Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série)


Jibaro (S03E09)

(epizoda)
  • USA Jibaro

VOD (1)

Obsahy(1)

Hluchý rytíř a mytická siréna si spolu skočí tanec smrti. Osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství. (Netflix)

Recenze (73)

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Musím konštatovať, že posledný diel splnil svoj účel a vyvolal v množstve z nás skutočne zvláštne emócie...vylúdil otázky bez nároku na jasnú odpoveď. Nevedela som identifikovať, či sa mi to páči a či odpudzuje.  Zvuk robil skutočne svoje a snažil sa vtiahnuť diváka do tónov, ktoré (ne)počuje hlavný hrdina. Vskutku originálne spracovanie legendy o sirénach. Tento rytier bol vlastne šťastný muž, pretože si nemusel zalepiť uši voskom, ako to urobil Odyseus svojim vojakom a mohol kľudne prežiť. To by ale nemohol byť človekom - tvorom od prírody najchamtivejším. Zrak si odnáša prvenstvo v zmysloch človeka a stojí na čele pred sluchom.  A posolstvo tu bolo krásne ukázané a jasné. Nenažranosť je vždy cesta do záhuby. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda mezi ostatní moc nezapadá. Je to fantasy/mysteriózní úlet o střetu hluchého vojáka a jakési bytosti. Výrazový tanec je působivý, ale já osobně jsem moc neocenil divokou kameru a zvuk, který měl evokovat paniku na obou stranách. Přetože bylo až nepříjemné to sledovat a poslouchat, v závěru jsou tam silné emoce. Převládá smutek...bez patřičného vysvětlení, sice nedával útok bytosti smysl, ale zato chování vojáka už bylo v režimu, který všichni známe. Konec byl tvrdý a surový...sdělení obdrženo. ()

Reklama

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve mě tenhle díl vyvolal určitě nejsilnější emoce, to přesto, že v něm nepadne jediné slovo. Chápu, že tenhle seriál není o dobrých koncích ale trochu mě mrzí, že musel byl konkvestador takovej kokot, k čemu mu je samotnýmu, uprostřed džungle, bez koně, pytel plný zlata :) ponaučení pro příště, když tě siréna nechce zabít ale vojet ber to! ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výhra formy nad obsahom. Prostredie, vizuál, postavy vyzerali skvelo. Ale ten dej bol chaotický a nie vždy som si bol úplne istý, o čo práve ide. A taktiež, prečo roztrasená kamera? Nemám ju rád v hraných filmoch a jej začlenenie do animácie mi príde úplne zbytočné. Ale ako vravím, napriek tomu, že neviem čo sa dialo, tak vizuálne sa mi to páčilo. ()

vimluk_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda je diametrálně odlišná, než cokoliv nám zatím seriál nabídl a ne každému evidentně sedne. Atmosféricky nepříjemné, strašidelné a ponuré, dost tomu i nahrává fakt, že tu není žádný dialog, pouze hudba a "jekot" sirény. Chci teď vidět něco podobného v blízké době? Asi ne. Ale zaujalo mě to při premiérovém zhlédnutí? To teda! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama