Reklama

Reklama

Gekidžóban Jódžo senki

  • Japonsko 劇場版 幼女戦記 (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Ve filmovém pokračování seriálu Youjo senki (2017) se opět podíváme do alternativního světa zmítaného válkou, konkrétně do roku 1926. Tanya Degurechaff a její oddíl se vrací domů do Říše po vítězném tažení, během kterého zlikvidovali poslední odpor vojsk sousední Republiky. Ovšem hned po příjezdu obdrží dívenka informaci o všeobecné mobilizaci na hranicích s vedlejší Federací, tedy se musí ona i její společníci připravit na další boj. Ve stejný okamžik se i jiná malá armáda dobrovolníků, vytvořená z lidí mnoha národností pod velením Spojeného království, vydává na válečnou expedici na území Federace, aby se zapojila do bojů proti společnému nepříteli v podobě Říše. V této armádě bojuje i mladá dívka Mary Sioux, která je odhodlaná za každou cenu vykonat spravedlnost na celé Říši a především se pomstít osobě, která zabila jejího otce. Tou není nikdo jiný než Tanya... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (4)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Jak jsem tvrdil u seriálu, tak mám sto chutí se na to podívat znovu... Tanya má něco do sebe. Na druhou stranu po přečtení, co jsem o seriálu psal, si říkám, že jsem měl vlastně pravdu. Opravdu se jedná o akci a akci a akci a Tanya je prakticky nonstop stejn(á). Kupodivu však měl tento film velmi povedený příběh, nezpackali ani nové postavy a prostě bavilo... Reálně bych tomu dal 50 %. Avšak z nějakého divného důvodu, když vezmu to, jak jsem si to "užil", zvedám hodnocení jako pěkné připomenutí nudnější série v podobě zajímavějšího filmu. Inoru 68 % ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Youjo Senki mě začíná čím dál tím víc překvapovat a tentokrát mi to překračuje všechny meze... Tanya má v sobě prostě dokonalost napsané postavy... a hlavně dobře udělaného záporáka neboli záporáky, Stvořitel X a potom její vyslankyně Mary s nečekanou magickou silou... Příběh je pro tentokrát o tom kdo z nich vyhraje a kdo z nich zemře a to dokáže hodně nakopnout. A potom co se týče samotné hudby se dost posunuly... Naprosto zasloužená jednička a velké očekávání na 2 sérii Youjo Senki... Za mě 100% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u seriálu, tak i u filmu jsem se dobře bavil. Autoři vědí, kde je síla tohoto příběhu a tak je to pořád trošku vtipné, plné strategie, polemizování o různých aspektech války, rebelie proti Bohu i osudu a hlavně je tu spousta perfektně natočené akce. Především závěrečný konflikt a poslední letecký souboj, jsou podle mě hodně "vymazlené" a v tu chvíli jsem nedokázal odtrhnout oči od monitoru. Takhle to mám rád - plynulé, dynamické, dramatické a podbarvené skvělou hudbou! Takže za mě velmi dobré pokračování seriálu (které nikterak nezaostává) a těším se, až se s Tanyou zase příště setkám... 8,4/10 ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Ach. To čo by sa zmestilo do 45 minút a menej, natiahli na hodinu a pol. Zbytočné postavy, zbytočné dialógy, zbytočné scény. Obsiahnuté udalosti si naozaj nezaslúžili tak dlhú stopáž. Odhliadnuc od zbytočností, taká štandardná epizóda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Během počátku války Císařství s Komunistickou Federací v čase 0:19:33 Major Tanya Degurechaff zmíní, že vzdušná obraná Federace je tak žalostná, že by mohla klidně přistat s cessnou na Rudém náměstí, což je odkaz na událost, která se odehrála 28. května 1987, kdy Mathias Rust ve svém letounu Cessna 172, navzdory Sovětské protivzdušné obraně, přeletěl z Finska až do Moskvy a přistál na Rudém náměstí. (Leanov)

Reklama

Reklama