foto

Vanessa Ferlito

  • nar. 28.12.1980 (38 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Vanessa Ferlito se narodila roku 1980 v drsné New Yorské čtvrti Brooklyn. Její rodiče vlastnily vyhlášený kadeřnický salon. Její otec však umírá v době kdy ji byly pouhé tři roky. Tato událost ji na dlouhou dobu velmi poznamenala. Později ale nachází útěchu v herectví, které si vybrala i jako obor svého studia. Po dokončení školy začala zkoušet štěstí u filmu.

Mezi její první úspěchy lze počítat roličky ve filmech ON-LINE, 25. HODINA a ve SPIDER-MAN 2. Velkou pozornost na sebe upoutala i v seriálech PRÁVO A POŘÁDEK, RODINA SOPRÁNŮ a hlavně v seriálu 24 HODIN, kde ztvárnila postavu Claudie. Velký prostor dostala hlavně v seriálu KRIMINÁLKA NEW YORK, ve kterém hrála agentku Aiden Burn. Zajímavostí je, že se svou postavou má společné, že obě pochází z Brooklynu. Z dalších filmových projektů jmenujme ještě komedii PÁN DOMU a thriller STÍN ZABIJÁKA, ve kterém si zahrála po boku oscarových herců Cuby Goodinga Jr. a Helen Mirren.

Tento rok se objevila ve filmu Quentina Tarantina AUTO ZABIJÁK, který ji její roli Arlene napsal přímo na tělo. Vanessa žije střídavě mezi Los Angeles a New Yorkem. Její předci pochází z Itálie. Je vegetariánka a horlivě bojuje za práva zvířat. Měří metr sedmdesát.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2018 Duke
2015 The Aftermath
2012 Jako za starejch časů
2011 Cooper and Stone (TV film)
2010 Wall Street: Peníze nikdy nespí
2009 Julie a Julia
Madea Goes to Jail
2008 Prázdniny za všechny prachy
2007 Descent
Grindhouse: Auto zabiják
2006 Drift (TV film)
2005 Pán Domu
Stín zabijáka
2004 Spider-Man 2
Tollbooth, The
2003 Neporažený (TV film)
2002 25. hodina
On_Line

TV seriály

2019 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
The River Styx, Part II (S05E24)
The River Styx, Part I (S05E23)
Chaos Theory (S05E22)
další epizody (14)
2018 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Tick Tock (S05E10)
Risk Assessment (S05E09)
Close to Home (S05E08)
další epizody (24)
2017 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Zrcadlo, zrcadlo (S04E10)
Tvrdá životní rána (S04E09)
Otcovské hříchy (S04E08)
další epizody (25)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Závodiště (S03E09)
Hudba pro mé uši (S03E08)
Psanci (S03E07)
další epizody (9)
2015 Graceland (TV seriál)
No Old Tigers (S03E13)
Dog Catches Car (S03E12)
The Wires (S03E11)
další epizody (13)
2014 Graceland (TV seriál)
Faith 7 (S02E13)
Echoes (S02E12)
Home (S02E11)
další epizody (13)
2013 Graceland (TV seriál)
Pawn (S01E12)
Happy Endings (S01E11)
King's Castle (S01E10)
další epizody (12)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Hrdinové (S02E23)
Ukradený domov (S02E22)
Žít či nechat zemřít (S02E18)
2005 Kriminálka New York (TV seriál)
Velká vražda na hlavním nádraží (S02E02)
Léto ve městě (S02E01)
Na vlastní oči (S01E23)
další epizody (15)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Dobrou noc, mami (S01E10)
Důstojník v modrém (S01E09)
Tři generace stačí (S01E08)
další epizody (10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Miami - New York - Nonstop (S02E23)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S03E11)
Day 3: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S03E10)
Day 3: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S03E09)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Krysy (S05E02)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 3: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S03E08)
Day 3: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S03E07)
Day 3: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S03E06)
další epizody (8)
Právo a pořádek (TV seriál)
Star Crossed (S13E14)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Blackout (S03E22)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Další párátko (S03E05)

Host

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace