Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (237)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Počas upútaviek v kinách som sa na tento film celkom tešil, časom akosi u mňa upadol do zabudnutia. Napokon som si hneď v úvode spomenul že toto je ten film ktorý som považoval za potenciálneho skokana roku v kategórii najväčšie prekvapenie a treba uznať že film od toho nemal príliš ďaleko, spracovaním aj príbehom (hernú predlohu vôbec nepoznám) ma zaujal, vzdialene pripomenul Sinistra a aj keď je cítiť že cieľovkou sú najmä tínedžeri je to štýl filmov ktoré mám rád a aj preto z mojej strany spokojnosť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď pri začiatku ma napadol Cageho Willy's Wonderland. A sú si hrozne podobný, ale Nicolas je vo všetkom oveľa lepší, Tato postava ma strašne iritovala, svojim chovaním i svojimi činmi. Je možné, že sa nájdu takýto psychicky labilný ľudia, ale, že by už dávno nepobývali na psychiatrii sa mi nechce veriť. A tá policajtka bola úž vážne klincom do rakvy celého hlúpeho filmu. Lebo toľko klišé a fádnosti som už dávno nevidel, ako to bolo v tomto filme. Josha Hutchersona poznám ako fajn týpka v dobrodružných komédiách, ale tu mu to vážne nesadlo, bol hnusný až odporný. Strata času, lebo aj tie mordy nestali za veľa a hračkársky roboti boli viac k smiechu ako k mrazivosti. Keby som bol na to v kine, odídem medzi prvými, takto som vydržal, ale tiež tam hrala pevná vola. Slabé 2*. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Freddyho trpí mimo jiné na to, že cílí primárně na dětské publikum. Kvůli ratingu totiž odpadá možnost jakýchkoliv brutálních smrtí, pro které by prostor určitě byl a potenciálně by to mohl být asi jediný aspekt, který zaujme dospělého diváka, jenž se takhle bude většinu času nudit. Na vině je třeba přepálená stopáž. Nesmyslná zápletka s odhadnutelným zvratem a nezajímavými postavami by totiž stěží utáhla optimálních 90 minut, fakt ne takřka dvě hodiny. Do toho se film snaží ne moc úspěšně rozvíjet i osobní linky hlavních hrdinů a zapomíná na to, že by měl třeba taky budovat atmosféru. Místy určité náznaky jsou, ale tvůrci jako by nechtěli děti příliš děsit, takže tenhle prvek hodně upozaďují. Animatronici díky praktickým efektům působí opravdu dobře, ale budu se opakovat – kvůli přístupu nenaplňují svůj potenciál. Novinka tak pravděpodobně uspokojí pouze fanoušky, kteří ocení odkazy na hru, případně diváky, kteří moc hororů neviděli a nepocítí častá žánrová klišé. 3/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech horor slaví velký úspěch, ale za mne dost možná nejzbytečnější mainstream horor roku. Film je dle slavné hry, kterou jsem nikdy nehrál,ale vzhledem k námětu si moc nedokážu představit oč jde ( si tak říkám, jestl i hra je tak nezáživná jak film). Každopádně film po hororové stránce nenabízí vůbec nic atraktivního a nemohl jsem si tu najít vůbec nic, s čím bych mohl sympatizovat. Je to PG-13,t akže gore, to jediné, co film mohlo trochu oživit tu chybí, paradoxně tu chybí i jump scares a o temné atmosféře taktéž nemůže být řeč. Ty oživlé animatroniky zkrátka nepůsobí děsivě ani creepy nýbrž trapně a tohle spojení za mne nemůže zkrátka fungovat. K tomu si přičtěte nezajímavé hrdiny, slabý příběh a nezáživné tempo, kde jsem se nudou opravdu ošíval. Za mě fakt špatný a nůďo, ( Cageův Wonderland měl alespoň super Cage a nepostrádal Gore). Tohle je čistě horor pro děcka ( jako začínajícím budoucím hororovým fanouškům Oukej), pro hororové veterány, co mají nakoukáno skrz naskrz utrpení. 3/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli a pamatujete si dva roky staré Cageovo řádění v podobném podniku, tohle klidně vynechte. Jasně, není to úplný remake. V tomto případě se sem tvůrci snažili napasovat nějaký příběh o rodině plus kriminální zápletku, ale i tak jde v zásadě o to rozdat si to s loutkami na život a na smrt. A v tomto ohledu film zoufale selhává. Stejně jako v ostatních žánrových atributech jako jsou atmosféra či napětí. Obstojná je tak snad jen technická stránka věci a přežít se dali i herci, ale celkově je to z mého pohledu další zoufalá zbytečnost. 15% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečných titulcích zazní píseň „Five Nights At Freddy's“ od kapely The Living Tombstone. (DominatorCZ)
  • Úvodní logo Universalu problikává a škvrčí stejně jako videokamery v bezpečnostní místnosti. (DJMaroko)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama