Reklama

Reklama

Vagabond

(seriál)
  • Jižní Korea Baegabondeu (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Kaskadérovi Cha Dal-geonovi zahyne při havárii letadla synovec. S pomocí tajné agentky Go Hae-ri se pokusí přijít pravdě na kloub. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

mira007 

všechny recenze uživatele

Seung-gi Lee jako filmový kaskadér pátrá po teroristech, kteří mají na svědomí havárii letadla na cestě do Maroka, kde byl jeho synovec. Jako osvěžení jsem dal tento korejský akční špionážní seriál, který mne přesvědčil, že korejský filmový průmysl se dokáže rovnat s tím americkým. První díl je asi the best of podívaná - přestřelky, bitky, velkolepé honičky ( v ulicích Marakéše kdy auťáky rozmetají tržnici se zbožím celkem impozantní ), lokace od Asie, Evropy až po Afriku, krásné asijatky... příběh není úplně hloupý, provedením mi to místy připomnělo osmdesátkové akčňáky z Hong Kongu akorát ve velmi moderním balení na úrovni, které v produkčních možnostech nesahá ta česká ani po kotníky. V dalších dílech se sice věci zpomalí v politický thriller často v kancelářích, což nemění nic na tom, že to je solidní podívaná. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Spousta postav má obrovské charisma, choreografie akčních scén jsou vymazlené a celkově se na to hodně dobře kouká, ale těch nelogických a nesmyslných vyřešení mnoha situací je tolik, že musím jít s hodnocením hodně dolů. V tomto směru fungovaly Iris a Athena mnohem celistvěji. Je to škoda, protože mě to vážně hodně bavilo, nicméně to jak při přestřelkách je pomalu i papír vynikající štít a spousta dalších nesmyslů u kterých nechci spoilerovat, bylo bolestivé sledovat. ()

Reklama

jarah 

všechny recenze uživatele

Na túto drámu som sa obzvlášť tešila. Po zhliadnutí seriálu Korean odyssey som bola zvedavá na herecký výkon mladého Lee Seung Ki-a a môžem povedať, že ma ani tentoraz nesklamal. Takto nepriamo skladám klobúk pred kórejskou hereckou školou. Prečo muselo spadnúť lietadlo, akú cenu má život dvesto cestujúcich na jeho palube, ako hlboko siahajú chápadla moci, politiky a peňazí, kde sú hranice dôvery a koľko vydrží človek, ktorý už nemá čo stratiť. Dráma napínavá až do posledného okamihu má zvláštne zakončenie, pri ktorom si človek vzdychne: "A je to tu zas!" ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Prvních šest dílů mi přišlo tak nějak v rámci žánru obyčejných. Ti, kteří museli přežít, byli patřičně nesmrtelní, zkušení střelci se ne a ne trefit a tak podobně. Ale pak už jsem jela i po dvou dílech. Výborná zápletka, ost i lokace na jedničku. Lišáka a Suzy netřeba komentovat, že si ti dva sednou je už pár let jasné. Celkové finále překvapilo a jestli bude druhá sezóna, která se v tomhle případě přímo nabízí, tak u ní rozhodně nebudu chybět. 4,5* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Celý to táhnul Seung-gi Lee, Suzy ale taky nebyla špatná. Líbilo se mi, jak její postava vyzrávala. Trochu mi vadila roztřesená kamera, jinak akční scény na jedničku a kor ze začátku bije do očí nesmrtelnost hlavních hrdinů. Ale... atmosféra i příběh byly skvělé. Ten mezinárodní přesah se mi taky líbil. Chápala bych, že si připraví půdu pro druhou sérii, jakože kdyby náhodou, ale právě proto, že to je kdyby náhodou, tak tomu dám inteligentní konec, který to více méně uzavře. Pochybuji ale, že se jim podaří natočit pokračování a o to víc to člověka štve. Zbytečně to kazí výsledný dojem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Jeong-woo Ha coby umělec, ano, opravdu mám na mysli umělce a to konkrétně malíře, pocitově ovlivněný autentickým německým expresionismem debutoval už v roce 2010. Od toho okamžiku se nebál velkých kroků a svoji práci, rok za rokem stále se rozrůstající, prezentoval na velkém množství veřejně přístupných výstav a uměleckých workshopů. Obraz, ten ošklivý na rudém pozadí, ten, o němž je řeč v souvislosti s jeho fiktivním tvůrcem Sung-hoon Kim, figurující v seriálové galerii a zapůjčený na popud scenáristické dvojice Kyeong-soon Jeong a Young-cheol Jang, pochází z umělcovy osobní galerie z roku 2018, na jehož pravém spodním rohu lze zaznamenat dokonce i hercův umělecký podpis. „Po odvysílání epizody jsme dostávali otázky na původ zmíněné kresby, a tak nebylo divu, že se vše dostalo na povrch poměrně záhy; někteří jej dokonce poznali. Herci jsme za jeho gesto samozřejmě velice vděční.“ (Conspi)
  • Akční škola, kde Cha Dal-Gun předvádí své dovednosti je skutečná akční škola, kde Lee Seung Gi a Bae Suzy nacvičovaly své akční scény před natáčením. (Roby)
  • V rámci přípravy docházeli 3 měsíce před natáčením Lee Seung Gi a Suzy do akční školy, kde se připravovali na natáčení akčních scén. Oba dva cvičili velmi poctivě, aby jejich akční scény vypadaly přirozeně. (Roby)

Reklama

Reklama