Reklama

Reklama

VOD (1)

Přeživší vycházejí z úkrytu. (Disney+)

Recenze (55)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvně zde musím vyzdvihnout skvělou práci Ludwiga Göranssona. Ten hudební podkres je po celý seriál prostě dokonalý a v této epizodě obzvlášť. Dodává seriálu ještě větší šťávu. O ději se ani bavit nebudu, protože zde i nejtoxičtější fanoušci SW musí smeknout klobouk. Výprava neskutečná, dívá se na to opravdu příjemně. Má to všechno, co mají pravé SW mít. ()

Kvajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda by si za svoji akci zasloužila 3 nebo i možná, s přívřením oka, 4 hvězdy. To, co jí ale sráží, je úmorný patos, který se line celou epizodou. Nemůžu si pomoct, ale co scéna, to kýč a stereotyp, který z vás má dojit emoce. Jsem ale rád, že Mandaloriané i po těch letech odloučení, bratrovražd a nenávisti napříč kmeny sdílejí alespoň nejaké charakteristiky a hodnoty. Jen škoda, že jimi jsou mírné až velké mentální retardace a inteligenční body o hodnotě pokojové teploty. Nemůžu. Prostě ne. Nejchytřejší postava z celého seriálu je jednoznačně Grogu, protože ten aspoň neumí mluvit, což je vlastnost, kterou ostatní postavy bohužel dost často mají. ()

Reklama

Bender0101 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda ze třetí série, ale... vše kolem IG-12 a "zapojení" Grogua do akce. Nepřekvapivé zasazení imperiální základny na Mandalore, aniž by o ní kdokoli věděl, nebo se zamyslel, že Interceptory na Kalevalu musely přiletět z nedaleké základny (Concordia/Mandalore). Střet Mandalorianů a Gideonova komanda, kdy první zmínění mají mnohem více zkušeností v boji proti nepřátelům ve zbroji, měli by mít lepší vybavení (které povětšinou nepoužívají), ale nejsou schopní oponenty efektivně zneškodnit. Obecně hloupost Mandalorianů, především Dina, Bo a Paze (jehož kanón bez problému prostřelí beskarovou zbroj), dostala hodně prostoru. Pazova oběť kvůli scénáři působí zbytečně a hloupě. Zajímalo by mě, jak mohl několik členů komanda vyřídit údery, když byl Mando po lepáku od rancora v pohodě. Chyb se dá v tomto díle samozřejmě najít víc. Sice jsme se dočkali propojení některých volných konců, ale v podobě nezbytného minima. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda snad měla všechno a nemám naprosto co vytknout! Stínová rada, Impérium, garda, Mandaloriani. A mělo to opět kouzlo první série. Grogu měl konečně nějaký význam a větší úlohu v celé třetí řadě. S jeho ovládáním IG-12 jsem se upřímně od srdce zasmál, což se mi stalo u této řady poprvé. Až filmová epizoda, neskutečně jsem se bavil. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

Dobrá stopáž, výprava a zajímavý nápad s IG-12. Určitě nadprůměr v této sérii a snad si nechali nejlepší na konec. Každopádně nevím jestli chci další známou postavu, aby se ukázala na konci jako předtím. Myslím, že tohle by měl být boj hlavně Mandalorianů s pomocí Greefa Carga, popřípadě někoho koho jsme poznali až v tomhle seriálu, ale jestli se opět ukáže na pomoc nějaký Jedi, tak to pro mě ztratí nejspíš jiskru. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Pretoriánská garda má inspiraci ve starověkém Římě, kde tato elita chránila Imperátora. Ve světě Star Wars ji k životu přivedla Stínová rada jako následovníky Císařské královské gardy, která zase vycházela ze senátní gardy. Pretoriáni byli vycvičeni v umění boje Teräs Käsi, Bakuuni Hand, boje beze zbraně Echani nebo Nar Kanji. Dále jejich specializací byl boj s různými typy zbraní od energetických zbraní až po vibročepele. (Veskoslav)
  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon. Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty Star Wars Legends přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

Reklama

Reklama