Reklama

Reklama

Kořist

  • USA Crawl (více)
Trailer 1

Nadějná plavkyně Haley Kellerová (Kaya Scodelario) není sebevrah. Do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních pár desítek let, se vypravila jen kvůli tátovi (Barry Pepper). Ten se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům, ale už měl být z oblasti dávno evakuovaný, přesto se neozývá. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se nezvaní hosté, kteří jejímu otci to zranění způsobili. Stoupající hladina vody totiž výrazně rozšířila loviště zdejších aligátorů, kteří jsou poměrně hladoví a zvědaví. Situace je vážná a poměrně beznadějná. Hurikán udeřil naplno, sklep se plní vodou a Haley je jasné, že bude záhy čelit volbě, zda se utopit nebo nechat sežrat při pokusu o záchranu. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

SeBig 

všechny recenze uživatele

A to jsem na to chtěl jít do kina! Děkuju osude, že si tomu utnul tipec! Na to kolik tam je krokodýlu, sem se stihl docela dost často tak 90% filmu nudit, přišlo mi to táhlý a to to má 87 minut? Tady je vidět, že se asi někde stala chyba. Buď to je tenhle styl filmu pasé, nebo Aja je píčus, co to prostě neumí a vozí se na Raimiho jméně, stejně jako 80% dnešních tvůrců že? Jé my ho do tý produkce překecali, tak jeho jméno hoďte kapslokem do traileru a na všechny plakáty! Honem! Jedna za tu bouřlivou atmosféru a za to, že na Kayu se ješte dalo koukat vcelku bez problému. Stupidita. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťahať stokilové telo svojho otca a unikať aligátorovi, to by nedokázal ani Kája Gott. Ale Kaya Scodelario, to je samozrejme iný prípad. Hoci aligátory majú každý rok nejaké svoje obete, tu mu ani 80 zubov nestačilo, aby si pochutil na Britke, ktorá je každým rokom stále viac britká. Ale aligátorom na kráse nezáleží. Veď napríklad v roku 2016 si jeden člen tohto mierumilovného krokodíla dal na obed 90-ročnú starenku menom Bonnie Walker. No povedzte, kto by 90-ročnému človeku predpovedal, že ho zožerie aligátor? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem docela v šoku, jak mě ten film bavil. Tvůrci hlavním hrdinům pořád vymýšlely nové překážky a když už Haley s taťkou najdou ucházející řešení ( v rámci žánru filmu ) , hoděj do placu ještě větší překážku. Já si vždycky v těhle situacích představuji jak by se zachoval Chuck Norris nebo Vinnetou. Určitě tenhle biják na letní pobyt v kině stojí za hřích. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle filmek jsem byl i vzhledem k osobě režiséra celkem zvědavej, ale už tu asi fakt není nikdo kdo by pozvednul zahnívající žánr zvaný horor. První čtvrtina ještě ušla celkem slušně se rozjela atmosféra, ale bohužel od toho prvního útoku aligátorů mě to úplně přestalo bavit. Pak už je to totiž jako přes kopírku. Nezáživní fotr s dcerou a ještě nezáživnější kecy mezi nimi. Občas odněkud vybafne digitální aligátor a občas sem tam někoho sežere a vy máte neomylnou jistotu, že ústřední dvojice plus pes přežijou, ať se děje co se děje. Filmu pak nenávratně podkopává nohy hlavně to jak se bere brutálně vážně. Pořád až do závěrečných titulků jsem čekal, že tam bude aspoň nějaký odlehčení no pokud jím byl míněn song see you later aligator, tak v tom případě : no see no later Mr Aja. Horor je na všech frontách mrtvej a každej další film v tom jen utvrzuje.25% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nikdo po Ajovi nechtěl hnedka Čelisti krokodýlích filmů, ale... Tenhle kočkopes, který není ani dostatečně vážný a napínavý, aby mohl fungovat, ehm ehm, "seriózně", ovšem zároveň není ani dostatečně nablblý a přepálený, aby fungoval alespoň v guilty pleasure rovině (takových momentů je, bohužel, naprosté minimum), není ničím jiným než stokrát viděnou žánrovou tuctovkou bez náboje, nápadu a adrenalinu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme je veľmi často vidieť hlavnú postavu plávať rýchlejšie ako aligátor, čo je nemožné. (Zeker)
  • Film se měl původně natáčet v Česku a měl na něm pracovat z části i český štáb. Z plánů ale sešlo a natáčení se přesunulo do levnějšího Srbska. (KlárkaS)
  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „See You Later Alligator“, což docela vtipně navazuje na samotný děj filmu. Píseň složil a nahrál v listopadu roku 1955 Bobby Charles (vlastním jménem Robert Charles Guidry. Nicméně mnohem větší slávy s touto písní dosáhli Bill Haley & His Comets. Jejich cover verze této písně přitom byla vydána o pouhý necelý měsíc později. Našincům je jistě známá i česká verze písně „Nashledanou krokodýle“, přičemž existuje více verzí textu této písně. (Posheidon)

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Reklama

Reklama