Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

V Norsku je 1100 tunelů. Pokud jsou všechny v takovém stavu, tak potěš Pánbůh. SPOILER: celý tunel řídí jediná operátorka ZTP/P. Spousty lidí uvězněných v tunelu zachraňuje jediný záchranář, ostatní stojí před tunelem a čekají. Když osamocenému záchranáři docházejí síly, jde ho zachránit jeho stará, servírka z místního bistra. Pokud by nebyla v tunelu dcera záchranáře i on by stál před tunelem a čekal, až vše přejde :-) :-) :-) Strašné. Do Norska nikdy nepojedu :-) ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš mnoho debilných rozhodnutí na jedného obyvateľa tunela na m2. V tomto tuneli za zišli asi tí najdementnejší ľudia z celého Nórska ! Jediná operátorka, jediné záchranárske auto na celý film, jediný záchranár. Strašná kktina. "Livingdead" to zrhnul asi najpresnejšie ! 1* za to že je to v Nórsku. 11,918% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevzrušeně to plyne za clonou kouře a žánrových klišé, norské záchranné složky galantně přenechávají prostor sólo hrdinům a vy si při sledování možná uvědomíte, že existují katastrofy, při kterých je pro vás dobré, že vidíte světlo na konci tunelu. Asi netřeba připomínat, že kdyby v obchodech nedávali u pokladen igelitky, nic z toho by se nestalo.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Norsko, země plná chladu, sněhu, a taky chladnokrevných charakterů. Ale taky plná hor, a tunelů, které skrze tyto hory vedou a usnadňují setkání se svými blízkými. Ale jen do okamžiku, než se v jednom z takových tunelů převrátí kamion vezoucí hořlaviny, a z tunelu se stane smrtonosná past pro všechny ... V první polovině filmu jsem uvažoval o maximálním hodnocení - skvělé záběry zasněžené přírody, sympatičtí (na norské poměry) herci, takové to ticho před bouří naznačující, že se velmi brzy začne něco dít. Brilantní. Jenže - pak se skutečně něco začalo dít, a celé se to zvrtlo. Jako že chápu, že v podobné situaci by se asi taky člověk nechoval úplně logicky, ale chodit furt sem a tam, chvilku se schovávat před kouřem v autobuse, a za chvíli zas courat po tunelu. Jít se schovat do úkrytu a pak zase zpátky - proboha proč. A když už se tam tak courám, nebylo by lepší se courat směrem k východu? Nebo zkusit sednout do jakéhokoliv vozítka, a zkusit vycouvat? Ne? Jsem rád, že jsem tento film viděl (minimálně první polovinu), ale znovu si jej už nepustím (a v autobuse jedoucím Norskými horami už vůbec ne).. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčší nervák. Rozjazd pomalší, čo mi osobne nevadí, pokiaľ sa potom pekne pritvrdí, ale toto sa po celú dobu tak nejak šmochtalo, nič zas tak hrozné sa tam ani nedialo, aj keď tam bola citeľná snaha o reálne vykreslenie podobnej situácie. Žiaľ postupne ma čím ďalej tým viac sralo nekonzistentné tempo filmu, zbytočne prerušované pre film nepodstatnými postavami a scénami okolo nich, ako napr. neurotický debílek s malým Jozefom na tesle, fialový emo transsexuál alebo čo to malo byť, či syn starostu s neustále vypúlenými očami, ktorý sa silou mocou chcel hrať na záchranára a nakoniec, keď na to došlo, chytil facaka od betónového panelu a bolo vymaľované. Zato rozhovor malých detí uväznených v tuneli s operátorkou boli fakt na zimomriavky a hlavný hrdina sympaťák, to potiahli hore. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)
  • Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m. (vojacekr)

Reklama

Reklama