Reklama

Reklama

Jelenice

  • Francie Le Daim (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Černá komedie o tom, jak to může dopadnout, když váš život po rozvodu dostane nečekané obrátky. George (Jean Dujardin), jeho nová jelenicová bunda a videokamera. Tak vypadá počátek nového vztahu a dobrodružství, které byste nečekali nikde, natož v ospalé vesnici ve francouzských Alpách. (Pilot Film)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (44)

Trammbo 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku v groteskní historce o bundě, která dělá z lidí magory. Příběhově sice přímočaré, ale o to efektivnější ve stupňování absurdní atmosféry světa, který vypadá reálně, ale z reality je zároveň něčím drasticky vykloubenej. Vybledlé podzimní barvy sedí filmu stejně dokonale jako Jeanu Dujardinovi ona titulní bunda. Quentina Dupieuxe si zapisuju mezi oblíbence jako autorského tvůrce originálně hravých filmů, které dokážou stejnou měrou uspokojit jak zaryté cinefily, tak běžnější diváky (což mi můžou potrvdit kámoši, které jsem na projekci vytáhnul, čeeest borci).10/10 ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Georges si jako náplast na rozchod s manželkou koupí na inzerát jelenicovou bundu za několik tisíc € a navrch dostane digitální kameru. Georges pak chodí po zapadlé horské vesnici a pyšní se svou novou bundou. Tu tak miluje, že si jí začne natáčet, dokonce s ní muví a bunda mu při vhodné příležitosti sdělí, že její sen je být jedinou bundou na světě. Vzniká plán jak bez peněz, za pomoci místní mladé barmanky / střihačky, zajistit, aby nikdo jiný nikdy nenosil bundu a Georgesova buda se stala tou jedinou vyvolenou, když mu manželka zablokovala bankovní účet. Tak jako hlavní postava pracuje se starou kamerou, tak samotný obraz kombinuje barevné schéma starších Dupieuxových filmů s občasným rozostřením navrch. Celý film stojí víceméně na Dujardinově schopnosti zahrát člověka, o jehož minulosti se divák nedozví téměř nic, a který ztrácí kontakt s realitou a udělá cokoli pro naplnění svého iracionálního snu. Budete se bavit pokud přijmete koncept filmu, který je postaveny na nepřemýšlení o realistických následcích chování hlavního hrdiny - čili ať si Georges dělá co chce. Následný "úklid" není součástí komediální pointy filmu, tak si s ním nelamte hlavu. [Rakkautta&Anarkiaa] ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Chlapík po rozchode so ženou, radosť urobí si vecou blaženou. Kúpi od starca z jelenice bundu a divácky svet vie: získal zas uletenú Dupieuxovu bžundu.  Strebodom záujmu muža krásne obstarožná bunda zdá sa. Žorž - tak chlapík zove sa - s jelenicou po večeroch zhovára sa. I poradí mu jelenica zvučným hlasom: ja jediná na svete som. Žorž slová vyslovené bundou do bodky splní, až kým vykopaná jama sa nenávidenými vecami nenaplní.  Všetko dokončí sa v rytme bodky osudu či náhody? Nevedno, stačí len, ak pozriete si tieto k žitiu návody: a) dá sa žiť aj peňazí a predsa zamestnanca získať a navyše nad kúskami nového koníčka veselo výskať; b)  ak sa žene poskytne ozaj sloboda, múdrou mysľou vládne: a to neny náhoda; c) robiť komparz filmový hocikoho vnútri osloví, no nemusí ísť vždy o záležitosť šťastnú - najmä ak pri nakrúcaní prídete o hlavu vlastnú. Celkove: Hoc skvelý kúsok sa v jelenici skrýva, s odstupom času - ako to už tak u búrlivákov často býva - oproti minulým kúskom režiséra, jeho štýl trošilinku zjemnel, ale lúby sa aj táto jeho sféra, no s tú opatrnoscú do budúcna jemne! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Je to jenom můj laický, divácký názor, s nímž vůbec nemusíte souhlasit, ale podle mě se jednoduše takhle točit komedie vůbec nedají. Uspávající pomalé tempo, řada dlouhých scén beze slov i bez hudby, styl kamery vypadlý jako z nějakého depresivního artu a po celý čas před kamerou jeden herec, který absolutně nedokáže ničím pobavit, rozesmát, být vtipný... no vlastně ani nijak s výjimkou kostýmu zaujmout. Prostě s výjimkou originální absurdní zápletky mi všechny základní atributy této údajné komedie přijdou přesně pravým opakem toho, co bych v dobré čistokrevní komedii (nejen z Francie) očekával. Stejně tak podle mě vůbec nelze černý humor vložit do filmu tak, že film bude obsahovat natvrdle pojaté syrové vraždy s dýkou. Osobně proti černému humoru nic nemám, pokud ho tvůrci servírují v kultivovaných a patřičně decentních dávkách, ale co je moc, to je vážně i na Willyho Kufalta příliš. :o) Nevím, zda je větší suchar režisér vyžívající se v podivné artové formě nebo tradičně nezáživný Dujardin, nebo zda chyba vězí naopak ve mně, ale nezasmál jsem se u Jelenice ani jednou. Během celých neskutečně dlouhých a prázdných 77 minut plných samoúčelné a neatraktivně ztvárněné absurdity mě pořádně zaujmul akorát ústřední kostým. Ten byl vážně hezký a líbilo se mi, jak si ho hlavní hrdina postupně doplňoval dalšími oddíly. To je ale asi tak vše. [20%] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je to sice prozatím můj třetí hodnocenej film od Quentina Dupieuxe co jsem viděl ale už po tom prvním mi bylo jasný, že jeho styl a filmy nebudou pro běžný filmový konzumenty. Mě jeho styl a jeho filmy evidentně sedí. Třetí film a třetí trefa do černýho...PŘÍSAHÁM, ŽE PO ZBYTEK, ŽIVOTA NEBUDU NOSIT BUNDU... já jsem se fakt neskutečně bavil. Ti co mají Dupieuxovu tvorbu rádi by zklamáni být neměli, ti co jí rádi nemají tak ať se nedívají(proč taky) a ti co jí neznají ať to zkusí a posoudí sami. Ale jak už jsem psal není to pro každýho. Za mě hodně silný 4hvězdy(skoro5). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v departementu Pyrénées-Atlantiques který leží v jihozápadním koutu Francie. (starydivak)

Reklama

Reklama