Reklama

Reklama

Šílená Heidi

(festivalový název)
  • Švýcarsko Mad Heidi (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Šíleného Maxe znáte, ale co Šílenou Heidi? Tahle švýcarská děvečka umí vzít za víc než jen za kravské vemeno – a dokáže to v brutální jízdě za pomstou. Když uteče z převýchovného tábora pro neposlušné dívky, vyzbrojena halapartnou a bojovým výcvikem vyráží na cestu za svržením totalitního režimu krutého prezidenta Meiliho. V multižánrové béčkové bláznivině, která jede na vlně kultovních kousků jako Iron Sky nebo Kung Fury, nechybí nic, co by si člověk od takového filmu mohl přát: cool hlavní hrdinka, bizarní úmrtí a litry umělé krve, náckové, sexy černoši v tradičních krojích ani pořádná nálož sýra. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (35)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný mix rozličných žánrů převážně z 80. let - heimat film, dobrodružný, akční asijský a chvílemi to vypadalo jako ztřeštěná komedie Geierwally (1988). Takže - totalitní sýrový stát v čele s prezidentem Van Dienem, převýchovný tábor pro děvečky, smrt nejbližších, zajetí, útěk a pomsta. Škoda, že film neměl větší spád a na pořádnou akci dojde až směrem ke konci. Slibované pokračování, které ale jistě bude nejspíš jen vtípkem na závěr, by mohlo bývalo být svižnější. Gore je zábavné - rozstřelené hlavy, roztržená hruď, rozseknutí na dvě půlky ad. Naivita, kýč, brak. Ale do jisté míry zábavný a pokud ho člověk bere s nadhledem, i se pobaví. Škoda, že si tvůrci neujasnili, zda chtějí točit třeskutou komedii nebo drsnou akci, protože od každého je tu jen trochu. Ovšem některé vtípky byly drsnější....třeba lidské krávy v závěru. Potěšily hojné záběry na Matterhorn, který nechyběl ve většině krajinných záběrů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Festival FutureGate KINO Art/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 7/10/// PLUS: tuším, že tu někdo nakoukával Rodrigueze a jeho Machete, je to podobný styl, na Švýcary ale velice odvážné a nečekané, využili prostředí a sympatickou hrdinku, poutavý námět se spoustou nápadů a gore scén, občas je to cíleně zábavné, Casper Van Dien si opět našel roli ušitou mu přímo na tělo MÍNUS: choreografie mohla být ještě lepší, akce lépe sestříhaná a klidně jí mohlo být více, tuším, že na filmu je poznat nižší rozpočet a menší zkušenost filmařů/// Shrnutí: Milé, krásné a nečekané akční překvapení o pomstě. Podobných jsme už viděli, ale tady je to zase o dost jinak a neotřele to spojuje mnoho prvků z jiných filmů. A pokud rádi uvidíte Heidi, děvčátko z hor v krvavém a brutálním provedení, je vám dána příležitost/// Celkem 80%/// ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Heidi, šikovné děvčátko z hor, proti sýrařské mašinérii a fašizoidnímu totalitnímu režimu. A s absolutními myšlenkami na pomstu za smrt svých blízkých zdokonaluje své tělesné tekutiny i dutiny, aby poté, co si projde vězeňským peklem, mohla v gladiátorské aréně i mimo ni čelit maniakálnímu švýcarskému Vůdci a jeho přisluhovačům. Švýcarská kinematografie se s tím dvakrát nepárala a za peníze (údajně) od fanoušků pro fanoušky nachystala ultra nebetyčnou krávovinu, ve které se bude drsné násilí snoubit s absurdním typem humoru. Nesmí chybět přehlídka bravurních exotů na čele s Casper Van Dienem coby prezidentem Švýcarska, který záchvěvy alespoň malinkatého kariérního úspěchu hledá mimo své americké působiště, a sice ve švýcarském horském resortu, mezi naprosto neznámou hereckou sebrankou. Film věrně zrcadlí naivně pitomé filmy, které se hojně točily v sedmdesátých letech s nálepkou exploitation. Sympatická Alice Lucy v roli titulní hrdinky ztvárnila naprosto příslušně jednorozměrný charakter, kdy se z ní po bleskovém a notně zjednodušeně pojatém výcviku stává ostrá bojovnice, musí u toho zákonitě vypadat sexy a nemusí být u toho nutně nahá. Nahota má ostatně jen minimální zastoupení. A jak film běží, přidávají se do popředí praktické gore scény, které nešetří groteskně zmasakrovanými těly, z nichž crčí litry krve. Má to originální nuance, spád, úsměvnou brutalitu a zvysoka to kašle na milovníky uměleckých a filosofujících děl. Režisér Johannes Hartmann v závěru přislíbil, že se jeho hrdinka ještě vrátí v pokračování. No, jestli se tak stane, není jisté. Takže hlavně je dobré vědět, že divák má rozšířené obzory a už bude vědět, že když mu dojde (švýcarský) sýr, existuje film, v němž  konzumace této pochoutky je povýšena na národní posedlost. Ovšem pozor - intolerance laktózy dokáže zabíjet! A sexy bojovné děvče v kroji, s culíky a s halapartnou rozhodně také není k zahození. 8/10 ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Miluji bizár a dostal jsem bizár. Heidi si na nic nehraje. Netvrdí o sobě, že je kdo ví jak sofistikovaný film. Naopak. Je to čiré béčko, které se chová jako béčko a stejně tak se i prezentuje. Tvůrci využili absolutně vše, čím je Švýcarsko proslavené a pak to totálně shodili. Hlášky super, krve dost a konečně jsme se dozvěděli, jak to s tím děvčátkem z hor nakonec dopadlo. "Nejlepší sýr je stejně smažák!" ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Pojďme si rovnou říct, že je to fanouškovská filmařina, žádný velký studia ani mega rozpočet. I tak dostaneme dobrou zábavu a koho baví podobný snímku jako grindhouse a podobně ujeté béčka bude spokojený. B.J. Blazkowicz(kdo neví Wolfenstein) by měl z Heidi radost. Sice se tam míň střílí ale dost mi to připomínalo humor a styl hry. Příběh je zasazen do syrového fašismu ve Švýcarsku. Heidi přijde o přítele co dealuje vlastní sýr a je odvedená do vězení na převýchovu. Odkazy na vše švýcarské jsou super a některé scény jsou fakt vtipné a jediný co je škoda, že toho gore je málo protože když je je povedený. Za málo peněz hodně muziky a pro fanoušky tohoto stylu je to povinnost. 65% ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama