Reklama

Reklama

Jak si Honza postavil vzducholoď

(TV film)

Obsahy(1)

V království „zlaté kliky“ vypráví dědeček pohádku malé princezně o tom, jak vznikl jeho název... Pro dnešní Pohádku pro pamětníky jsme sáhli hlouběji do archivu. Můžete se v ní těšit na bratry, kteří se postupně vydali do světa. Každý z nich potkal kouzelného dědečka, ale jen Honza se s ním rozdělil o jídlo. A tak za odměnu dostal zlatou kliku… Pohádku natočila v roce 1966 V. Jordánová, která obsadila do hlavních rolí L. Trojana (Honza), S. Neumanna (kouzelný dědeček), E. Sirotkovou (princezna Mařenka) a F. Filipovského (král). (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Krajkovou náprsenku, dědečku ?! To je jen legrace, viďte ?!" - "Ale vůbec ne, Alenko !! To se tenkrát nosilo.." ;) Příšerná srágora, která jen potvrzuje mé tvrzení, že láry fáry o starých dobrých pohádkách se ani zdaleka nezakládají na pravdě.. Ne vše, co se vyhrábne ze dna trezoru, stojí za koukání.. Taková herecká esa v takové šmíře !! A ty nablblé, už ve scénáři navíc pomýlené, rádoby edukativní prvky mě snad iritovaly ještě víc než ten křečovitý humor.. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj si, že práce šlechtí nejen člověka, ale i dvorního radu!" Honza Trojan vyráža do sveta za princeznou, tentoraz za pomoci vzducholodi, ku konštrukcii ktorej priloží magickú ruku čarodejný ded Neumann. Základ to má dobrý, ale výsledný počin nie je žiadne terno. Kráľ Filipovský stabilne dobrý, princezná Sirotková o poznanie slabšia, namaľované kulisy mi nevadia, ak je dobrý príbeh alebo je rozprávka aspoň vtipná, no oboje v tomto prípade bohužiaľ absentuje. Dve zlaté kľuky a jedna zlomená. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více legrace. Ono je to spíše taková vyprávěnka, jednoduchá jak obsahově, tak i kulisami a herectvím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je opravdu strašná pohádka, kterou snad zachraňuje jen přítomnost lepších herců. Aby si ale Honza stavěl vzducholoď, to se jen tak nevidí. A i ta, společně s kulisami, vypadala tristně. Mnohokrát opakované motivy (tři bratři, jeden kouzelný dědeček) nezachraňuje hlavně darovaná klika. Snaha o modernu moc nevyšla. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama