Reklama

Reklama

Punk je hned!

Trailer

Obsahy(1)

Jehla s drogou bolí hodně, ale tvrdá realita ještě víc. Slovensko-český film pro všechny, kdo si myslí, že nemůže být hůř... Celovečerní debut Juraje Šlauka vypráví příběh drogově závislého pankáče Pala alias Kvička žijícího na periferii společnosti ve Stupavě na jihozápadě Slovenska. V otřesných podmínkách a v polorozpadlém domku žije také se svou přítelkyní Paťou a dvouletým synem Samkem. Jeho každodenní rutina se pak skládá především ze shánění drog, sbírání železného šrotu a častých konfrontací s policií. Takovýto nezřízený způsob života ale může vést k bolestivému pádu… Projekt začal vznikat v roce 2012 jako dokumentární film, ale v průběhu natáčení se tvůrci rozhodli pro hranou formu a dokončen byl až v roce 2018. Juraj Šlauk ve svém vysoce naturalistickém snímku chtěl zachytit životy lidí na samém okraji společnosti, jejichž touha po svobodě jim může přivodit až vlastní zkázu. Jako ústřední postavu si vybral svého spolužáka z dětství Pavola Kovačovského, který ve snímku ztvárnil de facto sám sebe, ostatně jako většina účastníků z řad neherců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, být pankáčem ujíždějícím na kreku a současně nemít stále bydliště může být problém. Jedinou záchranou může být přátelství s podivínem s hrbem, jehož tlapičky vypadají podezřele podobně s tlapičkami kuchtíka ve Scary Movie II. Velice přínosný film zejména pro někoho, kdo je v depresi, jelikož mu film obratem dodá informaci, že se má vlastně velice dobře. 67 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do života, ktorý snáď nikto neokúsi. Je to tak akurát dlhé, štýlovo chytľavé a jediný problém mám vlastne iba s tým, že podaktorí (ne)herci nestíhajú. Podobné počiny nepotrebujú mať premakaný dej. Úplne stačí, že dokážu predať svet, kde sa odohrávajú. A to sa tu podarilo. V rámci festivalov by z toho mohol byť celkom slušný hit. 8/10 ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film o zbytočných ľuďoch. Utrpenie na to pozerať a zbytočne čakať, že sa niečo udeje. Dementné dialógy, ktoré boli tak zle ozvučené, že nebyť toho, že sa film premietal s titulkami, tak by som ani nevedel o čom tí loosri točia. Nie že, by to bolo podstatné pre vývoj deja. A je mi jedno, či to takto tvorcovia zamýšľali pre väčšiu autenticitu. Nikdy som nemal pochopenie pre tieto lenivé feťácke socky a myslím, že naša kinematografia potrebuje investovať do úplne iných filmov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Punk je tady spíš jen lákadlem pro diváky, protože s touto subkulturou má hlavní hrdina společný jen účes a tričko s Pistolema. Jinak se jedná o obyčejnou socku, která žije jen pro to, aby si za prachy získané krádežemi koupila něco do žíly. Že má dítě ho zajímá jen okrajově. A upřímně řečeno nevím, proč bych se měl na něco podobného dívat. Určité body má film za autentičnost, ale to mi prostě nestačí. 25% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Solidní depka. Amatérský zápal je z toho cítit na sto honů, nicméně filmu sluší. Postavy zde vystupující jsou téměř všechny negativní. Feťáci, ochlastové, drogoví dealeři, zloději. Díky tomu že jsou to všichni neherci, o to více snímek působí autentičtěji. Hudební podkres je výborný a vkusně použitý. Zvláštní střih, jemuž musí divák věnovat velkou pozornost mě také bavil. Název je sice trochu zavádějící a spousta punkerů bude remcat, že takhle se oni nechovají, nicméně tady nejde jen o punk jako takový. Parádní je též oldschoolový filmový plakát, který se náramně poved. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama