Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (237)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mé  nízké hodnocení je dáno tím, že nejsem cílovka (tou budou asi děti do 15 let soudě podle toho, že jich bylo plné kino a jedna holka vedle  mě se z toho minimálně 3 krát udělala aneb jak málo stačí ke štěstí) a o tomhle skoro nic nevím. Vím, že hra je o tom, že čumíte na kamery a vyhledáváte ty animatroniky knihy a ostatní jsem nečetl a ani to neplánuji.  Chlap přišel o bratra jelikož mu ho někdo unesl zůstala mu jen sestra co je divná a pořád si kreslí tu chce do péče jeho teta. Chlap má problémy udržet si práce jednou zmlátí v nějakém supermarketu jiného chlápka jelikož si myslí  , že unáší dítě , ale to dítě je toho zmláceného  syn (za to neseděl asi Amerika země neomezených možností)  tak ho vyhodí a je mu nabídnuta práce dělat noční v pizérce kde má čumět na kamery nikoho nepouštět a občas uklidit. Mezitím  tam jsou oživlí animatronici a ta teta tam pošle nějaké maníky , aby to tam vykradly , aby ho vyhodily z práce a ona dostala tu dceru a ty animatronici mají zálusk i na tu jeho dceru.  Má to jen jednu hororovou scénu zhruba v půlce jinak nic na konci zjistíme , že ti animatronici jsou duše zabitých děcek  a ovládá je majitel té pizérky (I toho malého?) co je nějak nutí zabíjet vše se vyřeší obrázkem (nejdebilnější možný konec nevím jestli je to v knize nebo ne a je mě to šumák )  a oni ho unesou . Těch 40 procent je maximum co tomu můžu dát  další díl mě neláká a ani nevím co by tam jako bylo. P.s. třikrát se zde objevuje jedna a ta samá lekačka už poprvé byla trapná podruhé nezajímavá , ale někomu přišla tak cool , že ji narval i do potitulkovky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o tom, že nějaká taková hra existuje sice vím, ale to je tak nějak všechno a zbytek mě úplně minul. To samé se pak dá říci i o jejím přenosu na plátno. Ve chvíli kdy se na plátně objeví vraždící animatronické loutky tu sice je náznak zábavy a špetka něčeho zajímavého, ale tyhle  momenty zaberou sotva patnáct minut. Zbytek se zaměřuje na postavy a na to jak se hlavní "hrdina" snaží udržet v opatrovnictví svojí sestru a to bohužel není zajímavé ani trochu. Jedna hvězda za loutky a druhá pro režisérku, protože ta evidentně něco umí a s lepším scénářem/jiným filmem by nejspíš dokázala překvapit....40% ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. I přes nízké očekávání, které jsem měl, jsem nakonec z filmu zklamaný. Nečekal jsem, že to bude takhle špatný. Jako horor to selhává a krom úvodní pasáže, která připomene videohru jsem nic necítil... ano pár světlých chvil se zde najde, ale je to hrozně o ničem. Jedna fatalitka je parádní, ale bohužel PG-13 tomu zkrátka vůbec nepomáhá. Nejhorší na celém filmu je to, že zde nefungují i samotní Animatronici o kterých to je. Ano jsou skvěle zpracovaní a za to musím dát palec nahoru, s tímto si tvůrci vyhráli a nepoužili CGI. Bohužel se zde nikdo nesnažil, aby byli děsivý. Řeší se zde především děj okolo Mika a jeho traumatu z dětství. Film nedokáže nic nabídnout a celé je to nezajímavý, předvídatelný a strašně jednoduchý. Mnohdy je film spíše úsměvný a párkrát jsem se u toho dobře zasmál (dějová linka s chlápkama, které zabijí Animatronici byla dobrá komedie). Přišlo mi, že tady nedává smysl hodně věcí. Ona vlastně i samotná hra není žádné veledílo a taky to nedává smysl, ale postavit děj na hlídači, který má svoje trauma a nevěnovat se nočním pasážím s Animatroniky je za mě špatně. Jsou zde odkazy na hru, stejné záběry, zvuky, ale nic víc to nenabídne. Mohla z toho být fajn hororová jednohubka s kratší stopáží a napětím, ale takhle je to prázdný a hrozně o ničem. Nečekal bych, že to řeknu, ale nový Exorcista byl trošku lepší. 2/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vyčítať Five Nights at Freddy's, že v ňom nie je žiadna krv je ako vyčítať disneyovke, že v nej sú princezné, takže to, ako poniektorí užívatelia v komentároch, robiť nebudem. Vzhľadom na to, že sa jedná o filmovú adaptáciu hry, ktorú väčšinou hrajú deti do dvanásť rokov (aspoň čo som postrehol z môjho okolia), tak filmový Freddy musí zákonnite cieliť na túto vekovú skupinu. Veď pre koho iného by mal byť určený? Dospelý divák nemá dôvod siahať po tomto námete. No a to je v podstate aj celý jeho problém. Emme Tammi sa síce občas darí budovať aspoň nejaký náznak atmosféry, ale v tomto námete z toho jednoducho dobrý horor upliesť nemohla, ani keby sa akokoľvek veľmi snažila. Na to je Freedy až príliš neškodný, neustále odľahčovaný humorom, hororový iba do takej miery, aby ho mohli sledovať rodičia aj so svojimi deťmi, a s happy end záverom, aby po zhliadnutí náhodou nemali nočné mory. Vyslovene zle to natočené nie je, a úprimne som čakal omnoho horšie, len sa to musí neustále musí držať v tak neškodných mantineloch a nedovoliť si ponúknuť čokoľvek odvážnejšie, šialenejšie (a teraz nemyslím vyslovene po stránke brutality), že to nemá šancu viac menej potešiť nikoho mimo fanúšikov hry. Neškodný horor takmer ako z Disney Channel. CELKOVO: 4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To se takhle chystáte na horor a místo něj dostanete sociální drama o neúplné rodině. O co víc mě bavil tematicky podobný Williho kouzelný svět, o to méně mě bavil Freddy. A to jsem hlavně při snových scénách, kdy si zranění přinášíte i do bdělého stavu, na starého Freddyho s noži vzpomínal. No a pak N. Cage má neskutečné charisma, zatímco Hutcherson tu předvedl ukázkové prkno s povětšinu doby kamennou tváří. Nejlepší tak byl M. Lillard, jenže zase se ve filmu moc neohřál. Líbila se mi robotická zvířata, která však byla trestuhodně nevyužitá. A když už jde gore mimo kameru, tak blbka překousnutá ve stínu z dálky se nepočítá, pak bych prosil mrazivou atmosféru. Pokud ale režisérka neví, pro koho film točí, tak je to těžké. Obávám se, že tady by nepomohlo ani zkrácení o půl hodiny. Ještě že retro - Elastica, Iggy Pop, The Romantics....mohlo ho být více. A co se prosím stalo s tetou Jane? Nějak mi uniklo... 2,5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)
  • V závěrečných titulcích zazní píseň „Five Nights At Freddy's“ od kapely The Living Tombstone. (DominatorCZ)
  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu s taxikářem a na závěr titulků můžeme slyšet robotický hlas: „Come find me.“ (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama