Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ked´som videl Muchu, ešte som nemal napozerané klasické hollywoodske ani hammerovské horory, takže som asi očakával viaz hrôzy. Navyše ho dávali na obed v televízii, čo na atmosfére vôbec nepridalo. Tak som mal možnosť vlastne iba porovnávať s Cronenbergovým voľným remakom, čo tiež nebol najlepší nápad. Film pre fanúšikov žánru, ktorí si chcú doplniť vzdelanie. Na podobne ladené klenoty žánru, ako napríklad Incredible shrinking man, tento film rozhodne nemá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovu Mouchu(1986) je kult ale tenhle film podle které byl tenhle kult natočen mi tak nějak pořád unikal. Což jsem se rozhodl konečně změnit. Narovinu ale musím říct, že je to jeden z mála případů kdy je remake povedenější než původní film. A to i navzdory tomu, že v tomhle filmu hraje hororová legenda Vincent Price. Tahle Moucha není špatným filmem ale co si budeme nalhávat Cronenberg už měl ve svý době úplně jiný možnosti a podle toho to taky vypadá. Cronenbergova Moucha je daleko bohatší na efekty kdežto původní Moucha si musela vystačit spíš s příběhem. Lepší 3hvězdy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ono ten žáner (horror) pri výbere tohto filmu dosť pomýli. Ale aj keď nešlo o nervydrásajúci snímok s kopou vrážd, je vidieť majstrovstvo starej školy. Vytvoriť scény plné napätia na úplne banálnych nápadoch s perfektnou gradáciou by s takými podmienkami dnes vedel málokto. Jedinou veľkou skúškou a nevýhodou pri podobných snímkoch je však čas (roky a starnúce efekty), ktorý filmu uberá sčasti na atraktivite. No inak sa film nemá za čo hanbiť. 75%. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová Moucha mě opravdu velmi potěšila, je to takový labužnický kousek a dívá se na něj vskutku dobře. Nicméně že by se mi líbil víc než jeho pozdější remake nebo že by mě dokázal nadchnout, to se nestalo. Začátek je klasicky dost pomalý a co se retrospektivního vyprávění týče, díky jeho naprosté předvídatelnosti divákovi nabízí "pouze" postupné vysvětlování předem jasného děje. Atmosféra by taktéž mohla být ještě hustší, kdyby proměna nenastala prakticky okamžitě. Hadra na hlavě vypadá sice dosti napínavě, ale přesto... Tak či tak, rád jsem to viděl, stojí to za to :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Musíme chytit mouchu s bílou hlavou. Přineste cukr." Na tento film jsem se strašně těšil, protože horrory a thrillery z této doby na mě z nějakého důvodů působí víc než ty nové, trikově velkorysé. Na původní Mouše je mi sympatické právě to, že se s vědomím všech omezení snažila vybudovat napětí víc dobře připravenou situací a hereckými výkony, kdežto s triky šetřila. Při vší naivitě, má to něco do sebe. Není to prostě explicitní sci-fi horror, ale spíš něco jako Herzova pohádka Panna a netvor. 80% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Kanadě a v New Yorku (USA). (Varan)
  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)

Reklama

Reklama