Reklama

Reklama

Mavka: Strážkyně lesa

  • Ukrajina Mavka. Lisova pisňa (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Hluboké lesy skrývají od nepaměti nespočet tajemství a nevyzpytatelných záhad. Jsou domovem podivuhodných mýtických tvorů, kteří žijí mezi prastarými stromy a věrně střeží svou posvátnou lesní říši. A právě víla Mavka je nově zvoleným strážcem a duší lesa. Jejím hlavním posláním je chránit proti jakémukoli zlu i před světem lidí posvátné Srdce lesa, zdroj samotného života. Mnoho obyvatel lesa má ale pochybnosti, zda milá a jemná víla Mavka zvládne své nové povinnosti. Ve vesnici nedaleko lesa žije Lucas, vesnický kluk, který nade vše miluje hudbu a především hru na flétnu. Sní o tom, že celý svůj život zasvětí této vášni. A právě jeho hudba vyvolá něco opravdu pozoruhodného, Mavka uslyší jeho okouzlující píseň a její srdce se naplní dosud neznámým citem.
Láska mezi člověkem a lesní vílou už od začátku ale čelí mnoha potížím. Do cesty jim navíc vstoupí další a větší překážky, do vesnice přijíždí bezcitná a lakotná Kylina, která tvrdí, že je dědičkou staré pily na kraji lesa a slibuje všem lidem, že s jejich podporou vyrve ze země veškeré bohatství a přinese všem (a hlavně sobě) průmyslový pokrok, který poznala v cizině. To vše ji ale slouží jen jako lest k zakrytí jejího skutečného cíle. Tím je totiž ovládnutí Srdce lesa, pomocí něhož by získala věčné mládí a krásu. Klíčem k němu je právě víla Mavka, která je v této chvíli kvůli lásce k Lukasovi velmi zranitelná. Dokáže Mavka zachránit les před prohnanou Kylinou? Dokáže hudba činit zázraky? Podaří se nakonec spojit magický svět lesa se světem lidí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 10

Recenze (55)

alba 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka mala veľký potenciál. Hlavná hrdinka je sympatická a bavila ma. Bohužiaľ, nájdete tu všetky klišé, ktoré v rozprávkach exitujú, vôbec nič vás neprekvapí. Pri pozeraní máte pocit, že ste to videli už stokrát. Najhorší na tom je ten veľmi amatérsky vizuál, pretože ten keby bol prepracovanejší, tak by sa dala odpustiť tá neoriginalita. ()

Rettry 

všechny recenze uživatele

Trailer vyhrál u šestileté dcera nad Mezi živly. A z filmu byla úplně nadšená. Příběh není nijak neotřelý, postavy nejsou originální. Vlastně jde o tuctový námět a postavy jsou dost typické pro pohádky, ale všechno to do sebe hezky západně, že se těch 90 minut nenudí ani rodiče. Je tam pár zajímavých záběrů (například na začátku protékání vody korytem, když jí pohádkové bytosti uvolňují cestu) a hlavně je to hrozně krásně namalovaný. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto že robila Ukrajina? Toto sa bez váhania dorovnáva po technickej stránke na hviezdny Hollywood a ostatná európska produkcia môže horko zaplakať, kam to Ukrajinci dotiahli. Pekný príbeh, pekné "iné" prostredie aj zvyky, krásna animácia, Kličkovci ako vyšití, dcérke sa to páčilo a ja som s tým nemal žiadny problém. Jasné, nie je to Pixar, DreamWorks a podobne, ale Ukrajina? Toto by som teda nečakal. Veľké uznanie z mojej strany. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak mám byť celkom úprimný, tak som si "Mavka. The Forest Song" úprimne užil. Viem, že príbehovo je to veľmi staré, a rovnako aj postavy sú všetko čo sme v minulosti videli už obrovské množstvokrát. Dokonca veľmi podobný príbeh má aj tohtoročná "The Little Mermaidod Disney. No popravde mi to vôbec neprekáža. Tento film totiž robí dve veci skvele. Romanca medzi našimi dvomi hrdinami je veľmi uveriteľná a pôsobí skutočne, no rovnako je treba uznať, že animácie sú na tak kvalitnom leveli, že by to museli uznať aj obrovské animované štúdia v USA. Na tento film bola úprimne radosť sa pozerať a svojimi vizuálmi ma skutočne dokázal dostať do deja. V závere dokonca ešte prinesie aj jedno celkom dobré prekvapenie a hoci sa to môže zdať, že na určité veci sa zabudne... nebude tomu tak. No je treba priznať, že skrz všetky pozitíva sú tie klišé a hlavná myšlienka a rovnako aj postavy obohrané a tento film nemá žiadny nový element, ktorý by z toho nejakým spôsobom vybočil, narozdiel od "Princess Mononoke". Takže berte to tak. Príjemný film, ktorý však nič nové neprináša. Ale bavilo ma to sledovať. Hodnotenie: B ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Přesně jak několik recenzí tady: příběhově žádná novinka (co taky chcete vymejšlet v lidových pohádkách/legendách), ale ten je podle mě v animácích beztak vedlejší. Co se tady musí ocenit je v první řadě precizní vizuál, kterej, dle mého, nejen může konkurovat americkejm animákům, ale svojí kvalitou je v mnoha případech i předčí!! A to píšu se vší vážností! Už dlouho nebylo mé oko tak pěkně pohlazeno. Navíc jde o strašně laskavej počin = všechny postavičky jsou sympatické (primárně sama Mavka), nic se tu nepřehrává, žádný tajtrdlikování a předhánění se v tom, kdo udělá sebetrhlejší gag, tlačení na genderovou (a jakoukoliv jinou) vyváženost, jak je dneska moderní,...zkrátka poctivý řemeslo, od kterýho by se zase v Hollywoodu mohli učit. Aka UK vs USA 1:0! Thank God!🙏 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Mavka je ukrajinská mytologická postava s dlhými vlasmi. Obvykle išlo o duše dievčat, ktoré zomreli neprirodzenou smrťou. Žili v lesoch a milovali kvety, ktoré nosili vo vlasoch. Na jar lákali mladých mužov a snažili sa ich uštekliť na smrť. (vydumnica)

Reklama

Reklama