Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (236)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Bubububu! Mrtvý pes! Děsivý Rumun!!! Nůžky na plech! Hypnóza a převtělení a chlupy v zubech. Nečekal jsem od toho nic a dostal jsem docela fajn horor. /// Nicméně abych se trochu rozepsal... Ten film je samozřejmě béčko, jako většina hororů. S tím kromě obsazení neznámých herců hodně často souvisí i díry ve scénáři. SPOILER ALERT!!!!! Celá ta myšlenka s rozdvojenou osobností nebo dvěma dušemi v jednom těle se může logickým lapsům vyhnout jen stěží. Tak třeba proč na konci Zlomiles říká, že potřeboval matku k tomu, aby ho dovedla k té paní, když ona sama se k ní dostala za pomoci podkladů, které on sám shromáždil? To se k ní přece úplně stejně mohl dostat i sám. Další věcí je otázka, když teda je Zlomiles tak geniální, že většinu času dokáže cokoli předstírat, proč zabije psa a nechá ho v domě, aby ho všichni obratem našli? Z toho činu nic nemá, jen na sebe tím upozorňuje. Totéž napadení spolužáka heverem a hlídačky střepem. Nebo to jsou jen jakési prosakující pudy, které nedokáže Zlomiles ovládat? Ale jaktože se naopak perfektně ovládá při hypnóze a před ní? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Potomek působil v konkurenci jiných hororů, které se letos chystají na plátna kin, úplně neviditelně. Jako takový ten typ projektu, kterému by to víc slušelo na VOD sítích. Tam by jej bylo možno považovat za příjemné překvápko. Je to totiž po všech stránkách neurážející film. Hezky natočený, solidně zahraný. A obsahuje minimálně dva creepy / lekačkové momenty, u kterých mi nepříjemně zatrnulo. Celkově je ale příliš málo výrazný, aby právě v kinech nějakou větší pozornost vzbudil. Zásadním problémem pak pro mě byla ohromná předvídatelnost veškerého dění, kdy hned jakmile se objasní, o co jde, je jasné, k čemu to směřuje. ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

Solídny prírastok do strachuchtivej domácnosti. V čase, kedy vznikajú na hororovej scéne samé žbrndy, prišlo na svet konečne niečo s prémiovým nádychom. Inšpirácia s Chuckym reže viac ako Adidas s piatimi pásikmi, ale zároveň ponúka prešpekulovanejší priebeh. Koniec v štýle mindfuck ideálne zapadol do slastnej spokojnosti. Znova vidím hororové zajtrajšky vo veselších tieňoch. 3 a 1/2* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je zatím chudý krom Pet Sematary, US a Escape Room se nic zajímavého neurodilo, ale přehlížený Potomek je ve výsledku příjemná věc a za mne i nečekané překvápko. Od režiséra hororu the Pact jsem nic jiného než průměr neočekával, ale nakonec se jedná o velmi znepokojivý a psychologicky úderný horor o malém chlapci, který je neobvykle inteligentní a nepříjemně agresivní. Libilo se mi, že chlapec není posedlý démonem ani žádnou nadpřirozenou silou jak už je u podobných žánrovkách zvykem, ale poměrně originálně se film zaměřuje na reinkarnaci, což je samo o sobě zajímavé téma. Je to dobře zahrané, slušně natočené, poutavé od začátku do konce a dojde i na slušné lekačky včetně příjemně ostrého finále. Lepší než jsem doufal a určitě lepší volba než podobně laděný letošní Hole in the Ground. 80% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Už od svojho narodenia je Miles (Jackson Robert Scott) netradične inteligentný a preto mu chcú jeho rodičia poskytnúť čo najlepšie vzdelanie. Všetko sa mení vo chvíli, keď tento inokedy slušný chlapec, s ktorým nikdy nebol žiadny problém, brutálne napadne svojho spolužiaka. Napriek terapii sa Milesov stav neustále zhoršuje a je stále agresívnejší. Jeho rodičia sa rozhodnú nájsť pôvod zmeny v jeho správaní a čakajú na nich šokujúce zistenia. - Ďalší fajnový horor s malým diablom v hlavnej úlohe. Námet nie je ničím novým, ale Jackson Robert Scott už má skúsenosti z It, takže podáva slušný výkon a vďaka nemu vývoj filmu nevyzerá ako keby ho už divák niekedy videl. Velmi ma zaujala scéna s maďarským dialektom. Normálne rozmýšlam, že kontaktujem nejakého tvorcu a navrhnem mu, aby do amerického filmu nejakým spôsobom zakomponoval kus záhoráckeho textu. Nemôžem zabudnúť na vynikajúci soundtrack od pána Josepha Bisharu. S hodnotením to ale preháňat nebudem, pretože je viac než jasné, že by sa z tohto projektu dalo vyťažiť viac, keby jeho cielom nebolo uspokojiť mainstreamového diváka. EDIT: 16.10.2022 - Po druhom zhliadnutí to zvýšim na slabšie štyri. V porovnaní s inými mainstreamovými horormi sa totiž akcia rozbehne úplne na začiatku a v podstate nepolaví až do úplného konca. Taktiež som si medzičasom hlavne kvôli seriálu Locke & Key oblúbil Jacksona Roberta Scotta, ktorý tu na vek 10 rokov hrá vynikajúco. Len škoda, že tu nebolo viac halloweenskej atmosféry. + herec z It a Fear the Walking Dead + herečka z Extraterrestrial, It Stains the Sands Red a Jigsaw + herečka z Saw 3D a A Christmas Horror Story ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama