Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 037)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou pozdního diváka je to, že zjevné již zmínili komentátoři před ním. Ať jsem tedy notorický škudlil, nebo sociopatický exemplář, do kina jdu jen tehdy, když z pár bolestivých a ulepených chvilek v přítmí poslední řady kouká povýšení. No, na čapíču mi vrcholný management naší spodinové firmy nezval, tedy x týdnů po premiéře těžko ohromím své věrné čtenáře slovy o neoriginalitě snímku. Nyní následuje pasáž ,,Alkáčovi navzdory". Především pak šlo o vykrádačku pátého numera (i s tím nablblým krišnofilem a mimickými tykadýlky, v původní verzi brežněvovským obočím), Světové invaze a Devátého okrsku (design i chůze plechovek, místo konání), robočuta (snad ani není nutno specifikovat) a po zrození pixly vybrabčení tiků roztomiloučké Judy z Daktari. Kdyby mi to za to stálo, přihodím příkladů klidně celé další... jednotky. Ale nestojí mi. Ve své prvoplánovosti až trapné, ve své trapnosti téměř bezkonkurenční. Když už se ti kokoti, co si nemohli pomoci a museli, prostě museli tímto filmem rejžnout nějaký ten nugget, pustili do točby, proč nepřihodili o trošku reálnější datum děje? A místo téhož? Co je do boha přinutilo ztvárnit veškeré padouchy jako karikatury na Blbý a ještě o strášně hodně mocinky moc blbější? Dvě hodiny života v toaletním zařízení, do hajzlu. Pokud to není zjevné, cítím se poněkud rozrušen a zklamán. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Pane bože. Nemám slov. Strašné. Šílené. Naprosto otravné. Dostaňte mi tu věc z hlavy! Okamžitě mi tu věc dostaňte z hlavy! Přísahám Bohu, že jinak pochčiju celej bar i barmana a všechny židle! Ke konci už jsem nevěděl, komu přeji smrt víc. Robotovi, vědci, zlodějům, scenáristovi, režisérovi, nebo mně samému... Ten šílený přízvuk. Ta naprostá demence všeho. Ani jedna sympatická postava, ani jedna zajímavá scéna. To nejlepší byl asi strašný Hugh Jackman s děsivou jágrovkou vzadu na hlavě, protože ten má prostě charisma, i kdyby si na hlavu kydnul talíř čokoládového pudinku. Jen se modlím, ať to nemá pokračování. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá sci-fárna, obzvláště v téhle době. Dramaturige je v tahu, ale CHAPPiE i přesto funguje jako indie R-ková komedie o tom jak Číslo 5 vzal do ruky kvér a ve finále si to na férovku vyříkal s kuřátkem z Robocopa. Jde o fanouškovský snímek s ohromným rozpočtem, kde se Blomkamp utrhl ze řetězu a s kamarády z Die Antwoord, Ripleyovou a robotickým Sharltem Copleym si udělali radost. Mnohem víc než o šílené akce jde ale o gangsterskou výchovu dítěte a stávání se ze stroje člověkem a naopak. P.S: Hugh Jackman je neuvěřitelný, připomínal mi bývalého kolegu z práce... Jít takhle proti své cool fazóně a vytvořit takhle nesympatického sráče je hned po Copleym nejpozoruhodnější herecký výkon filmu. To je neuronová hema, mami. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Režisér Neill Blomkamp už svojim filmom District 9 ukázal, že vie točiť svoje filmy tak trochu netradičným spôsobom. Tento nie je výnimkou. Tu už síce vsadil aj trochu na osvedčené herecké tváre, tie ale neťahajú prvé husle vo filme. Sigourney Weaver sa ukáže na plátne možno 4x, "milionár z chatrče" Dev Patel tiež nie je ústrednou postavou a Hugh Jackman mi pripadal ako nepodarený klon herca v nemeckých erotickýh filmoch rokov osemdesiatych. Iritovala ma (a to riadne) dvojica z hudobnej skupiny Die Antwoord. Ale možno práve toto bol presne zámer režiséra. Pohyby androida boli neskutočne skvele prevedené do reálneho pohybu a záverečná tretina filmu úspešne útočila na city. Na rozdiel od Districtu 9, ktorý som musel pozrieť až 3x, aby som mu dal 4 hviezdičky, tomuto sa to podarilo na prvý raz ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Peklo na zemi. Odporné postavy (kladné, aj záporné), nechutní herci (hlavne Yo-Landi a Ninja, ale aj Jackman a Weaver sa snažia, aby boli čo najhorší) a neznesiteľný robot . Už ani typicky blomkampovská "špinavá" vizuálna stránka ma po Districe 9 a Elysiu začína unavovať. V blbom scenári je najpozitívnejšou postavou vyložene hlúpy robot ubližujúci bezbranným civilom, ktorí mu nikdy nič neurobili. Toto si v mojich očiach fakt nezaslúži ani len mizerné 2* a to už je vážne čo povedať. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Tetravaal - název společnosti, která vyrábí robotické policisty, je odkazem na režisérův první krátký film Tetra Vaal (2004). (Charpy)
  • Postava robota Chappieho byla natočena technikou motion capture a hrál ji Sharlto Copley. Při použití této techniky měl při natáčení tmavě šedou kombinézu se senzory pohybu, veškeré jeho pohyby byly zaznamenávány a následně převedeny na počítačově vytvořenou postavu robota. (Posheidon)
  • Film sa odohráva v JAR, odkiaľ pochádza aj skupina Die Antwoord. Hudobníci Ninja a Yolandi Visser z tejto skupiny hrajú ústredné postavy gangstrov a ich hudba znie počas celého filmu. Zároveň je vo filme veľa odkazov (hviezdice, ružová zbraň, squat, grafika, biely potkan) inšpirovaných samotnou skupinou a ich životným štýlom ZEF. (cure)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama