Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jerry Goldsmith hned v uvodu da jasne najevo kdo v tomhle filmu bude panem. Zanedlouho na to, se k nemu prida dalsi master - Sean Connery. Vse se odehrava pod reziserskou taktovkou McTiernana v krasnem prostredi destneho pralesa, ve kterem uz to ma reziser nacviceno z dob nataceni Predatora. Nicmene ano, jinak je ten film vlastne dost nudny a dalo se z nej vytriskat vic, nemluve o tom, ze Lorraine Bracco patri do zenskych kousku z kategorie extremne otravnych. 6/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Doktorka Rae Craneová (Lorraine Bracco) se vydává do srdce amazonské džungle, aby zde zkontrolovala léta osaměle žijícího biologa Roberta Campbella (Sean Connery), který zde, financován nadnárodní společností, cosi zkoumá, bez jakýchkoliv výsledků. Brzy po příjezdu Rae zjišťuje, že Robert Campbell stojí na pokraji největšího lékařského objevu všech dob - léku proti rakovině. Společnými silami začínají hledat onu tajemnou ingredienci, která postup nádorů zastavuje, ale čas (a stavba dálnice) hraje proti nim... John McTierman si na čas dal oddych od akčních filmů (Predátor, Smrtonosná past), a natočil příjemné romantické drama z lékařského prostředí. Film nikam nespěchá (alespoň ze začátku), a tak zbývá čas i na nádherné exteriéry podpořené výbornou hudbou Jerryho Goldsmithe (výlet obou doktorů NAD zeleným oceánem lesů s nádhernou hudbou v pozadí je jedna z nejhezčích filmových scén, které jsem dosud viděl). Bohužel ke konci příjemných scén začíná ubývat, a do popředí se začínají dostávat vážnější témata, takže film začíná nabírat na tempu a akci, ale bohužel také ztrácí to své kouzlo. No nic, doufejme že jednoho dne bude opravdu lék na rakovinu objeven... ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé a pohodové dobrodružství se skvělým sympaťákem Seanem, který do své role skvěle zapadl, neokoukaná Lorraine Bracco si zde také našla své místo, jde vidět, že McTiernan to v džungli umí a k tomu nezapomenutelný soundtrack od Jerryho Goldsmitha. Možná je trochu naškodu, že si film nevybral žánr ani moc komedie, ani drama, přesto Sean hláškuje a poměrně silný konec s environmentalistickým poselstvím se nám též zamlouval. Jinak oddychovka do pohody, pecička :-) 65# ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla dost dávno a nevzpomínám si na něj úplně stoprocentně, ale i když po takové dlouhé době bych byla schopna k tomu filmu něco říct, myslím, že to o něčem svědčí. Ve filmu vás zaujmne především nesmírně charizmatický Sean Connery, kterému to ve svém věku také sluší. Lorraine Bracco jako doktorka je mu zajímavou partnerkou. Džungle je krásná, jakoby další z herců filmu. Příběh a situace (i když zápletka - myslím romantiku - docela tradiční), to všechno je dobře udělané. Mi se to celkem líbilo. Teda líbilo. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Ráda bych napsala opět skvělý film se Seanem, ale je to jen skvělý Sean v dalším filmu. Nevím, jestli je to scénářem nebo režií, ale scénář mi připadá dost zajímavý na to, aby se z něj vytěžilo víc skvělých scén než ve filmu skutečně je. Třeba jak doktor bojuje se skutečným šamanem, nebo scéna zachraňování doktorky po pádu se svahu, nebo když doktorka píchne dítěti poslední účinnou látku ( poté ji Sean zlehka pohladí po ruce ). Prostě mám v tomto filmu oblíbené scény, které miluju, ale musím protrpět občas nezáživných deset minut. A navíc se nemůžu ubránit dojmu, že oba protagonisté se moc rádi neměli. Lorraine Bracco mi v tom filmu trošičku vadí. Velmi těžce hodnotitelný film. Seana prostě miluju , nádherná příroda nemá chybu, stejně tak jako původní obyvatelé pralesa, ale doktorka Bronxová tam prostě nesedí. Scéna s buldozery je hodně absurdní a ta poslední jakbysmet. Ach Seane, to nebyl lepší výběr pro Tvůj protějšek ? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama