foto

František Němec

  • nar. 20.11.1932 (88 let)
    Hodonín, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

1998 Kouzelný šíp (TV film)
O Johance s dlouhými vlasy (TV film)
1997 Jak vyléčit Ježibabu (TV film)
O vílách Rojenicích (TV film)
1996 Dědo, čaruj (TV film)
1995 O kumburské Meluzíně (TV film)
Princ z pohádky (TV film)
1994 Hvězdopravcův dar (TV film)
1992 Jánošova kouzelná flétnička (TV film)
Pastýř a princezna (TV film)
1991 Ariadnina niť (TV film)
Lhát se nemá, princezno! (TV film)
O těch Martinových dudách (TV film)
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Démantový déšť (TV film)
Hádanice (TV film)
Jak s Kubou šili všichni čerti (TV film)
1989 Pane králi, jdeme z dáli (TV film)
1988 Kalhoty od krejčího ze Lhoty (TV film)
Kouzelnice od Křídového potoka (TV film)
1987 Balónová pohádka (TV film)
Drátenická pohádka (TV film)
Lepší prima den (TV film)
Nechte to koňovi (TV film)
O houslích krále snů (TV film)
Vltavská víla (TV film)
1986 O princezně, která ráčkovala (TV film)
Pavouk se smaragdovýma očima (TV film)
Plaváček (TV film)
Statečný Azmun (TV film)
Švec z konce světa (TV film)
1985 A co ten ruksak, králi? (TV film)
Chán Sulejmán a víla Fatmé (TV film)
Drahý Bedřichu (TV film)
O chamtivém strašidle (TV film)
Princezny nejsou vždycky na vdávání (TV film)
Pták Žal (TV film)
Putování za měsíční nitkou (TV film)
Slunečnice (TV film)
Žáku Kašíku, nežeň se! (TV film)
1984 Ferdinande, vrať se (TV film)
Králi, já mám nápad (TV film)
Letní pohádka: O králi Vítkovi a krásné Doubravce (TV film)
O líné Nitce a prstýnku s rubínem (TV film)
O nosaté čarodějnici (TV film)
Tlustý pradědeček (TV film)
Zlaté kapradí (TV film)
1983 Bráška (TV film)
Kmotři z blat (TV film)
Nevěsta z obrázku (TV film)
O bílém jadýrku (TV film)
1982 Karlův most (TV film)
Pošťácká pohádka (TV film)
Třeboňská pohádka (TV film)
Vojáček a dračí princezna (TV film)
Čas strachu a statečnosti (TV film)
1981 Královna bludiček (TV film)
1980 Hadač od Saidovy zahrady (TV film)
Holubník (TV film)
Jak namalovat ptáčka (TV film)
1979 Adriana (TV film)
Všichni za jednoho (TV film)
1978 Pohádka o ebenovém koni (TV film)
Čarovné prstýnky (TV film)
1977 Blaťácká povídačka (TV film)
Uloupený smích (TV film)
Vo Brikitě (TV film)
1976 Až bude padat hvězda (TV film)
O třech bratřích (TV film)
Panenka z vltavské tůně (TV film)
Petřička (TV film)
1975 Ten kůň musí pryč (TV film)
Zlatá přadlena (TV film)
Čertova nevěsta (TV film)
1974 Padla kosa na kámen (TV film)
Princ Chocholouš (TV film)
1973 O princi Janovi a princezně Marfušce (TV film)
Skleněná panna (TV film)
1972 Mladá garda (TV film)
Svatá noc (TV film)
V těžkých dnech (TV film)
1971 Renata (TV film)
Zločin na Zlenicích hradě (TV film)
1970 Klíčová dírka pro zvědavou princeznu (TV film)
Čert a Káča (TV film)
Žabí muzikál (TV film)
1969 Dvě Cecilky (TV film)
Honza a zázračná fazole (TV film)
Hádankář Vojta (TV film)
O hradu Zásadce a turecké vojně (TV film)
O obrovi, který neměl srdce v těle (TV film)
O statečném Petrovi (TV film)
Princezna Lada (TV film)
První láska (TV film)
Soused Modrovous (TV film)
1968 Lev a jeho brýle (TV film)
O Honzovi a princezně Félince (TV film)
O princi Malíčkovi (TV film)
Vo modrým ptáčku (TV film)
1967 Dýmka Komunardova (TV film)
Jak princezny spaly na hrášku (TV film)
Malá Dorritka (TV film)
Zrzek (TV film)
1966 Evženie Grandetová (TV film)
Jak se stal Matěj Cvrček doktorem (TV film)
Jak si Honza postavil vzducholoď (TV film)
O chytré princezně (TV film)
Věra Lukášová (TV film)
1965 Alenka v kraji za zrcadlem (TV film)
1964 Finále (TV film)
1963 Půjčka na úvěr (TV film)
Strašidlo, které se směje (TV film)

TV seriály

1990 Heřmánci (TV seriál)
Jakub (E06)
Martina (E05)
Katka a Klára (E04)
další epizody (6)
1989 O čarovné Laskonce (TV seriál)
Strom pohádek (TV seriál)
Pasáček a císařova dcera (E10)
Dobro a zlo (E09)
1988 Strom pohádek (TV seriál)
Rozhodni obraze krásný (E08)
Bez práce nejsou koláče (E07)
1987 Voňavé haraburdí (TV seriál)
Pouť (E06)
Jak si špalíci zahráli koncert (E05)
1984 Slané pohádky (TV seriál)
O botách se žralokem (E05)
1983 Kočičí povídání (TV seriál)
1974 Krkonošské pohádky (TV seriál)
1972 Jana Eyrová (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1971 Pohádky z tisíce a jedné noci (TV seriál)
Ebenový kůň (E07)
O ptáku se smaragdovým peřím (E06)
O dceři kupcově a synu krále íráckého (E05)
další epizody (7)
1968 Andersenovy pohádky (TV seriál)
Létající kufr (E06)
O princezně na hrášku (E01)
1964 Jak sluníčko rozdávalo stíny (TV seriál)
Kocour a dalekohled (TV seriál)