Reklama

Reklama

Doom: Annihilation

  • Austrálie Doom: Annihilation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina mariňáků odpoví na nouzové vysílání a vypraví se na odlehlou vědeckou stanici na Marsu. Jakmile ale do tajného zařízení dorazí, tak zjistí, že se něco opravdu zle pokazilo. Vědcům se totiž nepovedl jeden z jejich experimentů a otevřeli portál do míst, kde se to jenom hemží krvelačnými démony. Těm se ale mezi lidmi zalíbilo, a tak se rozhodli, že by ze Země rádi udělali další peklo. Na partě vojáků tak bude, aby tomu zabránili. Jsou totiž jedinou naší nadějí. (topr harley)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Je hodně vidět, že je to laciný a taky, že herci nestojí za nic. Některý odkazy na tu hru jsou fakt top a dokonce si dělají i srandu z Wolfensteina. Kdyby se nad tím někdo zamyslel a napsal scénář nebo dialogy s rozumem tak to mohlo fungovat. Je to škoda protože DooM je od dětství srdcovka. Hlavní ženská role nestojí za nic a scény s peklem docela ušli ale není to dobrý a je to škoda hodně velká škoda. 30% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, že se jedná o Dooma, tak jsem chtěl být co nejvíce shovívavý jelikož Doom z roku 2005 miluju. Kdo by si pomyslel tehdy, že ho jednou budeme považovat za tu "lepší" filmovou verzi. Annihilation je low-budget film, který ho místy nedá znát a někdy naopak svojí béčkovostí zcela tryská. Úvod je pěkně digitální, ale kulisy a zbraně jsou velmi tristní. Příběhově a dialogově je to béčkové až to bolí. Finále naopak trošku překvapí. Ovšem poslední scéna... Vážně chtějí dvojku? No sebevědomí tvůrcům jistě nechybí. Ovšem přesto bych chtěl být co nejméně přísný. Amy Manson je docela kočka a hraje jí to skutečně dobře. Zbytek je banda mariňáků, které zhasnou rychleji než svíčky. Devadesát procent potvor jsou pouze zombíci v pláštích a samotní Impové zase tolik neoslní. Příběh ovšem za předpokladu maximálního hodnocení ze začátku jde jednu hvězdičku za každých dvacet minut. Nakonec je to ale fakt podprůměrné. (40 %) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Doom: Annihilation" alebo ako by som to reálne skôr ja nazval - "Resident Doom Evil". Neviem ako to lepšie celé podať. Budem celkom úprimný. Môj pocit z tohto filmu je ako keby náš režisér a scenárista Tony Giglio chcel urobiť Doom film, ale potom si to rozmyslel a chcel natočiť svoju verziu "Resident Evil". A potom si zrazu spomenie, že mu udelili možnosť natočiť Doom, tak sa tie nápady rozhodol spojiť a toto je výsledok. Pretože od začiatku až do úplného konca, toto je presne to čo sme mali možnosť vidieť v prvom Resident Evil filme. S tým rozdielom, že dokopy veľa monstier zo sveta Doom neuvidíme. Iba Impov. A uvidíme veľkú dávku modrých zombíkov. A máme tu tím mariňákov, na ktorých nám dokopy vôbec záležať nebude. No pravda je taká, že keď som pritom nakoniec úplne vypol svoju inteligenciu, tak som sa celkom fajne bavil. Nemohol som povedať, že mi na čomkoľvek záležalo, ale pozrieť sa to dalo. Nemôžem odporúčať, a určite to nie je dobrý film, ale na tento hororový večer mi to stačilo. Ak to znie ako film pre vás, čeknite si to. Hodnotenie: C ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hru som nehral, ale na filmovú adaptáciu z r. 2005 som sa ako fanúšik Votrelcov (a im podobných) veľmi tešil. Avšak nakoniec som bol bohapusto sklamaný. Malo to pár momentov (scéna z vlastného pohľadu), ale nebolo ich veľa. V r. 2019 sa na trhu objavilo nové filmové spracovanie a hoci je nízkorozpočtovejšie a neobsahuje žiadnych slávnych hercov, páčilo sa mi viac. Kladne vnímam výpravu, dizajn, uniformy, zbrane. Masky slabšie, akčné scény príjemne drsné, rázne a krvavé, ale aj jemne ťažkopádne (nemám v láske, ak sa podobné obludy objavujú v normálnej akcii, narúša to ich suverénnu vážnosť, skôr mi vyhovuje, keď útočia zákerne z tmy á la Votrelec) a vo finále to išlo smerom, ktorým to podľa mňa ísť nemalo. Napriek tomu u mňa prevláda spokojnosť. Slušné hororové akčné sci-fi remeslo so sympatickým kastingom (fajn a uveriteľná ústredná hrdinka) a dobrou atmosférou. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Táto Doomovská anihilácia má povesť totálnej sračky, čo je veľmi neprekvapivé, pretože len ťažko uspokojíte herných fanúšikov divokých démonických masakrov filmom za pár šupov, kde pobehuje nejaká paintballová parta tmavými chodbami a úplne náhodne hádžu rôzne odkazy na hru. Tu nájdu mŕtvolu čo sa volá John Carmack alebo William Blazkowicz ( ten ani nie je z Dooma ), tam zas niekto zakričí ULTRA NAJTMÉÉÉR a vrcholom je keď niekde v strojovni na Marse len tak visí na stene motorová píla vhodná na prepichnutie zombíka. Vôbec celá zápletka je podaná tak strašne komatózne a nezaujato až z toho kričí "máme to u riti a sme na to hrdý". Ak sa však oprostíme od faktu že to má byť TEN Doom, tak z toho vlastne vychádza znesiteľné páršušňové béčko, ktoré rozhodne nedosahuje žánrového dna, lebo sme videli x horších. Čo by som pochválil sú wrestlingové súboje s naspídovanými zombíkmi, ktoré ukazujú že protagonisti a kaskadéri niečo dokážu a keby si takto mastili držky po celý čas, hodnotenie by šlo vyššie. Impa by som asi vynechal, síce vystrelí pár fireballov, ale z toho som si akosi neucvrkol No a potom je tu tá scéna z pekla ktorá je zrazu vizuálne prekvapivo na úrovni a predvádza niekoľko efektných spomaľovačiek. Ako Doom je to mrhanie časom, ako náhodné sci-fi béčko ujde. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Jméno jednoho z mrtvých vědců uvnitř základny je John Carmack, což je přímý odkaz na jednoho ze spolutvůrců předlohy. (SaNcHeZ_cz)
  • Jeden z mariňáků v boji zakřičí „I'm your Ultra Nightmare“, přičemž u spojení Ultra Nightmare se jedná o tu nejtěžší obtížnost na kterou se dá hra „DOOM“ dohrát. (NiWi)
  • Jméno hlavní postavy Joan Dark (Amy Manson) je slovní hříčka, která odkazuje na jméno Joan d'Arc, tedy legendární francouzskou hrdinku, která osvobodila Francii od anglické nadvlády. (NiWi)

Reklama

Reklama