Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pořád dokola, další dětský softhorror, kterých je jak nasr... kterých je hodně. Maminka, chlapeček, "ajlavjú", dům na samotě, strašidelný vidiny, blá blá blá... Nevím pro kterou cílovou diváckou skupinu se tyhle stereotypní sračkohorrory furt točí, ženské od malých dětí na to čumět nebudou a kdo jiný by se u něčeho takovýho měl bát než ženská od malých dětí. Leda strašpytel a nebo buzna. Takže tímto Díru v zadku... pardon v zemi prohlašuju za film pro strašpytelský buzny a hážu ho do koše. Jedna za scény s Mrs. Bradyovou (hned jak jsem ji uviděl, říkal jsem si naivně "ty vado, ta vypadá úplně jako Kati Outinen!"), druhá za digitální díru (chtěl bych něco takovýho vidět naživo, škoda že je to jen fikce). Jo a omlouvám se taky všem statečným buznám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto mohla byť atmosferická pecka, základ by tu bol - jama veľká ako hrom a v nej bubáci od výmyslu sveta. Avšak už úvod bol zlý, otázky sa síce nastolili, no žiaľ k jame som sa nedozvedel nič konkrétne, čo mi prišlo dosť divné, keďže zaberala dobrý hektár a nebola bohvieako ďaleko od ľudí. O jame vo filme teda nepadlo ani jedno slovo, takže mystérium odišlo hore komínom. Tú výmenu som pochopil, páčila sa mi aj tá cesta do jamy (odvážna mamička), no potenciál strašenia mi v kontexte bubákov prišiel až trestuhodne premárnený. Až na konci sa divákovi čo to ukáže, ale poväčšine všetko aj tak bolo utopené v tme, takže žiadna sláva to nebola. Skrátka chcelo to hororovo pritvrdiť, ale riadne, malo to na to všetky predpoklady. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kladem je, že horor zabaví od začátku až do konce. Je průměrně strašidelný a po celou dobu napínavý. I když je škoda, že si scénáristé se zápletkou hlavu až tak moc nelámali a nacházeli tam spoustu filmových chyb a blbostí. A to se u filmů nikdy nesnažím ony zmíněné blbosti úmyslně vyhledávat. Zasloužené hodnocení 55-60% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Tak som videl trailer k novému írskemu hororu a tešil sa na novú záležitosť, z ktorej mi bude behať mráz po chrbte a doplním si vzdelanie v rámci hororového žánru. No bohužiaľ, ono strašenie sa nedostavilo. Slobodná matka tu zisťuje, že jej syna posadol akýsi démon, ale je to podané tak nezáživne a plytko, že som tento hodinu a pol dlhý film sledoval viacej ako tri hodiny. :) Z tej nudy som si fakt musel robiť prestávky a venovať sa nejakej inej činnosti, pretože hororová atmosféra tu viazne a netrpezlivo som čakal až bude koniec. Najhoršie je, že sa do konca filmu nedozvieme nič o pôvode onej záhadnej jamy ani čo sú zač tie obludy, ktoré ju obývajú. Jednoznačne premárnená záležitosť. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Celý čas to pôsobí ako nízkorozpočtové dielko z nejakého neznámeho festivalu, kamera a výprava je skôr lacnejšia, i samotný leitmotív nie je nič, čo by sa v hororoch už neobjavilo. Tu je to ešte korunované tým, že sa príčiny toho, prečo sa deje to, čo sa deje na 99% ani nevysvetlia a všetko zostáva pri ,,terorizuje nás niečo z vonka, pretože môže," a scenárista si tým uľahčil prácu s prepracovaním scenára.⚪Pretože doteraz neviem, načo by nejaká sila (mimozemská, démonická) niekoho replikovala, zároveň ho nechávala neustále nažive kdesi pod zemou a namiesto neho chodila po svete a nejak fungovala. Ale tak aspoň za pár scén s atmosférou 2*.⚪ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama