foto

Kathleen Freeman

  • nar. 17.2.1919
    Chicago, Illinois, USA
  • zem. 23.8.2001 (82 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathleen Freeman je americká televizní, filmová a divadelní herečka. Narodila se v Chicagu, Illinois. Její kariéra začala už od útlého věku, kdy vystupovala se svými rodiči na různých estrádách jako tanečnice. Po studiích na univerzitě v Los Angeles se naplno věnovala hraní v divadlech a nakonec i v televizích.

Do povědomí diváků se dostala v roce 1952 ve filmu 'SINGIN' IN THE RAIN' kde dostala první výraznější roli. Do té doby nedostávala moc velké role. V roce 1954 se spojila s filmovým producentem a režisérem Jerrym Lewisem, který si jí oblíbil a natočil s ní 11 filmů. V této době taky začala přednášet herectví na univerzitě v Los Angeles. O pár let později se Kathleen začala také věnovat dabingu, namluvila několik kreslených postav ve filmech a i několik videoher.

Kathleen zemřela 23. srpna 2001 v New Yorku na rakovinu plic ve věku 82 let. Její popel je umístěn na Hoolywoodském hřbitově. Díky svému dlouhému životu si zahrála nespočet filmových a televizních rolí. Hraní milovala, což dokazuje to, že ještě pět dní před smrtí hrála na Broadwayi jedno ze svých vystoupení.

ggggg

Herecká filmografie

Filmy

2001 Shrek
Špinavej Joe
2000 Hromy a blesky
Zamilovaný profesor 2: Klumpovi
1999 Seven Girlfriends
1998 Blues Brothers 2000
1997 Herkules
1996 Rukojmí nebo komplic?
1995 Kecy o ženskejch
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
1993 Bezstarostný Kelly
Hokus pokus
1992 FernGully: Poslední deštný prales
1991 Dutch aneb Bláznivá cesta
Joey Takes a Cab
1990 Gremlins 2
Willies, The
1989 Christine Cromwell: Things That Go Bump in the Night (TV film)
Hollywood Chaos
Je naděje
Super DuckTales (TV film)
1988 Bring Me the Head of Dobie Gillis (TV film)
Lesk smrti (TV film)
Wrong Guys, The
1987 In the Mood
Vnitřní vesmír
Zátah
Školák vlkodlak 2
1986 Bikiny Shop
Inside Out
Ta nejlepší léta
The Princess and the Dwarf
1981 Heartbeeps
1980 Bratři Bluesovi
1978 Princ ze severu
1975 Daughters of Joshua Cabe Return, The (TV film)
The Strongest Man in the World
1974 So Evil, My Sister
1973 Podraz
Vaše tři minuty uběhly
1972 Call Her Mom (TV film)
Postrach na kolečkových bruslích
Stand Up and Be Counted
Where Does It Hurt?
1971 Podporujte svého pistolníka!
1970 Balada o Cable Hogueovi
But I Don't Want to Get Married! (TV film)
Myra Breckinridgeová
Which Way to the Front?
1969 Dobří a špatní hoši
Hook, Line & Sinker
Smrt pistolníka
1968 Podporujte svého šerifa!
1967 Bez okolků
Ready and Willing (TV film)
1966 Good Old Days (TV film)
Three on a Couch
1965 Honáci
Manželství na druhý pokus
That Funny Feeling
1964 Mail Order Bride
Patsy
Roztržitý sanitář
1963 Who's Minding the Store?
Zamilovaný profesor
1962 Madison Avenue
Wild Harvest
1961 Poslíček
1960 Na sever Aljašky
1958 Missouri Traveler, The
Moucha
Pirát
Too Much, Too Soon
1957 Dejte jim za mě pusu
Pawnee
The Midnight Story
1955 Artists and Models
1954 3 Ring Circus
Athena
Battle of Rogue River
Vzdálená země
1953 A Perilous Journey
Confidentially Connie
Dream Wife
Half a Hero
She's Back on Broadway
The Affairs of Dobie Gillis
The Glass Wall
The Glass Web
The Magnetic Monster
1952 Kid Monk Baroni
Love Is Better Than Ever
Město iluzí
Největší představení na světě
O. Henry's Full House
Omlazovací prostředek
Skirts Ahoy!
Talk About a Stranger
Wait Till the Sun Shines, Nellie
Zajatec ze Zendy
Zpívání v dešti
1951 Appointment with Danger
Behave Yourself!
Cause for Alarm!
Come Fill the Cup
Cry Danger
Let's Make It Legal
Místo na výsluní
Strictly Dishonorable
The Wild Blue Yonder
1950 A Life of Her Own
House by the River
Lonely Heart Bandits
No Man of Her Own
Once a Thief
Reformer and the Redhead, The
Second Face, The
1949 Mr. Belvedere Goes to College
Story of Molly X, The
1948 Annie Was a Wonder
Behind Locked Doors
Casbah
Obnažené město
The Saxon Charm

TV seriály

2000 As Told by Ginger (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Detention (TV seriál)
Grown Ups (TV seriál)
Providence (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
Loď lásky (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Jeffův nový podnik (S07E21)
1997 Honey, I Shrunk the Kids: The TV Show (TV seriál)
Night Man (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Common Law (TV seriál)
Praštěná holka (TV seriál)
Real Adventures of Jonny Quest, The (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Bez mozku to nejde (S03E07)
1995 Bless This House (TV seriál)
Caroline in the City (TV seriál)
Cow and Chicken (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Vaříme s Máslem (S10E13)
Lov na medvěda (S10E11)
Blonďatá a blonďatější (S10E08)
další epizody (5)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
1993 Dave's World (TV seriál)
Mommies, The (TV seriál)
Phenom (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
Melrose Place (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
1991 Herman's Head (TV seriál)
Nurses (TV seriál)
Sons and Daughters (TV seriál)
1990 A Family for Joe (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Lumpíci (TV seriál)
Sydney (TV seriál)
1989 Christine Cromwell (TV seriál)
Coach (TV seriál)
Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Major Dad (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Rychlá rota (TV seriál)
1988 Munsters Today, The (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
TV 101 (TV seriál)
Alf (TV seriál)
Samota tíží (S03E11)
1987 My z Kačerova (TV seriál)
Out of This World (TV seriál)
She's the Sheriff (TV seriál)
1986 Head of the Class (TV seriál)
Matlock (TV seriál)
My Sister Sam (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 Growing Pains (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Mr. Belvedere (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Snorks (TV seriál)
1983 Mama's Family (TV seriál)
1981 Simon & Simon (TV seriál)
1980 It's a Living (TV seriál)
1979 The Facts of Life (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)
CHiPs (TV seriál)
1974 Kolchak: The Night Stalker (TV seriál)
Police Woman (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
Lotsa Luck (TV seriál)
1971 Cannon (TV seriál)
Funny Face (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
The Bill Cosby Show (TV seriál)
The Bold Ones: The New Doctors (TV seriál)
1968 Lancer (TV seriál)
The Ghost & Mrs. Muir (TV seriál)
The Mod Squad (TV seriál)
1967 Dragnet 1967 (TV seriál)
Ironside (TV seriál)
The High Chaparral (TV seriál)
1966 Batman (TV seriál)
Hey, Landlord (TV seriál)
It's About Time (TV seriál)
1965 Hogan's Heroes (TV seriál)
I Dream of Jeannie (TV seriál)
Laredo (TV seriál)
O.K. Crackerby! (TV seriál)
Please Don't Eat the Daisies (TV seriál)
The Smothers Brothers Show (TV seriál)
1964 Daniel Boone (TV seriál)
Gomer Pyle, U.S.M.C. (TV seriál)
Harris Against the World (TV seriál)
Slattery's People (TV seriál)
The Bing Crosby Show (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 Arrest and Trial (TV seriál)
General Hospital (TV seriál)
1962 The Beverly Hillbillies (TV seriál)
The Lucy Show (TV seriál)
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1961 87th Precinct (TV seriál)
Ben Casey (TV seriál)
Bus Stop (TV seriál)
Margie (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
The Dick Van Dyke Show (TV seriál)
Whispering Smith (TV seriál)
1960 Guestward Ho! (TV seriál)
My Three Sons (TV seriál)
The Case of the Dangerous Robin (TV seriál)
1959 Bonanza (TV seriál)
Bourbon Street Beat (TV seriál)
Hawaiian Eye (TV seriál)
Laramie (TV seriál)
Rawhide (TV seriál)
The Detectives (TV seriál)
The Many Loves of Dobie Gillis (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Bronco (TV seriál)
Buckskin (TV seriál)
Lawman (TV seriál)
Lux Playhouse (TV seriál)
Mister Ed (TV seriál)
The Ann Sothern Show (TV seriál)
The Donna Reed Show (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
The O. Henry Playhouse (TV seriál)
The Real McCoys (TV seriál)
Tombstone Territory (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
1956 On Trial (TV seriál)
1955 It's Always Jan (TV seriál)
Matinee Theatre (TV seriál)
The Bob Cummings Show (TV seriál)
Warner Brothers Presents (TV seriál)
1954 December Bride (TV seriál)
Disneyland (TV seriál)
Father Knows Best (TV seriál)
Lassie (TV seriál)
Mayor of the Town (TV seriál)
1953 General Electric Theater (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
Topper (TV seriál)
1952 Cavalcade of America (TV seriál)
I Married Joan (TV seriál)
Mr. & Mrs. North (TV seriál)
Our Miss Brooks (TV seriál)
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
1950 Big Town (TV seriál)
Lux Video Theatre (TV seriál)
The George Burns and Gracie Allen Show (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)

TV pořady

1952 The Bob Hope Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace