foto

David Schofield

  • nar. 1951
    Manchester, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Schofield sa narodil v roku 1951 do robotníckej rodiny ako jedno z desiatich detí. S hraním sa prvýkrát stretol na chlapčenskej škole vo svojom rodisku, v Manchestri, keď mal 12 rokov. V roku 1967 ako študent začal robiť asistenta v miestnom divadle. Každodennou tvrdou prácou sa v divadelnej hierarchii dostával vyššie, pričom vystriedal funkcie ako zametač javiska, čašník, kulisár, zvukár a scenárista. Keď mal 19, začal študovať na London Academy of Music and Dramatic Art, ale školu predčasne ukončil kvôli kariére herca.

Svoju významnú divadelnú kariéru začal v Hampstead Theare, účinkoval aj v hrách Royal Shakespeare Company, ale najviac ho preslávila kontroverzná úloha Roya Cohna v hre Anjeli v Amerike. Dodnes sa čas od času objaví v nejakej hre divadla v Royal Exchange, Manchester.

Nemenej zaujímavá je však aj Schofieldova televízna a filmová kariéra. Začínal v britských seriáloch a mini-sériách ako TAGGART, BAND OF GOLD či OUR MUTAL FRIEND. Viac ho ale preslávili roly vo filmoch AMERICKÝ VLKOLAK V LONDÝNE, GLADIÁTOR, Z PEKLA a v trilógii PIRÁTI KARIBIKU.

David veľmi často a s obľubou stvárňuje desivých a zlých mužov vo vedľajších úlohách, sluhov, poskokov a vrahov. Mohli sme ho vidieť aj v čiernej komédii BURKE AND HARE a v kriminálnom seriáli THE SHADOW LINE.

David Schofield je šťastne ženatý s občasnou herečkou Lally Percy a majú spolu dve deti – syna Freda a dcéru Blanche.

SarumanKo

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nejtemnější hodina
2016 Mindhorn
2013 All Things to All Men
Lord of Tears
Pekelná jízda
2012 Him Indoors
2011 Super Tanker (TV film)
Tajemný
2010 Burke and Hare
Devil's Bridge
F
Vlkodlak
2009 Lightning Strikes (TV film)
2008 Valkýra
2007 Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Prokletí hrobky faraona Tutanchamona (TV film)
2005 Nejzáhadnější vraždy (TV film)
2004 Devět životů
2003 Frankenstein: Birth of a Monster (TV film)
Incredible Mrs. Ritchie, The (TV film)
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
2002 Fields of Gold (TV film)
2001 Chunky Monkey
Mušketýr
Ve znamení ohně
Z pekla
2000 Gladiátor
Mistr zázraků
1999 Johanka z Arku (TV film)
Junk (TV film)
Kleopatra (TV film)
Marie, matka boží (TV film)
Strange Fits of Passion
1998 Správný ženský (TV film)
1997 Anna Kareninová
Tangier Cop
1994 Crane, The
1993 Taggart: Čestná smrt (TV film)
1992 Poslední Mohykán
1990 Jekyll & Hyde (TV film)
1989 Somewhere to Run (TV film)
Tree of Hands
1983 Praying Mantis (TV film)
1981 Americký vlkodlak v Londýně
1980 Žoldáci

TV seriály

2017 The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2016 Rovers (TV seriál)
The Coroner (TV seriál)
Life (S02E06)
2015 Safe House (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Da Vinciho démoni (TV seriál)
Anima Venator (S03E05)
Abbadon (S03E02)
Semper Infidelis (S03E01)
Pán času (TV seriál)
Dívka, která zemřela (S09E05)
2014 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Hříchy Daidalovy (S02E10)
Nepřátelé člověka (S02E09)
Pád z nebes (S02E08)
další epizody (9)
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Milenci (S01E08)
Velekněz (S01E07)
Ďábel (S01E06)
další epizody (7)
2011 Hranice stínu (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
2009 Úlovek (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2006 Goldplated (TV seriál)
Street, The (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
2002 Footballers' Wives (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
Sbal prachy a vypadni 2 (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1998 Amongst Women (TV seriál)
Our Mutual Friend (TV seriál)
1996 Our Friends in the North (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
Testament: The Bible in Animation (TV seriál)
1995 Biz, The (TV seriál)
Correlli (TV seriál)
Kavanagh QC (TV seriál)
Zlatá klec (TV seriál)
1994 Wycliffe (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1990 Zorro (TV seriál)
1987 Rockliffe's Babies (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1983 Inspektor Taggart (TV seriál)
1982 Shackleton (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)
1979 Kids (TV seriál)
1977 Rock Follies of '77 (TV seriál)
1972 Komisař Van der Valk (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
1966 Softly Softly (TV seriál)
1962 Z Cars (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace