Reklama

Reklama

Русалка: Озеро мёртвых

  • Rusko Rusalka: Ozero myortvykh (více)

Obsahy(1)

Rusalka, která představuje samotné zlo, se zamiluje do Marinina snoubence a chce ho od ní odlákat do svého Mrtvého království pod vodou. Rusalka je mladá žena, která byla před mnoha staletími v daném jezeře utopena. Marina má pouze týden na to, aby překonala svůj strach z hluboké vody a postavila se Rusalce v boji o svého snoubence. (Miseet)

(více)

Recenze (28)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podgajevskij zatím točí filmy podobné si jako vejce vejci. Standardní slušný vizuál a solidní hudba, herci klasické ruské držky a námět z pohádek a bylin. Jen tedy rusalky jsou bytosti nadpozemské, tudíž pochybuji, že by mohly vzniknout s vražedkyně, která se v zoufalství utopí. Tady bych uvítal spíše nějaké prokletí.A když už rusalka či jiná vodní nebo mořská panna, pak se mi více líbila Bytost z hlubin (2001). Na druhou stranu některé scény se mi líbily - halucinace a sny, lokace jezera a vše okolo, hrátky s vodou. Napětí kolísavé, sem tam atmosféra a pak zase chvíli prázdno. Asi bych přidal buď více fantasie, nebo řádné gore. Ostatně s takovými zubisky by se daly dělat věci.....2,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec se Kitajevovi nedivím, že se zblbnul do rusalky. Tedy ne že by byla tolik chic, ale určitě to byla podstatně víc zajímavá a osobitá baba, než jeho unylá bezduchá pizda snoubenka, která furt nyvě vejrala jak bluma... Slušné spotřební béčko na jedno použití, ale Rusové to kapánek přeťápli se snahou být "in". Jejich popkulturní verze rusalky je dost příšerná a dá se hodit do jednoho pytle se všemi obdobnými bubáky z obdobných amerických nebo asijských softhorrorů. Nejvíc mě namíchly ty její nesmyslné (a digitální) zuby. Škoda, že rusalku nepojali tradičněji, po slovanském/ruském způsobu, namísto toho, aby se opičili po soudobých západních i východních trendech. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od Rusalky som si sľuboval veľa, pretože predchádzajúce režisérove filmy o Neveste a Pikovej dáme ma potešili, ale v tomto prípade sa očakávania nenaplnili. Vizuálna stránka neporovnateľne slabšia, masky biedne, ľakačky nefunkčné, a romantický príbeh o nádejnom plavcovi, ktorého prenasleduje jedna jazerná škrata mi prišiel vyložene trápny. Dookola sa tam pýtala, či ju ľúbi, ale s takým ksichtom očakávala akú odpoveď? Keby aspoň niečo poriadne predviedla, ale okrem vycerenia tesákov v digitálne natiahnutej tvári som nič nenašiel. Svjatoslav má očividne slabosť na ženské démonické bytosti, tak snáď jeho budúcoročná Baba Jaga dopadne lepšie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V starej Rusi sa hovorilo, aby si v noci nechodil ku jazeru, pretože tam čaká rusalka. Zmätie tvoju myseľ a keď jej potom povieš, že ju miluješ, stiahne ťa na dno do chladných, temných hlbín. Jej kúzlu sa nedá odolať. Ona nepozná zľutovanie. Odlúči ťa od sveta živých. Bude ťa trápiť a trízniť. Možno ťa pustí, keď jej dáš to najcennejšie, čo máš. To sa však stáva len veľmi zriedka. Kvôli nešťastnej láske si vzala život a ty budeš zdieľať jej osud. Toto bolo moje druhé stretnutie s tvorbou ruského režiséra Svjatoslava Podgajevskijho. Ako prvý som videl jeho snímok "Nevesta" (Невеста) z roku 2017. Zapôsobil na mňa svojou zvláštne temnou, mrazivou atmosférou. Tie isté nepríjemno príjemné pocity som mal aj pri sledovaní romantického horroru "Rusalka" (Русалка: Озеро мёртвых), ktorý natočil v roku 2018. Originálny rukopis pána Podgajevskijho sa mi začína naozaj páčiť. **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Pikovej kráľovnej ďalší Podgajevského (kvázi?)horor umiestnený do súčasnosti, ale snažiaci sa (väčšinou naozaj len snažiaci) o moderné poňatie prastarého mýtu. Každá krajina má svoje mytologické stvorenia, rôzne príšery a bytosti, nie nutné záporné (ale často áno), ktorých sa naši prapredkovia báli a reálne verili v ich existenciu. Medzi takéto tvory patrí bezpochyby aj rusalka. V roku 2018 o tom Rusi natočili horor, ale hoci to nie je úplne zlé, určite nejde o nič, čo by ste museli vidieť. Vlastne som miestami váhal, či to viac, ako horor, nie je fantasy. Ale asi nie, asi by som to ozaj s prižmúrenými očami bral ako horor. Avšak ako horor úplne ľahko vypočitateľný, očakávateľný, predvídateľný a banálny. Po vizuálnej stránke je to OK, ale inak ma to dosť nudilo a ani herci to nezachránili. Ak je tento režisér novou tvárou ruského hororu, potom ruský horor skončil. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama