Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký multimilionár Michael Brandon sa ožení so svojou ôsmou ženou, Nicole, dcérou skrachovaného francúzskeho markíza. No Nicole nechce byť len číslom v poradí, tak zaháji stratégiu "skrotenia" svojho manžela. (matriosa)

Recenze (11)

Mol 

všechny recenze uživatele

I FEEL FINE, I LIKE MUTTON STEW, I LIKE MUTTON STEW YESTERDAY, I LIKE MUTTON STEW TODAY AND I'LL LIKE MUTTON STEW TOMORROW. YUCK! Gary Cooper je prostě sekáč a pán. Bílá košile, vestička, kravata, hodinky a sako, k tomu klóbrc a neodolá mu nejedna žena, ba i muž. To byla doba panečku. Film se s tím moc nesere a tak uvidíme knihu od Shakespeara, proměněnou na palivo, vanu ze 17. století na dva kusy a "romantickou" procházku po Karlově mostě. Potěšil ještě "mladý" Niven a princezna Colbert, u které jsem většinu filmu nevěděl, co si o ní myslet. Ale filmy na rozdíl od života, dopadají povětšinou šťastně. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Garym Cooperem a Claudette Colbert funguje skvěle a zábava a celý film na ní stojí. Povedená veselohra, některé gagy a slovní hříčky opravdu stály za to. Škoda že druhá půlka si nedrží tempo té první. Mimohcodem tohle je americký film, ve kterém snad nejvíckrát padlo slovo „Československo“. # příběh 7 | hudba 7 | humor 5 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice jde o romantickou komedii, ale přesto mi občas to přehnané herectví obou hlavních protagonistů přišlo až moc, ty časové střihy někdy až o několik měsíců, mne také iritovaly, a popravdě se mi moc nedařilo fandit holce, která vlastními slovy nedokáže pracovat, takže vlastně to vypadá, že se fakt vdala pro prachy. u toho jejich soužití ve druhé části filmu jsem rovněž čekal, že to autoři víc vydojí, nebo že víc využijí toho Shakespeara a Zkrocení zlé ženy, ale vše se jen letmo naťuklo a jelo se dál, škoda. Ale jinak jde o skvělou komedii napěchovanou hláškami, ta chemie mezi Cooperem a Colbert fakt funguje, Niven je dokonalý ve své roli ťunťy a myslím, že ťunťa z Eva tropí hlouposti (film vznikl o rok později) je jím inspirovaný, no a samozřejmě - Československo! ()

pm 

všechny recenze uživatele

Herci jsou všichni výborní, úvodní scény z riviéry podařené, ale jinak se mi film moc nelíbil, což je u Ernesta vážně překvapení. Ale je ohromně zajímavé sledovat, jak se Lubitchova tvorba vyvíjí v čase, tedy v zobrazování vztahů. Takhle anarchii z muzikálů nebo komedií typu "Láska mezi umělci", kde žena, která uvízne mezi dvěma milenci, řeší situaci sňatkem s třetím mužem, aby od něj utekla k původním dvěma, to se hned tak nevidí a už vůbec ne v amerických filmech z třicátých let. V luxusním "Andělovi" ale režisér dává šanci manželství a v "Osmé ženě Modrovousově" by už Michaelovu promiskuitu chtěl léčit na psychiatrii. Nu, Lubitsch, vztahy a morálka...to je každopádně fajn téma k drobné (nebo spíš delší) úvaze. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Lubitsch rozhodně natočil lepší komedie, ovšem stále je to vysokej standard, některý scénky jsou úžasně vtipný, jenom tam není tolik přítomnej ten Lubitschův šmrnc. Colbert hraje moc pěkně, Cooper je Cooper, jako vždy je skvělej E.E. Horton a příjemně se dívá na mladýho Nivena. A významnou roli ve filmu hraje Czechoslovakia! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Z filmu byly v Protektorátě vystříhány všechny scény vážící se k Československu. V NFA se tato kopie později doplnila vystřiženými scénami, ovšem s jinojazyčnými titulky, a tak lze snadno dovodit, které scény protektorátní cenzuře vadily. (Přemek)
  • Úvodní scéna s vrchním dílem pyžama pochází z hlavy Billyho Wildera, který sám spal pouze v horním díle pyžama. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama