Reklama

Reklama

The Sonata

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Marze 

všechny recenze uživatele

Potom co obdržel informaci o smrti svého otce skladatele se mladý virtuozní violončelistka Rose vydá na své dědictví velké sídlo. Zde objeví otcovo poslední dílo - záhadné hudební dílo nadepsané podivnými symboly. Začíná objevovat tajemství otcovi minulosti. Stylové ale pomalé a ničím děsivým a s dialogy béčkového filmu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film mal od začiatku takú hnusne ponurú atmosféru a ako hlavná postava vstúpila do toho sídla, tak len hustla. Mna naozaj dosť bavia filmy o hľadaní symbolov a ich rozlúštení a tento má bavil tiež. Je tu i par duchov, nejaká ta mystika či parádna atmosferické exteriéry a interiéry zámku. Príbeh bol tiež zaujímavý, i keď niečo podobne myslím, že tu už bolo, vobec to nenudilo. Herci hrali užasne, no čakal som, že Rutger Hauer tu bude o čosi dlhšie, ale zas mi to ani nejako nevadilo, že sa tu len mihol. Jediný zápor vidím v konci, ten bol nedotiahnutý, mohol byt oveľa intenzívnejší, no nebol ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, ktovieako ma to nebavilo. Simon Abkarian sa snaží, ale má priemerne napísanú rolu a Freya Tingley je sympatická len neveľmi (čiže málo, ehm). Občas zaznie dobrá, burácajúca hudba, občas sa kameramanovi podarí dobrý záber a celé je to príjemne pochmúrne, pomalé, atmosférické a dospelé. Ale tempo je ležérne, film pôsobí ako keby bol dlhší o pol hodinu, než v skutočnosti je. Nejaký veľký horor to podľa mňa nie je. Hudobný námet zaujímavý dodáva výsledku aspoň nejakú chuť, ale nejaký veľký zázrak to ozaj nie je. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem neotřele vymyšlená báchorka o démonické sonátě, která, když na to přijde, dokáže solidně postrašit i vykouzlit hutnou atmosféru. Horší je, že obojím víc než polovinu filmu šetří, takže film se musí opírat o herce, kteří sice nejsou vůbec špatní, ale tak nějak nemají pořádně co hrát. No a co se Hauera týče, tak ten je tu jen lákadlem a jeho part mohl zahrát prakticky kdokoliv, případně tu ani nemusel být. Celkově snadno zapomenutelný průměr, který neurazí. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekná a sympatická huslistka so svojim manažérom odhaľujú minulosť jej mŕtveho otca, slávneho hudobného skladateľa, ktorý im zanechal množstvo starodávnych symbolov. Tie majú skompletizovať jeho životné dielo - sonátu, ktorá má schopnosť vyvolať diabla. Zaujímavý príbeh, atmosférická lokácia, pár ľakačiek a duchov, kvalitní herci (že sa tam Hauer veľmi neobjavil mi bolo popravde úplne jedno) a celkovo sa na to príjemne pozerá. Dokonca by som nemal problém k tomu priradiť aj žáner horor. Trojka tentokrát veľmi silná. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama