Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus jsou osmnáctiletá dvojčata vychovaná pastýřem, která vedou poklidný život u řeky Tibery. Remus je přesvědčen, že se dokáže vzepřít vůli bohů, a že je předurčen stát se králem města, které s bratrovou pomocí najde. Ale jejich tragický osud je již zpečetěn… Na konci této neuvěřitelné cesty oba bratři založí jednu z největších říší všech dob – Řím. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (50)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na začátku historie každého města stála obyčejná osada a nejspíš tomu nebylo jinak ani v případě Říma. A tak k tomu také Rovere a spol. přistoupili, takže víc než o cokoliv jiného se jedná o strastiplnou cestu špinavých trhanů, kterým nejde o nic víc, než si najít místo, kde by si mohli uplácat pár chatrčí a v nich pak v klidu žít. Jestliže znáte příběh Romula a Rema jen rámcově, tak se nejspíš nebudete moc chytat a o moc lépe na tom nebudou ani ti, kteří vědí trochu víc, protože těch motivů je tu jenom pár. Ale podle mě to zase tolik nevadí, protože i přes absenci nějaké výraznější dějové linky se jedná o vizuální žrádlo, ve kterém tvůrci nešetří naturalistickými rubačkami a kvalitním gore. Solidně působí i mystický podtext, který je ovšem trochu nadužívaný a místy nudí. Nicméně není to nic, co by se nedalo přežít. Pokud jste fanoušky Valhalla Rising, bude se vám líbit i tohle. Pokud vám Refnův epos nesedí, neztrácejte tady čas. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V zúfalej situácii človek podniká zúfalé kroky a potom to dopadne asi tak, ako keď prídete hladný do Kauflandu. Ono nie, že by šlo o vyslovenú tragédiu, no človeka by počas sledovania tohto snímku ani len nenapadlo, že je to o dvoch bratoch, ktorí založili Rím, ale keď už som hrubo nevzdelaný, alebo extrémne lenivý, tak idem aspoň na tú podradnú Wikipédiu plnú sračiek a prečítam si skrátenú verziu o tejto legende, lebo čuduj sa svete, aj tam sa sem tam dočítate praUdu. Toto je za mňa podobne “znásilnený” príbeh, ako ten o Noemovej Arche s “Gladiátorom” a poviem to narovinu, nemám rád tieto vyfabulované, poupravované príbehy, ktorými chce jeden neviem čo dokázať. No a fakt by ma zaujímalo, v ktorom útulku skončila tá vlčica, alebo teda, kto ju dal utratiť, lebo tá dostala v tomto spracovaní asi taký priestor, ako zdravá strava v mojom jedálničku. Základom prezentácie legiend, je striktnosť v dodržiavaní PRÍBEHU, pričom keď sa od neho odbočí a ešte má aj takúto kvalitu prevedenia v kombinácii s hereckým osadenstvom na úrovni amatérskeho divadla v Seredi, tak to potom presne takto dopadá. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Perfektní historická řežba"... Keď som uzrel tieto slová na začiatku nemenovaného komentára, takmer mi vypadli oči z jamiek (preklad pre Prahu a Sudety: z důlků). Šialené tempo slimáka bez tykadla mi za prvú polhodinu prinieslo pocit, že sa asi pozerám na ešte niečo horšie ako na Noeho. Teraz nemyslím toho psychopata Gaspara Noého, ale Aranofského pokus o biblický Film Noe (2014). Z polospánku vás vyruší len občasný zvuk tamtamov, keď sa polonahí chlapi mlátia a vzrušene hádžu do ohňa. Vizuálne to všetko vyzerá ako v praveku, tu musel páni tvorcovia otvoriť encyklopédiu na nesprávnej strane. Rok založenia Ríma podľa legendy 753 pred Kristom, oblečenie Romula a Réma v módnom štýle "hadr okolo bedier z najnovšej kolekcie staviteľa pyramíd". Niektorí dokonca vyzerajú ako z doby ľadovej, až som z napätím čakal, kedy na mňa konečne vyskočí Australopithecus. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O bratrech Romulovi a Removi toho moc nevíme, protože je to děsně daleko, a tak jejich příběh zkomolily báje a legendy. To ale vůbec nevadí, tvůrci tak dostávají volnou ruku. Strastiplné putování je špinavé a syrové, les tajemný - mlha prostě dokáže divy, bažiny nebezpečné. Výborný vizuál je místy notně strašidelný. Oceňuji, že bratři nejsou kulturisti vyhnaní steroidy, vypadají proto uvěřitelněji. Samozřejmě se nabízel přesah do fantasy, páč kněžka ohnivého boha (jeden si hned vzpomene na GOT a Rudou kněžku) mohla konat divy, na druhou stranu není to Excalibur, nýbrž snaha jít více v duchu realismu. Akční scény jsou velmi dobré a krvavé. A kupodivu ty dvě hodiny utekly jako voda v rozbouřené řece... Silné 3* zaokrouhluji nahoru. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne ten film, že keby som bol na ňom v kine, kušem sedačku. Dvakrát. Dve hodiny striedanie scén plných krvy a súbojov s rozjímaním o bohoch a šialených kráľoch. Nvm prečo si Taliani natočili takýto naturalistický survival film, ale mňa to nebavilo, ani po vizuálnej ani po historickej stránke. 1 z 5 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, predovšetkým však v regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Film vznikl v produkci italské televize Rai, od které získal většinu finančních prostředků. (ČSFD)

Reklama

Reklama