Reklama

Reklama

Русалка: Озеро мёртвых

  • Rusko Rusalka: Ozero myortvykh (více)

Obsahy(1)

Rusalka, která představuje samotné zlo, se zamiluje do Marinina snoubence a chce ho od ní odlákat do svého Mrtvého království pod vodou. Rusalka je mladá žena, která byla před mnoha staletími v daném jezeře utopena. Marina má pouze týden na to, aby překonala svůj strach z hluboké vody a postavila se Rusalce v boji o svého snoubence. (Miseet)

(více)

Recenze (28)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se tedy nejedná o rusalku v pravém slova smyslu, ale spíš o pomstychtivé jezerní strašidlo, které dokáže ke svým rejdům využívat vodu i mimo své teritorium, ale to vůbec nevadí. Co se samotné zlé víly týče, tak ta byla fajn a nepříjemný pocit dokázala vzbudit jak s maskou, tak bez masky. Celkové uchopení příběhu mě také nijak neuráželo a to samé se dá říct o romantické lince. A sympatičtí mi byli i herci. Na druhou stranu je fakt, že Podgajevskij si mohl trochu víc pohrát s napětím a první půlhodina byla trochu utahaná. Nicméně i tak se jedná z mého pohledu o zatím nejlepší režisérův film a docela se začínám těšit na Jagu. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ruský horor „Rusalka: Ozero myortvykh“ se až příliš snaží přiblížit americkému stylu natáčení hororu, což je prostě škoda. Takových filmů v Americe vznikne mnoho, ale dobrý ruský horor... no, těch moc není. A bohužel ani tenhle film se k nim nepřidává. Je to průměrný horor, který v konečném důsledku nenabídne nic nového. Mytologický potenciál postavy zůstal nevyužit. A to jsem s 50 % celkem hodný. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Potvůrka s vody se rozjede pěkně od začátku ale ne moc děsivě což je největší škoda. Filmu dodá celkem skvělé herecké obsazení a jsem tam se snaží hodně dodat na atmosféře strachu a napětí a dobře to přitom utíká. A když se blíží finále a pravda vyjde najevo a vypadá to že láska je silná tak mrcha se nevzdává a to se mi líbilo, škoda že hororový režisér tentokrát nevytvořil skvělou hudbu a nedodal více strachu přesto se mi horor líbil s celkovým příběhem, a snad příští rok půjdeme opět v dobrých stopách. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podgajevskij zatím točí filmy podobné si jako vejce vejci. Standardní slušný vizuál a solidní hudba, herci klasické ruské držky a námět z pohádek a bylin. Jen tedy rusalky jsou bytosti nadpozemské, tudíž pochybuji, že by mohly vzniknout s vražedkyně, která se v zoufalství utopí. Tady bych uvítal spíše nějaké prokletí.A když už rusalka či jiná vodní nebo mořská panna, pak se mi více líbila Bytost z hlubin (2001). Na druhou stranu některé scény se mi líbily - halucinace a sny, lokace jezera a vše okolo, hrátky s vodou. Napětí kolísavé, sem tam atmosféra a pak zase chvíli prázdno. Asi bych přidal buď více fantasie, nebo řádné gore. Ostatně s takovými zubisky by se daly dělat věci.....2,5* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od Rusalky som si sľuboval veľa, pretože predchádzajúce režisérove filmy o Neveste a Pikovej dáme ma potešili, ale v tomto prípade sa očakávania nenaplnili. Vizuálna stránka neporovnateľne slabšia, masky biedne, ľakačky nefunkčné, a romantický príbeh o nádejnom plavcovi, ktorého prenasleduje jedna jazerná škrata mi prišiel vyložene trápny. Dookola sa tam pýtala, či ju ľúbi, ale s takým ksichtom očakávala akú odpoveď? Keby aspoň niečo poriadne predviedla, ale okrem vycerenia tesákov v digitálne natiahnutej tvári som nič nenašiel. Svjatoslav má očividne slabosť na ženské démonické bytosti, tak snáď jeho budúcoročná Baba Jaga dopadne lepšie. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama