Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Kdyby Indové měli Alluriho a Bheema, tak nemuseli čekat na vyhladovělého Ghándího a mohli Brity porazit tancem, spojenou faunou pralesa a Ráma-Rambo stylem…Chroničtí hromadní raperové (čti znásilňovači) a národ, jehož polovina obyvatel nepoužívá toaletu, natočil další spektakulární bizár, který je stejnou měrou velkolepý jako kýčovitý a kombinuje Rámájanu s revoluční agitkou…RRR navíc přináší jedno z nejlepších muzikálových čísel, které jste mohli kdy vidět na plátně napříč kontinenty…Ze závěrečného nacionálně-militantního tanečku s ikonami velkých vůdců ovšem v dnešní době mrazí….Filmově stejné zjevení jako Baahubali 2: The Conclusion, protože režisér S.S. Rajamouli je vtělený démon… ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ohromnej příběh dvou nejlepších kámošů zasazenej do dob koloniální Indie. Záměrně (I don´t know) je to ale celý sebe-parodický a extrémně přepálený, aby to současnýho diváka za ty tři hodiny neunudilo k smrti, takže nakonec je to někde mezi strhujícím historickým melodramatem a šílenou akční parodickou komedií. Akorát škoda příšerný práce se zvukem a hudbou. Doufám, že třeba Scottův Napoleon pojme stejnej styl a Joaquin Phoenix tam bude poletovat vzduchem s koněm na ramenou, zatímco šavlí v zubech kosí tunu nepřátel (tehdy to snad má šanci na úspěch). ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako ja strašne nemám rád prehnané, predimenzované a extrémne vizuálne akčné efekty, ktorými bol tento film priam presýtený! Scenár tohto filmu je skvelý - celkovo príbeh má veľmi dobrý koncept, aj kompozíciu, a epická línia aj so všetkými tými odbočkami a retrospektívami má 5-hviezdičkový potenciál. ALE to prehnané tlačenie na pílu s mnohými extrémami (či už vo vizuálnej alebo dramatickej rovine), to mi naozaj pomerne výrazne pokazilo celkový dojem z filmu. Sem tam dokonca kus nelogiky (spoločná návšteva Bhima a Rama na britskom dvore), sem tam vytesnenie niektorých postáv z príbehu (napr. Jenny), a pod. - to tiež pôsobilo trochu dosť rušivo. Veľká škoda, lebo epicky to malo obrovský potenciál. Mimochodom, vždy žasnem, ako zvyknú Indovia zobrazovať Britských kolonizátorov - ako totálnych hlupákov :( 3* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o apríl. I já už jsem konečně vyzkoušel bollywoodskou tvorbu a s obrovským překvapením můžu prohlásit, že zábavnější kousek jsem neviděl dlouhé týdny. Indové mě dlouho odrazovali svou extrémní výstředností, ta je ale na poli tohoto sáhodlouhého filmu (který paradoxně superrychle uteče) tak výborně poskládaná dohromady, že tady najedete i na vlnu šílených blbostí, které byste v Hollywoodu neodpustili. Hudba a taneční kreace vévodí celým 180 minutám, ale i hlavní dvojka hraje okázale dobře. Indický Elyas M'Barek především. [viděno na Netflixu 1.4.2023] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Don't call me madam. It is just Jenny, yes."     Pôsobivý akčný film v štýle rozprávky (hoci dosť drsnej), ktorý ma uchvátil v mnohých ohľadoch. A to poriadne nadupanou akciou (a to nie som žiaden milovník akčných filmov), nádherným pestrofarebným obrazom, ktorý dokonale navodzuje rozprávkovú atmosféru (napodiv mi v tomto prípade nevadilo ani to množstvo "digitálneho smogu") a samozrejme veľmi pútavým príbehom - film napriek svojej enormnej dĺžke nenudí ani na chvíľu, je nabitý dejom a zaujímavými zvratmi. Zápletka je založená na konfrontácii indickej a britskej kultúry, z ktorých tá prvá je v zásade priateľská a mierumilovná a tá druhá povýšenecká a výbojná. Briti sú tu až prekvapivo otvorene vykreslení vo veľmi odpudivom svetle - ako namyslené, arogantné a mimoriadne kruté kreatúry. Vo filme je množstvo nesmierne pôsobivých scén, z ktorých spomeniem aspoň útok armády zvierat (so súbojom titanov), bičovanie, pri ktorom bičovaný takmer na pokraji smrti začne spievať veselú pesničku (aké typické indické!) a záverečnú apokalypsu. Páči sa mi tiež, ako je ten film humorne odľahčený. Hádam jediná moja menšia výčitka smeruje k hudbe, ktorá je väčšinou taká jednoduchšia, skandovaná (paradoxne práve pieseň takéhoto typu obdržala Oscara). Mrzí ma to o to viac, že ja som v podstate milovníkom indickej hudby, ktorá vie byť skutočne nádherná (krátkou ukážkou je spev toho dievčatka).     "He said that an Indian's Life is not worth a bullet. So how will this bullet earn its value? When it comes out of your gun and pierces an Englishman's heart." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama