitou výtvarnou práci ocenit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ono to není úplně blbé a ta animace se mi líbila - temná a tajemná, a posléze ta scéna na střeše v dešti je velmi povedená. Jen není moc jasné, jestli ti lišajové nosí jen hezké sny (pampelišky), nebo i noční můry (náhle se probudivší muž), a nakonec není vlastně ani jasné, co je, a co není Noctuellova noční můra, neb (podle zdejšího popisu) netopýr vypadá spíše jako vetřelec. Každopádně konec mne zklamal, pointa je jalová a v poslední době v hororových filmech nadužívaná (mini spoiler: zlo prostě i poté, co ho překonáte a zničíte, stále žije). Ale každopádně mne to nenudilo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem to ujde, jenom by bylo třeba něco dotáhnout v příběhu a udělat lepší zakončení. Ale jinak to jde a ta animace dokáže působit hororově. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace ve stylu Trnky nebo Švankmajera, pojatá velmi ponuře, což je ovšem také pozitivní, nicméně příběhově mě to nezaujalo - na obsahu by to chtělo určitě zapracovat, protože co se týče technické stránky, tak tam není co zlepšovat. 60% ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Animace se mi líbí, hororové ladění rovněž, a boj na střeše za hustého deště je vrcholnou scénou tohoto krátkého loutkového příběhu. Ale děj jak kdyby psal nějaký začátečník, a nebo ho vlastně nepsal vůbec - vymyslel ho, zatímco seděl na židli, a začal jej animovat. Onen závěrečný výkřik zla budiž jedním příkladem za všechny, co si myslíme, že divák od hororu očekává, ale vlastně to není pravda - neb co už bylo viděno tisíckrát, víckrát už vidět nechceme. 65% ()

Reklama

Reklama