Reklama

Reklama

The Wind

  • Slovensko Vietor (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý pár žijúci na samote sa dočká nečakaného prekvapenia. Tým sú noví susedia, ktorí sú taktiež v mladom veku a urobia tak prípravy na prichádzajúcu zimu jednoduchšími. Život ďaleko od väčších miest prezentuje mnoho komplikácií a tie sa stanú ešte nebezpečnejšími, keď sa do nich zapoja nadprirodzené javy. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE MÍSTO JE ŠPATNÝ...“ /// Strašidelnej (hororovej) western. Čtyři osoby a pak jedný začne mrdat v kouli… a postupně se odhaluje tajemství… nebo spíš vylejzá ZLO. Představení o jenom herci – většinou… plný paranormálních jevů, vidin, nebo ďábla – chcete-li. Napětí dobrý, líbí se mi, kolik sem dokázali narvat hororovejch věcí. Minimalistický prostředí, pár herců… funguje to dost dobře! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj život je poskládanej z flashbacků. 2.) Zemřela matka… siroty po ní nezůstali... 3.) 3.) Thx za titule ,,num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Psychologický horor umně pracující s několika časovými rovinami a odkrývající myšlení hlavní hrdinky, z níž divák celých 85 minut nespustí oči a jejíž mysl je právě klíčem k uchopení celého filmu. Režisérka se nám snaží přiblížit těžký úděl a emocionální vypětí osamělých žen v době osidlování amerického západu, ale dějově The Wind nepřináší nic moc nového a obávám se, že z mé hlavy hodně brzy vyšumí. [Sitges 2018] ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na debut sice slusná režie, hezky to vypadá, zahrán je film přesvědčivě, ale tempo filmu je velmi pomalé až nezáživné a hororových prvků je poskrovnu. Spíše je film psychologické depresivní feministické Drama o izolované ženě, která je poháněna démony. Líbila se mi hudba a ve finále se alespoň něco začlo dít, ale spíše jsem se pronudil. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Samotou mozek trouchniví, obavy z temnoty oživí.“ Liduprázdná prérie a v ní chudá farma. Kam oko dohlédne jen pustina, prach a vítr, k nejbližší osadě je to i na koni několik dní. Cestu lemují hroby nešťastníků, samotou a nudou na troud uschlých hororových fanoušků. Jo jo, mít Bibli či Demons of the prairie, mohli si při filmu aspoň číst, aby zabili čas. DÉMONICKÉ OKÉNKO: [][] Co skrz něj vidíme? Ϣ Dvě barabizny na spadnutí s věčným průvanem, v komíně cos kvílí (ale Faustka to prý není) a venku ve tmě něco skučí. Kdepak vítr, pojídač duší je to, jiskrami z ohniště žhnoucí! Ϣ Kromě něho tu straší i nad krbem visící kapitální parohy, divná truhla těhotná tajemstvím a dvě šibnuté manželky usychající nudou, které střídavě tlučou špačky nebo sebe navzájem, při hře „Uhodni jméno.Ϣ Venku se motá zázračně obživlá koza, k tomu dvě zrakvená miminka a reverend „šířící slovo Boží“, zejména v noci a s ďábelským funěním. [][] Půl hlavy ustřelené, břicho rozpárané, střep do krku zapíchnutý, atmosféra samoty, beznaděje a deprese jak řemen... a ta moje hororačka se ofrňuje a na konci se zeptá: „A to je celý?“ Teda, já mít doma pušku... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil v komentáři kolegu ricci. s v sousvislosti s filmem The Curse of Audrey Earnshaw(2020). A tak jsem nějak počítal, že The Wind bude něco podobnýho jako The Curse of Audrey Earnshaw. Tohle bylo ale ouplně z jinýho soudku. A přiznávám, že tenhle film mi zrovna nebyl moc po chuti. A už teď mi je jasný, že tenhle mix psychologickýho dramatu a hororu o dvou staveních a dvou mladých párech který sužuje na divokým západě zlo mi v paměti dlouho nezůstane. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama