Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 1 (1988) (série)


Já na druhou (S01E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Me²

Obsahy(1)

Na Červeném trpaslíku se dějí věci: Rimmer se stěhuje ke svému druhému hologramovému já, nadšen tím, že v něm konečně získal důstojného a stejně smýšlejícího společníka. Ovšem jen do té doby, než zjistí, že jej Rimmer dvě začíná nepříjemně sekýrovat a honit. A tak zatímco Lister vychutnává klid a samotu, mezi oběma Rimmery roste napětí a rodí se nenávist. Brzy je jasné, že pro oba dva není na lodi místo... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě můžeme vidět odkaz na film Občan Kane (1941). Na nahrávce své smrti Rimmer (Chris Barrie) prohlásí v detailu na ústa „polévka gaspacho“ a následně vidíme padat sněhové těžítko. Podobná scéna je v úvodu Občana Kanea s tím rozdílem, že tam zazní slovo „rosebud“. Lister (Craig Charles) a Kocour (Danny John-Jules) jdou navíc na tento film do kina. (MatyasF)
  • Komiksová postava Mugs Murphy byla vytvořená speciálně pro seriál. I když se objevila jen v tomto díle, můžeme ji také vidět na tričku, které má na sobě Lister (Craig Charles) v prvních dvou sériích. (don corleone)

Červený trpaslík (1988) (seriál)

  • Craig Charles (Lister) v mnoha scénách bezhlesně odříkává repliky ostatních herců. Například: "Žádnýho vandráka jsem tady neviděl." v epizodě Sebevědomí a mindrák, "Kdybych tomu jen na chvilku uvěřil, tak mi hrábne." v epizodě Já na druhou nebo "Najednou vám zalezou kulky zpátky do těla a budete moct zpívat leda soprán ve školním sboru." v epizodě Pozpátku. (Alfréda)

Reklama

Reklama