Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou filmu je, že nemá cieľové publikum. Tvorcovia ako keby od začiatku nevedeli, či sa zamerať na teenagerskú časť publika a ísť cestou ľahšieho filmu s myšlienkou na štýl animákov, alebo ísť viac do hĺbky, viac sa zamerať na postavy a citovú stránku príbehu. V oboch sa zasekli niekde v polovici a je to škoda, pretože potenciál to malo neskutočný. Či už herecký alebo za kamerou. Nádherný vizuál nestačil. To by si to musel vziať pod krídla Cameron. 60%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi feel good film. Na sci-fi okrem robota sa to možno až tak nehrá, ale to tu nie je podstatné. Pointa budovania dôvery je tu pekne spracovaná. Nie je to humorné, ale je to milo vtipné tam, kde to vtipné byť malo a má to trošku emócii tam, kde ich malo mať, aj keď možno trošku viac. Robot je spracovaný dokonale, jeho dabing, jeho správanie, jeho zážitky, trafili to tak akurát do môjho gusta. Škoda len toho horkosladkého konca. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Priemernejší film. Nie je to úplne zlé, ale je to v podstate taký trochu nevyráznejší guláš (pôsobí to ako kombinácia - postapokalyptického I AM LEGEND s W. Smithom z r. 2007, ktorý tam putuje postapo svetom so svojím LEGENDárnym psom a k tomu taký robotický CHAPPIE z r. 2015). SPOILER, film tentokrát končí dosť bezútešne, čo sa týka T. Hanksa (či to bude fajn napr. pre deti, ťažko napísať). Koniec SPOILERU. Hudba od G. Santaolallu pomerne nevýrazná. Určité sklamanie, čakalo sa asi viac. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Vizuálně fajn, obsahově televizní pohodovka, která nemá jediný highlight a s nezáživností si až moc často podává ruce. Tom Hanks hraje… Toma Hankse. Klasické schéma které nijak neurazí, ale v žádném okamžiku nenadchne. Caleb Landry Jones je ovšem robot sympaťák za jedna. Za ním jdou jediné kladné body. Film, na který se jednou úplně zapomene. A právem. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Po filme nastal pocit sklamania a premárneného času. To som od filmu s Tomom Hanksom naozaj nečakala. Aj keď podobný pocit vo mne zostal po filme „Správy ze světa“. Je to nudná sci-fi rozprávočka, ale mala som pocit, akoby bola vyskladaná zo scén z mnohých príbehov apokalyptickej budúcnosti, čo som už videla. Film postavený na jednom hercovi a jeho zvučnom mene, kde úplne zlyhal scenár. Niektoré momenty sú bezzubé a neuveriteľné, hrajú sa na niečo, čo nakoniec nedostanete. Výborne zahral pes Goodyear. Robota Jeffa navrhujem zošrotovať. ()

Zajímavosti (14)

  • Finchův malý robot se jmenuje Dewey, tedy stejně jako robot v Tichý běh z roku 1972. V Tichém běhu zůstává muž sám se svými roboty a učí Deweyho, jak se starat o rostliny v zahradě na vesmírné lodi. (sator)
  • Finch (Tom Hanks) nosí ve filmu hokejový dres týmu NHL St. Louis Blues, ve skutečnosti však Hanks fandí týmu Pittsburgh Penguins. (korbitch22)
  • Pes Goodyear se ve skutečnosti jmenuje Seamus. (Rominator)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno