Reklama

Reklama

Svědkové Putinovi

  • Lotyšsko Svideteli Putina (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1999. Dosavadní ruský prezident Boris Jelcin půl roku před vypršením svého funkčního období zcela nečekaně abdikuje a řízením státu pověřuje premiéra Vladimíra Putina. Tímto osudovým okamžikem začíná nový dokument renomovaného režiséra Vitalije Manského, který se jako dvorní prezidentský kameraman dostal do nitra kremelské politiky a přináší tak nečekané svědectví o začátku putinovské éry. A o tom, kdo všechno jsou vlastně “Svědkové Putinovi". (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Vančura 

všechny recenze uživatele

O dokumentu vím od doby, co běžel v kinech, ale dostal jsem chuť ho vidět až s odstupem kvůli tomu, co se už nějakou dobu děje na Ukrajině - snad abych lépe Putinovi porozuměl. Žel, nemám pocit, že by mi to film nějak vyjasnil, a Putin je pro mě i nadále veskrze záhadou. Fakta, která jsou zde prezentovaná, na mě působila dojmem, že tomu věřit můžu, ale taky nemusím, a můj hlavní dojem z celého filmu se nakonec omezil na to, že mi to přišlo dost nezáživné, a tato nuda u mě asi nakonec převážila vše ostatní. Podobně laděný Matrix AB mě kdysi zasáhnul nesrovnatelně víc. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zrůdná cesta moci v rukou jednotlivce nad velikým národem, chápu, že v Rusku to asi jinak ani nejde vzhledem k povaze tohoto obyvatelstva, ale.. Každý by se měl podívat, jak Putin na začátku smýšlel o demokracii a jeho bystré úsudky postupně utlumila chuť po větší a větší moci, která zcela pohltila jeho povahu a jeho Já.! Už to není chytrý mladý úředník státu, ale je státem samým, to je přesně to, co v tomto dokumentu odsuzoval a nač Jelcin narážel, když jej určil jako svého nástupce. Fuj, toto citoslovce plně vystihuje tohoto "člověka". ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Nechal som sa zlákať názvom a trpko som oľutoval. Podľa mňa to nie je dokument, ale zmäť nesúvisiacich záberov, ktoré prakticky o ničom nevypovedajú, nudia a unavujú oči trasľavou kamerou. Nechápem, čo malo diváka primäť k tomu, aby tento paškvil dopozeral. Mne sa to nepodarilo. Nedozvedel som sa nič nové a ak by sa vystrihla aspoň polovica z tohto filmu, bol by aspoň pozerateľný, aj keď by nezaujímavým ostal naďalej. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vitalij Manskij nám celkem přehledně předkládá, co se dělo v Moskvě na konci Jelcinovy a začátku Putinovy éry. Jenže nějaký větší přesah si musí divák leda domyslet. Také mi přišlo pozoruhodné, že režisér roli všech postav kolem Putina okomentoval, jen o Sergeji a Nikitovi Michalkových neřekl ani popel. Za vidění to každopádně stálo, obzvlášť když si uvědomíme zjevné paralely se situací u nás (70%). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k častým divákům dokumentů a v zahraniční politice se orientuji ještě méně než v té naší, Putin je přesto tak výrazná osobnost, že jsem se rozhodla to se snímkem popisujícím první rok jeho prezidentského úřadu přece jenom zkusit. Režisér kombinuje klasické metody s natáčením pomocí malé skryté kamerky, dokáže si tedy udržet patřičný odstup a nemá problém říct prezidentovi do očí, že s ním v některých momentech (změna státní hymny) nesouhlasí. Možná ještě zajímavější pro mě ale bylo sledovat život Borise Jelcina po jeho dobrovolné rezignaci. Jeho posmutnělý rezignovaný výraz v závěrečných minutách filmu - když už je jasné, že Putin se s člověkem, který ho dostal do pozice jednoho z nejmocnějších mužů světa, nehodlá absolutně o ničem radit, nepotřeboval žádný komentář. Skoro 4*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. června 2018 na Karlovarském IFF. (Varan)

Související novinky

Východní fronta vstupuje do kin

Východní fronta vstupuje do kin

13.04.2023

24. února 2022 Jevhen odešel na frontu. Od první minuty rozsáhlé ruské agrese proti Ukrajině natáčel všechno kolem sebe. Desetitisíce uprchlíků opouštějící ve spěchu své domovy a vytvářející… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Reklama

Reklama