Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Představte si, že váš domácí bubák, který žije pod vaší postelí, omlátí vaší starou/vašeho starýho v koupelně o zdi až máte kachličky na rudo a poliši vám uvěří, že vy nic a ještě si k vyšetřování týhle sadistický vraždy pozvou ghostbustery. Tak to máte kliku, že žijete v takový fajnový alternativní realitě, jako postavy týhle překvapivě kvalitní a hustoatmosférický duchařiny. Teda ona je podivná celá tamní čtvrť a dějou se tam i jinak dost šílený věci. Taky tamní argentinští ghostbusteři jsou trochu jiná liga než ti američtí šašci z osmdesátek, i když jeden z nich vypadá spíš jako chlápek od údržby (Jano) (čti 'chano'). Ovšem zatraceně hodně jiná liga jsou i krvechtiví ghousti, takže už můžete začít tipovat, kdo komu nakonec natrhne zadek. Slabší povahy si možná chvílema ustříknou do trenek/kalhotek, já se docela bavil. Ale vidět to někdy ca v deseti, ustříknu si taky. Měl jsem totiž tehdy solidně živý fantazie o tom, že mi někdo zpod postele v noci šáhne na nohu, když jí nechám trčet ven zpod deky. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Hm. V momentě, kdy jsem Aterrados dokoukal, jsem jej cítil pouze jako promarněnou šanci. Ale ten film mi neleze z hlavy a já si nejsem jistý proč tomu tak je. Fascinující a netypická struktura, netradiční zlo, svébytná atmosféra - můžete to být něco z toho, nebo něco úplně jiného, netuším. Jednou se mě můj kamarád po pár pivech zeptal, jaký film bych zremakeoval, kdybych mohl. Asi tenhle. Potenciál tu totiž je obrovský. Ale nechte to Evropě, anebo někomu výtečnému a odvážnému; při představě, že se z tohohle pokusí někdo udělat americkej horor pro teens na rande věští wtf zážitek nebývalých rozměrů. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.22 - ARGENTINA - A pokračuji s dalším hororem na území Jižní Ameriky. Dopadlo to určitě líp, než Brazílie, ale ne bohužel o moc a určitě jsem od Argentinců čekal víc, vzhledem k tomu, kolik zajímavých děl tam vzniklo. Přemýšlím, jak to vůbec popsat - dojmy mám dost průměrné, ale průměr to není v žádném ohledu a kdybych měl bez spoilerů říct, o co tam jde, tak z toho vyleze nejotřepanější možná duchařina, což na jednu stranu vůbec není pravda a na tu druhou vlastně je. Aterrados začne dost slibně - děje se tu víc paranormálních jevů naráz, jsou to vlastně dva případy/příběhy, které se pak spojí dohromady a ti, kteří zpočátku vypadají jako hlavní postavy, pak z děje na drtivou většinu zbytku filmu zmizí. Umí to už z úvodní scény vyvolat solidní atmosféru a to je taky jediné, co zůstane kladem po celý film. Sestaví se i docela zajímavá skupinka lovců duchů, není to nic extra originálního, ale odlišný přístup k duchařině i charakterům takové skupiny zde určitě je a velice se mi líbil. Jenže pak se loví duchové a stane se z toho neskutečný blábol, po kterém jsem začal pochybovat nad tím, jestli k tomu Rugna skutečně měl nějaký scénář, protože to byl chaos. Nahodilá (a stejně tak nahodile se objevující) odhalení, která vyvolají víc otázek než odpovědí, zmatené vedení děje, které je sice nepředvídatelné, ale nezáměrně a stejně tak nezáměrně se to snaží vše uhrát na strach z neznáma, jenže s příchodem klasického hororového konce jsem měl jasno, že tohle je rozhodně nedodělaně a tohle spíš byla jen zoufalá sázka na lacinou záchranu. Škoda, začalo to opravdu skvěle. Takhle je to v mnoha prvcích jiné a své, ale ve finále vždy jen proto, aby z toho vznikl typický hororový průměr. Sice skrytý, takže to stejně je zvláštní, ale bohužel je to jen krásný, ale prázdný obal... Aspoň jsem ale zase něco viděl spolu s bráchou. 3* ()

stration 

všechny recenze uživatele

První hodinka je naproasto geniální. Brutální scény, tajemná atmosféra a čekání, co se z toho vyklube. Pak asi tvůrci nevěděli, jak pokračovat, protože film se stává poněkud statický, akorát je bubu napřed v jednom domě, pak zase v dalším a tak podobně až do konce, který je takový nemastný, neslaný a stokrát viděný. Některé scény, jako třeba manželka v koupelně, či mrtvý synek u stolu jsou fakt perfektní, chtělo to ale více si pohrát se zbytkem. Celkově vzato ale velice dívatelná jednohubka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Podivné incidenty se dějí v sousedství v Buenos Aires a jsou povoláni tři paranormální experti, aby se tomu mrkli na kloub. Herecky a příběhově film sice neoslní, ale pokud dojde na strašení, tak je film velmi efektivní především díky působivé kameře, která bubáky snímá jiným stylem, než jsme doposud byli zvyklí. Atmosféra je nepříjemně dusná, hudba solidní a na lekačky také dojde. Zaujme i kreativní vzhled podivných "Monster" a nahý Glum pod postelí byl znepokojivý až až. Highlightem je zřejmě hned úvodní scéna, kde vznášející žena se brutálně omlátí o stěny v koupelně. Velmi příjemné překvapení, při kterém mě mrazilo a měl jsem většinu času nepříjemný pocit. 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama