Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

stration 

všechny recenze uživatele

První hodinka je naproasto geniální. Brutální scény, tajemná atmosféra a čekání, co se z toho vyklube. Pak asi tvůrci nevěděli, jak pokračovat, protože film se stává poněkud statický, akorát je bubu napřed v jednom domě, pak zase v dalším a tak podobně až do konce, který je takový nemastný, neslaný a stokrát viděný. Některé scény, jako třeba manželka v koupelně, či mrtvý synek u stolu jsou fakt perfektní, chtělo to ale více si pohrát se zbytkem. Celkově vzato ale velice dívatelná jednohubka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Argentinská hororová perla, kterou jsem náhodou objevil na disku a vůbec jsem tak nevěděl, do čeho jdu. Originální ve všech ohledech, od způsobu vyprávění, kde od prvopočátku jde jen a jen o leitmotiv, tedy vyšetřování paranormálních jevů v jedné na pohled normální ulici, kde se první dojmy o děsivé duchařině brzy mění v mnohem mrazivější výlet do jiných dimenzí a kde hrůza číhá v pohledu koutkem oka a záleží na vašem úhlu pohledu. Hned se mi vybavily vzpomínky na H.P. Lovecrata, Prastaré a kult Cthulhu. Děsivě příjemné překvapení, vrhám čtyři vyděšené pohledy za oponu. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Ano ten film působí jako slepenec krátkometrážních filmů. Chybí tomu prokreslenější postavy, lepší dialogy (některé věty by se dali vystřihnout nebo úplně změnit). Herci průměrní. Ale má to tu atmosféru, která je nepříjemně dusná, kdy divák neví jestli každou chvíli přijde lekačka (pár se jich tady najde a jsou povedené). Monstra a celé to nakousnutí okolo nich se mi líbilo a chtěl jsem víc. Po hororové stránce to umí být fakt skvělý (sledovat horory se sluchátkama dělá hodně), ale po té scenáristické je to horší. Ale nechci být na to moc zlý. Bál jsem se u toho... takže účel splněn. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh mi přišel jako strašlivá chaotická píčovina, která namixovala dohromady, co jí přišlo pod ruky. Líbilo se mi však ztvárnění bubáků a snímek disponuje potenciálem vás místy pobavit dosti neotřelým přístupem a svěžími nápady. Chtělo to trošku charismatičtější herce a zbytečně tolik nemotat děj a mohl být můj zážitek podstatně lepší. [58 %] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli mě v poslední době něco vystrašilo a tím myslím jakože kurevsky vystrašilo, tak je to právě tato Argentinská pecka Aterrados. Už jenom ta úvodní scéna v koupelně, jasně dala najevo, že u tohodle budu chcát strachy. Po celou dobu jsem měl husí kůži a hrozně nepříjemný pocit strachu, kdy jsem se párkrát musel podívat za sebe. To už se mi opravdu dlouho nestalo. Nekompromisní atmosféra, skvělé zvuky, uvěřitelní herci, děsivé scény, no prostě bomba jako blázen. Věřím, že kdybych si tohle pustil s drahou polovičkou v noci (a já to udělám), tak jí budu muset minimálně týden doprovázet na záchod. Paráda, Paráda, Paráda. (424. hodnocení) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama