Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.), Kenneth Bianchi (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

coffeecat 

všechny recenze uživatele

Život a činy Teda Bundyho už jsem měla nastudovaný před shlédnutím týhle dokumentární série, takže opravdový pocit zhnusení jsem prožila až na samým konci - můžou se v tý zemi ještě lidi divit, proč se u nich vyskytuje šílený množství masových/sériových/jakýchkoli vrahů, když oni sami, “normální” občané, prodávají před věznicí placky ve tvaru elektrickýho křesla, popravu pojímají jako důvod k oslavě a po oznámení, že někdo zemřel radostně skandujou? Návrat do středověku? Nebo nikdy nekončící středověk možná? Chápu, že se člověku v takový situaci, s takovým případem uleví, ale pokaždý je primárně na místě pieta, a ne párty. Z jejich mentality, potažmo pokrytectví, se mi opravdu zvedá kufr. Na Netflix (ke kterýmu mívám výhrady) poměrně dobře zpracovanej dokument, hezký použití archivních záběrů, většinou neprotivný “mluvící hlavy” (který si, zdá se, tolik nepřibarvují svoje příběhy), fajn grafika, přijatelná dramatická hudba. Mimochodem - pana režiséra téma asi dobře pohltilo, když zpracoval i biopic (kterýho se bojim víc). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokument složený s ústřižků života toho nekrofilního kripla plus rozhovory se zúčastněnými. Dobře zpracováno. Akorát trochu natažené, v podstatě v posledním díle k závěru se dozná k nekrofilií a vraždám, obviní z toho rozmáhající se pornoprůmysl a dokumentaristi tím ukončí sérií, což je trochu mrzuté. Myslím, že tohle šlo trochu osvětlit. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Když mi toto vyskočilo jako další možnost se obohatit, tak jsem nemohl odolat. Už jenom protože Ted Bundy je i za mě osobně velmi zajímá postava jak kriminalistiky, tak i amerických dějin. Problém byl ale jednoduchý. Člověk by snad i dříve usnul. Zcela jednoduše se poohlédnu na můj nedávný také Netflix zážitek s názvem Wild WIld Country. Ten byl zajímavý v tom, že byl tématem lehce mimo mne. Ale fungovalo to. Protože se toho tvůrci skvěle zhostili, dokázali to nádherně odvyprávět a tak nějak i natočit. Poté přijde něco takového, kde do toho jdete na podobný styl. Ale vy jste zklamáni. Retrospektiva s vámi hází jak kolega v ukrajinském parlamentu a to vše je elegantně na blití spojeno s hopsáním v ději. Dokážu věřit, že tvůrci udělali, to co si mysleli, že je správné. A to jim neberu. Ale upřímně mám problém s tím, že téma, které pro mne bylo zajímavé samo o sobě skončilo v celku snadno v kategorii odložených případů, kdy vy se jenom díváte, nabíráte informace, ale očekávané obohacení nepřichází. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Předchozí Making a Murderer mě navnadilo na tuhle minisérii, kterou jsem měl v hledáčku už delší dobu. A rozhodně nejsem zklamán, Ted Bundy je hodně zajímavá postava a tvůrcům se povedlo ho zachytit v několika velmi zajímavých polohách. Informativně to není kdovíjak obsáhlé, ale od 4dílné minisérie asi víc chtít nelze. Líbilo se mi, že se tvůrci zaměřili i na problematiku informovanosti o zločincích v jednotlivých státech, ten posun za 40 let je neuvěřitelný. (Netflix, orig.) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná archivářská i investigativní práce, která není tak žánrotvorná a převratná jako první série Making a Murderer, spíš vychází z bádání a životní práce druhých. Ale to neumenšuje detailnost a vhled do Bundyho života i do dobového kontextu jeho působení, soudu a nakonec pobytu ve floridské cele smrti. Ted Bundy je magnetizující osobnost, potenciální úspěšný politik, ze kterého se souhrou psychologických faktorů stal nejobávanější sériový vrah. Pro příznivce psycho-detektivky Mindhunter je tohle povinnost, i proto, že Bundy byl jedním z podstatných faktorů tehdy vznikající kriminalistické disciplíny. Mrazivé, nepříjemné a pardon my words... toxické. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama