Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi moc často, že bych soucítil s hlavním hrdinou, jenže pokud někdo umí svou postavu zahrát jako Edward Norton, tak to není problém. Po celou dobu tohoto snímku mě mrazilo v zádech...je to divné, ale říkal jsem si:"Co bych dělal já, pokud bych měl pouze 24 hodin svobody a poté bych měl jít na 7 let do "izolace" ? No abych řekl pravdu, nic jiného, než pařba a následný pořádný sex, mě nenapadlo ;o) Ano, Monty byl celkem parchant.....ale sakra, ten parchant vám přiroste k srdci tak, že budete chtít, aby se iluze jeho otce vyplnila do posledního puntíku. Jenže život je svině, která nemá slitování s nikým. V tom měl Predy pravdu ;o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kým sa človek dopracuje k shawshanskej poslednej štvrťhodinke (fantastické a závideniahodné sólo pre Briana Coxa), čaká ho silný a dôležitý príbeh o malých veľkých veciach. Silné a vďačné herecké výkony, nezabudnuteľné scény (zrkadlo, rozbitie tváre), skvelé dialógy, smiech i dojatie, Anna Paquin - to sa tvorcom hneď ľahšie odpúšťa miestami ťažšie znesiteľný, patetický a príliš osobný "newyorský motív" (snímka verzus Jedenásty september). ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je prostě Edward Norton. Nemohu si pomoct ale obsazením tohoto herce v jakémkoliv filmu z něj udělá nadprůměrný snímek. Ani u 25 hodiny tomu není jinak. Skvěle natočené drama o posledních dnech před cestou do vězení je dokonale zrežirováno s vynikajicím scénářem. Spojení Norton a 5 hvězdiček opět dokonale sedí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Režisérovu tvorbu s výjimkou Spojence nakoukanou nemám, nicméně film se objevil v mém hledáčku kvůli Edwardovi. A sice mě čekala překážka v podobě přečkání úvodních titulků, které patří k nejméně záživným, co jsem kdy viděl, každopádně to, co se odehrávalo po nich, bylo poutavé dost. Tvůrci nabízí divákovi pohled na muže, kterému zbývá den, než ho zavřou na 7 let, a je zajímavé uvažovat nad tím, jak by tento čas člověk využil, kdyby byl v jeho kůži. Norton hraje výborně a dvojice kamarádů v podání Hoffmana a Peppera ho zdařile doplňují a rozhodně nejsou jen do počtu, jejich osudy a charaktery mě dost zajímaly (na rozdíl od 2 ženských postav, naprosto nevýrazných a nezajímavých). Příběh bavil (akcentovaný útok na Dvojčata docení spíš Američané), samotný konec mě už tolik nevzal, snad i proto, že ho „použil“ i jeden nejmenovaný seriál s pohřebáky. Filmu nechybí řada vypjatých emocionálních scén, nejvíc mě dostaly ty s „dialogem“ před zrcadlem a také přátelskou „výpomocí“. I díky nim končím s hodnocením na solidních 4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Emocionalne hodne silnej film, ale jinak v podstate o nicem. Popis filmu, jako, ze Monty musi udelat nekolik zasadnich rozhodnuti, nemuze si byt nikym jistej atd., mi pride dost mimo, protoze Monty se jen tak poflakuje a obcas s nekym pokeca. Nektery sceny jsou sice hodne psycho, ale zas tu je pak spousta zbytecnejch scen, ve kterejch se snazi reziser okomentovat spolecnost. Nejvic se mi libila scena, kdy Edward vsechny fuckuje. Ze zacatku je film trochu jak cerna komedie, pak je o nicem a zaver je silnej. Herci jsou perfektni, Hoffman si strihnul slusnyho "uchylacka", prekvapil me Barry Pepper a Norton byl perfektni, jen mi neprisel jako nejakej strasnej drsnak, furt se tvaril utrapene. Na 5* to sice neni, ale drama to je poradny. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Reklama

Reklama