Reklama

Reklama

Scream for Me Sarajevo

  • angličtina Scream for Me Sarajevo
Trailer 2
Dokumentární / Hudební
Velká Británie / Bosna a Hercegovina, 2017, 140 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Scream for Me Sarajevo je úžasný příběh o neuvěřitelném rockovém koncertu, který odehrál frontman kapely Iron Maiden Bruce Dickinson v roce 1994 uprostřed obléhání Sarajeva. Záběry z unikátního vystoupení, setkání s těmi kteří se na koncert dostali a díky kterým se uskutečnil, odhodláni žít si svůj život bez ohledu na zvěrstvo které se dělo kolem nich. Rozhovory s kapelou, se štábem i s ochrankou nás vracejí do kruté a nebezpečné reality. Film o mimořádných lidech prožívajících hrůzy války a o muzikantech, kteří riskovali své životy aby pro ně zahráli. (Beverly Matous Distribution)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Pulku dokumentu mi tekly slzy, ale vubec se za to nestydim. Neskutecne intenzivni zazitek a jenom potvrzeni toho, ze Bruce ma kultovni status naprosto pravem a v rockove hudbe neni charismatictejsi postavy. Nedovedu si vubec predstavit tu euforii, ktera musela vladnout na tomto, do posledni chvile utajovanem, koncertu! V Cechach bylo v plnem proudu rozkradani a tunelovani pod zastitou "mlade demokracie" - v Bosne zurila valka a hral Bruce Dickinson. ()

Reklama

confisio 

všechny recenze uživatele

Nemusíte věřit v Boha, můžete věřit v Bruce Dickinsona! Nezapomenutelný příběh vůle, touhy a odhodlání lidí uskutečnit zázrak v Bohem zapomenutém městě. Obdivuhodná a životu nebezpečná cesta hudebníků do Srdce temnoty, na jejíž konci odehrají jeden z nejzásadnějších koncertů svého života a stanou tak, v očích mnohých, na vrcholu Olympu. Apocalypse now v Balkánském mlžném hávu, při které volání polnice alespoň na čas zahluší rock-metalová „bomba“. Emotivní výpověď s nadčasovým přesahem o nekonečnosti boje dobra a zla. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument osvětluje dvě věci: 1) jak je válka špatná, navíc v zemi, kde se prakticky přes noc ze souseda stal nepřítel (to je v dokumentu zachyceno, jak si bývalí spolužáci z protistran dávali echo, že na někdo přijde) a 2) potvrzení, že rockový a metalový fanoušek hudbu bere více než zbytek populace. Více není třeba vypisovat, jedná se o silný filmový zážitek a vede k zamyšlení. Po kinoprojekci dokumentu následoval rozhovor s Brucem, který proběhl po londýnské premiéře, jako lepší bonus si dokážu představit sestřih/prostřih z koncertu (několik záběrů je přímo v dokumentu). Stopáž tak je 90 minut dokument a cca 40 minut rozhovor, tudíž o něco méně než je zde uváděno. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Iron Maiden, nechť si připraví k ruce řádnou dávku kapesníčků, co se mě týče, nejvíce fascinován jsem byl popisy válečného strádání uvnitř undergroundové hudební komunity v nesmyslné a zkurvené době, jíž otevřeně ilustrují děsivé dobové záběry na náhodná řádění ostřelovačů v ulicích. Můj problém je však s Brucem Dickinsonem, který navzdory svým hlasovým kvalitám prostě zní jako hroznej trouba a jeho návštěva po letech v Sarajevu vypadá jak sedmiletej kluk, potloukající se v muzeu, protože mu rodiče slíbili, že se potom půjde na zmrzlinu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama