Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunely sú úzke, dlhé, je tam tma a pokiaľ tam nie je napríklad Mike Myers či Jason Vorhees, tak je tam celkom nuda. Napriek tomu ide o populárnu lokáciu katastrofického žánru. Len keby tu nebola tá krásna nórska príroda, v ktorej by som strávil oveľa radšej daný filmový čas. Nesmú chýbať klasické naratívne klišé, ale pracuje sa s nimi relatívne citlivo a logické nedostatky nebijú do očí, ak nechcete, aby vám do očí bili. Potom sa ale zase môžete zabávať napríklad na tom, že o operátorku sa nikto v miestnosti nezaujíma a podobne... ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, je to solidně zahrané i natočené a vizuálně moc povedené, ale těch nelogických chyb je tady fakt moc. Nad tím scénářem měli ještě chvíli pracovat. Byla tam spousta aut, proč čekat až přijede další, aby vyjeli pomalu ven? Nevěřím, že všechny přestaly fungovat. Záchranné složky prakticky nic nedělají a nebýt té dcery, tak tam fakt nejde asi nikdo?! Flašky s kyslíkem buď polo-prázdné, nebo vydrží jen pár minut? Pád těch turbín na konci byl úplně zbytečně na sílu, mrtvých tam bylo dost i bez toho, ale na začátku řeknou, že v tunelech ještě nikdo nezemřel, ale ve filmu jich tam zůstaly hromady. Že záchranáře nakonec zachraňovali úplně nekompetentní lidi je další věc a jediný profík, tam byla ženská na tom dispečinku. Ale jako celek překvapivě dobré. 63% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nórsky thriler, ktorý stojí a padá na detských klišoidných chorobách. Bez toho, s lepšie využitým časom na napätie a akciu by to bola plná palba. Nemalo to tendenciu skĺzať do amerických alebo ruských gerojstiev, držalo si to ten severský spôsob tvorby napätie, postavy boli príjemné, len tie dejové barličky to neskutočne kazili. Rozhodne ale pozeratelné. 3 z 5 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, norské filmy mám rád... Ale, je tu zásadní ale - film nic nového nepřináší, vše je strašně předvídatelné - snad kromě toho, že kdo by čekal v Norsku hitech zabezpečení tunelů, tak mu asi vylezou oči z důlků.. Telefony, skoro nefungují, webkamery nikde, jedna operátorka na vozíčku a jeden záchranář? pro devět kilometrů dlouhý tunel.. Jestli to fakt bylo podle skutečných události, jak se říká na začátku filmu, tak přehodnotím svoji touhu jet se podívat do Norska (země mých dávných předků)...60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevzrušeně to plyne za clonou kouře a žánrových klišé, norské záchranné složky galantně přenechávají prostor sólo hrdinům a vy si při sledování možná uvědomíte, že existují katastrofy, při kterých je pro vás dobré, že vidíte světlo na konci tunelu. Asi netřeba připomínat, že kdyby v obchodech nedávali u pokladen igelitky, nic z toho by se nestalo.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)

Reklama

Reklama