Reklama

Reklama

Punk je hned!

Trailer

Obsahy(1)

Jehla s drogou bolí hodně, ale tvrdá realita ještě víc. Slovensko-český film pro všechny, kdo si myslí, že nemůže být hůř... Celovečerní debut Juraje Šlauka vypráví příběh drogově závislého pankáče Pala alias Kvička žijícího na periferii společnosti ve Stupavě na jihozápadě Slovenska. V otřesných podmínkách a v polorozpadlém domku žije také se svou přítelkyní Paťou a dvouletým synem Samkem. Jeho každodenní rutina se pak skládá především ze shánění drog, sbírání železného šrotu a častých konfrontací s policií. Takovýto nezřízený způsob života ale může vést k bolestivému pádu… Projekt začal vznikat v roce 2012 jako dokumentární film, ale v průběhu natáčení se tvůrci rozhodli pro hranou formu a dokončen byl až v roce 2018. Juraj Šlauk ve svém vysoce naturalistickém snímku chtěl zachytit životy lidí na samém okraji společnosti, jejichž touha po svobodě jim může přivodit až vlastní zkázu. Jako ústřední postavu si vybral svého spolužáka z dětství Pavola Kovačovského, který ve snímku ztvárnil de facto sám sebe, ostatně jako většina účastníků z řad neherců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako čakal som podstatne väčšiu pičovinu. Asi tak ako väčšina Slovenska nemá rado východniarsky prízvuk a vravu, tak ja si celkom neidem túto záhoračtinu. Zle sa to počúva väčšinu si aj tak človek musí domyslieť, lebo neni to ani slovensky, ani česky, proste tak. Na moje počudovanie však film neni špatný. Taký dokumentaristický, s pár otravnými zábermi čo tento žáner definujú, inak dokument len štýlom, nie prevedením. Verím že bezďáci a pofidéri nejak takto fungujú, reč číra autenticita. A našťastie to má len hodinu, takže neni čas na nejaké nezmyselné pasáže. Za mňa na prvotinu dobré, nešklbal som si kotlety. Trochu iné ako sa u nás točí. Objektívne dve ale jednu pridám teda za originalitu. 3 z 5 ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled na dno lidské společnosti. Lehce zavádějící název filmu pro mě nebyl překážkou, naopak jsem přesvědčen, že spousta takovýchto individuí si slovo punk takto idealizuje a svůj opovrženíhodný styl života jím pak následně omlouvá. Škoda, že si tvůrci nepohlídali zvukovou stránku. Tam jsou, jak už tady bylo někde zmíněno, velké rezervy a některým dialogům jde skutečně velmi špatně rozumět. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, být pankáčem ujíždějícím na kreku a současně nemít stále bydliště může být problém. Jedinou záchranou může být přátelství s podivínem s hrbem, jehož tlapičky vypadají podezřele podobně s tlapičkami kuchtíka ve Scary Movie II. Velice přínosný film zejména pro někoho, kdo je v depresi, jelikož mu film obratem dodá informaci, že se má vlastně velice dobře. 67 % ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Punk nezomrie, hovorí nám záber v závere. Akoby hlavný predstaviteľ bol aj zosobnením punku. Zišlo by sa ho prevychovať, k tomu by mu mohol dopomôcť Harry Callahan. Film je to slabučký, ktorý v nadávaní prekonáva aj legendárne Casino. Scenár plný nadávok, slovných útokov, kecov v krčme nad pohárikom a nefunkčnou telkou sú otrepané a ničím nezaujali. Ani zábavné to nie je. Navyše veľakrát nebolo postavám rozumieť, jednak kvôli ich mrmlaniu, druhak kvôli faktu, že hudobný podmaz bol intenzívnejší ako dialóg. Debutantský výkrik chlapíka, ktorý má rád vláčiky. Tých strčil do snímky celkom hodne, no zámer neozrejmil. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film o zbytočných ľuďoch. Utrpenie na to pozerať a zbytočne čakať, že sa niečo udeje. Dementné dialógy, ktoré boli tak zle ozvučené, že nebyť toho, že sa film premietal s titulkami, tak by som ani nevedel o čom tí loosri točia. Nie že, by to bolo podstatné pre vývoj deja. A je mi jedno, či to takto tvorcovia zamýšľali pre väčšiu autenticitu. Nikdy som nemal pochopenie pre tieto lenivé feťácke socky a myslím, že naša kinematografia potrebuje investovať do úplne iných filmov. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)
  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)

Reklama

Reklama