Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

A západní svět se nemůže nabažit nekonečnou masturbací nad černoškou líbající se s asiatkou zabalenou v hadru přes obličej. O ano, ano, prosím ještě víc, ať je na světě o hektolitr víc semene vanoucího ze západu. Chce to ještě mnohem víc veřejné onanie, aby si dorůstající generace vštípila do hlavy, že je normální hulit chulina dvěma černochům s náušnicí a kozačkami, když mám bimbase mezi nohami taky. Pohlaví je, děti, totiž věc názoru, nikoli přírody. A pokud to nechápete, tak jste nemorální fašisti xenofobové rasisti a zlo dnešní doby. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série mě hodně vyděsila svým prvním dílem, který naladil úplně jinou náladu, než na kterou jsme byli v tomhle seriálu zvyklí. Trochu mi to připomnělo zážitek z první série And Just Like That..., kde se roztrhl pytel s nadměrnou a dost otravnou hyperkorektností a propagací LGBTQ+ komunity a celý ten nový woke koncept a nové křiklavé postavy v nové škole mi přinesly celkem dost rozpaků. Po třetím díle to ale naštěstí zase sklouzlo do známých kolejí a zdejší příběhy a osudy postav byly dojemné a oduševnělé. Nic to ale nemění na faktu, že ty dějové linky byly dost roztahané, zdlouhavé a až na svěží nápad s Otisovou konkurencí to nenabízí téměř nic nového. Takže dějově určitě slabší než zbylé řady a jak tady někdo psal, tak i na mě ty vedlejší postavy často působily karikaturně a přišlo mi, že už jsme kulturně spíš v Americe než v Británii. Paradoxně mi ta škola v Americe, kde se náchazela Maeve přišla méně americká než ta Otisova. Uvažovala jsem spíš o třech hvězdách, ale suma sumárum je to furt srdcovka, i když už trochu ohraná. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes progresivnost, která je dost na sílu a díky které v seriálu spočítáte heterosexuální postavy na prstech jedné ruky, jedná se stále o vynikající, chytrý a vtipný seriál. Nové postavy zajímavé, staré stále výborně napsané a reálně se vyvíjející a celkově ani nevadí citová ždímačka v závěrečných dílech. Zamrzí tak pouze minimum, vyloženě vtipných situací. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex Education skončila právě včas. Řekla vše, co mohla, a zůstala věrná svému vlastnímu pojetí. Ani čtvrtá řada nehraje na klasické struny, ať už co se týče vyprávění, tak především co se týče postav. Vypráví po svém, nenuceně, britsky. Postavy nejednají “v rámci” nebo “mimo” svůj charakter, mnohem více než postavy připomínají lidi, a to se všemi svými obavami, kompulzivním a zdánlivě nepodloženým chováním. A právě to, jak je seriál celou dobu svůj, nepoddává se a nepodbízí se zažitými vzory, z něj udělalo jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Je dobře, že se svou tendencí k adoraci libovolné (fyzické i duševní) vychýlenosti Sex Education končí, než se z něj stala nepokrytá freak show. Všem bylo dopřáno hlasu, nikdo neskončil jako černobílá karikatura, Sex Education po celé své trvání hrálo všemi barvami, všemi emocemi a v závěrečné řadě předestřelo pár fascinujících témat, skrze která může každý opět nalézt některé z odpovědí, které třeba hledá. Dočkali jsme se tak konce, který je stejný jako začátek - neskonale užívací a vtipný a zároveň emočně napjatý i podnětný. Prostě magie. Thank you for everything, dickhead. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oversteer je anglický výraz pro přetáčivé chování aut. Overqueer je výraz, jenž jsem si vymyslel. Znamená to stav, kdy umělecké dílo – zde seriál – působí jako křečovitě vyumělkovaná reklama na vše, co není heterosexuální. Je škoda, že zobrazení lidí s jinou sexuální orientací či genderovou identitou zde sklouzává k místy až odpudivé karikatuře. A abych nezapomněl: Eric je scénáristy zobrazován stále více jako afektovanej primitivní sebestřednej píčus. Z toho musí gayové být štěstím bez sebe. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na konci epizody zní cover na slavnou písničku „Let It Be“ od Beatles. (griph)
  • Na konci epizódy je graffiti na stene s nápisom "Chcem veriť" a kresbou UFO, pričom Gillian Anderson hrala vedúcu úlohu v seriáli Akty-X (od r. 1993). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama