Reklama

Reklama

Skříňostroj doktora Steina

(studentský film)
  • angličtina The Incredible Wardrobegadget of Dr. Stein
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2018, 15 min

Obsahy(1)

Když nejlepší přítel doktora Steina zemře během experimentu, smutnící profesor je připravený udělat vše pro to, aby získal svého psa zpět. Postavit přístroj oživující mrtvé pro něj není žádná věda, ale experiment se příšerně zvrtne. Obluda nevypadá jako jeho miláček a neustále mu způsobuje drobné nepříjemnosti - ničí dům a požírá vše, co se pohne. Doktor Stein se musí rozhodnout. Zbaví se příšery nebo akceptuje, že uvnitř vůbec příšerná není? (iShorts)

(více)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace, příběh jak z dílny Tima Burtona (a to, že si z jeho filmů dost bere ignoruji, je to jenom studentský film), spíš mi vadí to, že za celých 15 minut se toho mohlo stát mnohem víc a konec mohl vypadat jinak, protože mi připadalo, že tvůrci ten happy end prostě chtěli za každou cenu. Navíc ten malej kluk je tam úplně zbytečně, leda kdyby to na konci dopadlo s profesorem špatně a on se ujal té potvory - což by ale vyvolávalo otázky, co na to jeho rodiče a jestli vůbec nějaké má, když pořád chodí tomu profesorovi před barák, takže i tenhle konec by byl nedostatečný. Ale jinak to špatné není. 3* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na studentský film mě překvapila profesionálně vypadající stop-motion animace. Třebaže příběh není zrovna originální, film jako celek působí velmi kvalitně a vizuálně hezky. Ani bych sama od sebe nepoznala, že jde o studentský film. ~(3,8)~ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animace je pěkná, okouzlení Timem Burtonem velmi znát, ale celé to má na 15 minut strašně nevyužitý potenciál - vlastně je zde jen jeden nápad, kterým to celé začne a zhasne, skříňostroj se dostane do akce jen dvakrát. Chybí tomu víc nápadů, nosnější a zajímavější příběh, a už vůbec nevím, jakou roli v tom měl ten kluk (kdyby třeba skříňostroj po profesorovi alespoň převzal jako následník, ale to ne). Celé to vyznělo naprosto do ztracena, chyběly tomu koule, nějaký drajv. Stačilo, aby z pana profesora zbyly kosti, pes je sežral, kluk to celé převzal - ano, je to morbidní, ale celá ta historka je od začátku morbidní, takže co? Chyběla tomu prostě větší fantazie a rozlet. ()

Reklama

Reklama