Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé kolik věcí se najde na půdě a kolik nakonec mají cenu... Je vtipné pozorovat mentalitu a hamižnost některých lidí co si myslí, že ví více než profíci... Ale na druhou stranu je jasné, že chce každý vydělat maximum... Docela by mě zajímalo jestli dostávají i peníze za to účinkování či jestli to musí danit :))) Navíc jestli dražitelé také jsou za to placeni či to dělají pro zisk... ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Naprosteje fail. Pořady o obchodech nebo naceňování vzácností mám moc rád a ať už jde o Pawn Stars nebo všechny Storage Wars - vždycky jsem si to užil. Tahle napodobenina ovšem naprosto selhala. Jediný kdo tam tomu opravdu rozumí jsou experti kteří vždy promluví před vstupem k prodeji ale i jejich úsudky jsou mnohdy dosti nepřesné nebo směšné. Pak ovšem přijde řada na čtveřici "expertů" kteří buď absolutně nevědí co říct a nebo si z toho rovnou dělají srandu - mnohdy mi bylo trapně i za ně. Aspoň že je tu Rosák který se sice zasekl v době kdy moderoval Riskuj a myslí si že jeho staromódní vtípky ještě zaujmou ale vzhledem k tomu jak moc mě iritovali ostatní moderátoři a rádoby experti jsem mu byl nakonec vděčný že to tam takhle občas odlehčil. Obrovská ostuda ()

Reklama

herr_carter

všechny recenze uživatele

Válka skladů v kulervoucím podání tuzemských tvůrců. Škoda, že se s úchvátným moderátorem Rosákem nestřídá na place ještě další klenot z branže, Čmaňa - jednak by jim to ladilo ochlupením a jednak mají oba bohaté zkušenosti s podobným typem pořadů, kde můžou libovolně mlet kraviny a libovolně skákat lidem do řeči. K tomu je zde porota složená z nejlepších a nejzkušenějších odhadců a sběratelů umění (zlodějů), kteří Vám neváhají ocenit nefunkční píčovinu z 19.století od 500 do 14.000,- Kč. Zase další ze záplavy okopírovaných západních pořadů, které nejen že neumíme ani opsat, ale ještě je dokurvíme příznačným českých amatérismem.............. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ pořadů mám rád a nabízí ho skoro každá televize. Lidi něco někde najdou na půdě, nebo to koupí za pár šupů v garážovém výprodeji či na blešáku a pak si to nechají ocenit u odborníků. Leckdy mají přehnaná očekávání, ale leckdy sami žasnou nad tím jako hodnotu ta doma mnohdy nechtěná věc pro starožitníka či sběratele má. Sám jsem se asi rok kolem starožitností pohyboval a tak jsem trochu přičichl k té vědě  oddělování zrna od plev, tedy věcí co mají hodnotu od těch bezcenných. Značky na keramice, puncy na špercích, bylo toho spousta. Po tom roce už člověk dokázal občas i určit stáří té či oné věci podobně jako když se v památkařině vystudovaný člověk podívá na dům a urří všechny architektonické styly a staletí, kterými prošel. Na těhle pořadech mne baví hlavně ty věci. Je toho totiž ještě pořád doslova moře na co člověk kouká jak jelen a netuší k čemu by to mohlo být. Často jde o věci jen sto let staré, které tehdy byly součástí každé domácnosti a jejich účel znal opravdu každý. Ale takový je vývoj. Dnešním dětem když dáte do ruky telefon se sluchátkem a vytářecím ciferníkem, nebudou vůbec tušit k čemu věc sloužila. Nemá to prostě dotykáč. I tahle věc časem zmizí z lidského vědomí podobně jako křesadla či plivátka. Kamenem úrazu tohoto pořadu není tak ani Honza Rosák (člověk má málem dojem, že kouká na Magion pro dospělé:-) , ale sami starožitníci. Fakt netuším, kde a na jakých arabských bazarech či burzách a na co to štáb pochytal. Někteří asi i jsou trochu z oboru, ale jejich vystupování a zejména komunikace v roli dražitelů s předkladatelem starožitnosti (dražebníkem) je šílená. Vrcholem bylo když si paní vetešnice nehezká už od pohledu začala jak nějaká Mařka z pavlače cpát do uší na dražbě nabízené zlaté biedermeierové náušnice... Ble. Takže za Honzu Rosáka (ať má na chleba) a za těch pár zajímavých věcí dávám za dva tisíce Kč nabídku a tím i končím. * * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy dávám za několik opravdu zajímavých a pěkných starožitností/klenotů, které jsem za těch pár dílů, co jsem viděl, měl možnost spatřit. Pro někoho můžou mít vskutku nedocenitelnou hodnotu, ale to je tak 1-100. Horší už je to s výběrem těch expertů a jednoho vetešníka. Je pěkné, že nám ukážou jejich medailonky, co jsou zač atd…, ale polovina z nich mi je krajně nesympatická a nechápu proč jich tam je tolik…Nic extra a Rosák to nezachrání... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban – majitel galerie Starožitnosti – Galerie USTAR, který vystudoval ekonomii a management a jehož společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu. Pavel také hrál dvě desetiletí aktivně hokej. Dále Michal Jankovský, který vlastní starožitnictví v Žatecké ulici v Praze-Josefově a je též úspěšným nakladatelem – stojí za vydavatelstvím Fabula, v němž vycházejí knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Také zde vystupuje Pavel Kuře – starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovice; Albert Trnka – Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění; Simona Šustková – bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka a viceprezidentka Asociace starožitníků ČR. Také spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII. V pořadu se pak objeví i Daniela Žáková, která vystudovala oděvní průmyslovku, provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí; Jan Neumann – prezident Asociace starožitníků. Jeho starožitnictví najdeme na adrese Valentinská 58, Staré Město (Praha). (sator)
  • Jedná se o převzatý formát německé televizní společnosti ZDF. (sator)

Reklama

Reklama