Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (129)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pokud byste aspoň jednou za život měli vidět jeden bollywoodský trhák, je jím právě telugský spektákl RRR – neprohloupíte. Ta překombinovaná žánrová různorodost, která balancuje mezi epickým historickým velkofilmem [kritika kolonialismu i glorifikace mýtu indické revoluce nečekaně funguje], pompézním ale i bizarně stylizovaným akčňákem [jak se podařilo natočit některý akční scény mi fakt hlava nebere, protože ta dynamická a přesto extravagantní akce je neskutečnej randál], sentimentálním romantickým melodramatem, feel-good bromance buddy-movie [Bheem symbolizuje vodu, zatímco Raj oheň], a groteskním family-friendly muzikálem [Naatu Naatu taneční scéna je to nejlepší co jsem letos viděl] nemá sebemenší chybu, protože tenhle film má doslova VŠECHNO! Nic nechybí, nic nepřebývá. Pro jedny sice půjde o tříhodinový bollywoodský škvár, pro druhé zas půjde o dechberoucí 3áčkový over-the-top mind-blowing spektákl, který snadno strká do kapsy všechny západní blockbustery. Nehorázná pecka toto. Od teď chci aby každý vysokorozpočtový film byl jako RRR.... Co dodat? BOLLYWOOD AT ITS FINES! 9,5 turbanů z 10 🇮🇳🔥 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K filmům indické provenience přistupuji vždy s krajní nedůvěrou už jen proto, že nemám rád muzikály (čest výjimkám) a v těchto dílech se písním a tancům prostě nevyhnu. Ale to je jen špička ledovce. Režisér a scénárista si v tomto případě rozuměli tak dokonale, jakoby šlo o jednu a tutéž osobu, což se projevilo hlavně ve chvílích, kdy začal scénář prohrávat svůj boj s demencí a z režisérské sesle nikdo nezasáhl. Snímek jsem vnímal jako Terminátora, Predátora a Ramba v boji proti Impériu- to vše na kari, přičemž nebudu předstírat, že jsem se místy nebavil. Jo, bavil, s postupem času na mě ale začalo být všech těch heroických póz, zpomalených záběrů a nevyčerpatelné munice (zejména šípů) příliš, nemluvě o tom, že mi u některých scén vyhrkly do očí slzy. Slzy smíchu. S blížícím se závěrem se už tvůrci vydali jednoznačně cestou parodie a některé jejich kousky si už nezadaly s druhým dílem Žhavých výstřelů (tímto přirovnáním nechci tu skvělou komedii nikterak dehonestovat). Což o to, jako indický divák bych jistě slzel dojetím, vše by ve mně vřelo a s neotřesitelným pocitem národní hrdosti bych klidně jednomužně zaútočil na Pákistán, ale jako Evropan jsem nemohl pominout až křečovitou snahu vykreslit všechny Brity jako krvelačné zrůdy s psychopatickými a sociopatickými sklony. Možná by to vyznělo lépe od národa, který nelpí na hluboce zakořeněném kastovním systému, jež zahrnuje i Nedotknutelné a který nehraje tzv. indickou férovku ve stylu: "Nás je patnáct, jí je taky patnáct, pojďme zkusit, jestli se ubrání." / Poučení: Ano i tříhodinový film může být ve své podstatě kravinou. 2*- ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Strašnej nářez. Od Rajamouliho jsem předtím viděl ještě Bahubalii, a to mě teda zase až tak neoslovilo, RRR je ale fakt bomba. Hlavní hrdinové jsou oba skvělí a jejich epická bromance je jádrem celého filmu, díky ní i přes svou šílenou, over the top povahu, v emocionálních momentech RRR doopravdy funguje. Hollywood by si fakt měl vzít příklad. 9/10 ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který otevřel bránu poznání i mainstreamovému divákovi směrem k objevení Indie. Film, který zasadil mistrovský úder trademarkům akčních králů jako jsou John Woo a Zack Snyder. Film, který jsem si zamiloval a pustil bych si ho klidně opakovaně. Ďábelsky geniální Rajamouli zhmotnil jeden z nejlepších hrdinských eposů o přátelství, pomstě, záchraně a vlastenectví. Což v indické kinematografii není jednoduché, neboť každý třetí novější bollywoodský film má tyhle atributy na vysoké úrovni. Rajamouli má ke všemu ještě tu soudnost, že i klasická indická extrémnost pro pojetí akce je v jeho otěžích kočírována sice stále do podoby absurdna, ale s profesionální filmovou vizuální dramatizací k vytvoření a zdůraznění pompéznosti scény, akce. Jde pravděpodobně o jediného režiséra v galaxii, který točí takovým nadpozemským stylem. Stylem, který osobně obdivuji, vyhledávám a v současnosti již spíše pátrám. Budeme-li se bavit o tom, co má divákovi dát film, aby byl uhranut, překvapen, nadšen, zabaven, tak RRR to háže po tunách přímo před oči a uši. Vizualita, scenérie, kamera nakopávají zadnici většině americké velkotvorbě a přihazují jihoasijskou neokoukanost a odlišnost. Pokud se západní blockbusterová tvorba již několik let utápí v kolovrátkové variaci na superhrdiny a diváka již bolí zuby z této přeslazené kaše, tak je tu možnost vydat se Hedvábnou stezkou k filmům, které umí překvapit a dát jinou dimenzi již vyšťavenému žánru. Kombinace hrdinství, chlapáckého přátelství, tanečního (geniálního) vystoupení, osudového příběhu s razantními souboji, kde praskají kosti, stříká krev a lítají zmasakrovaná těla vzduchem je prostě divácky očistná. RRR nasadilo laťku natolik vysoko, že pravděpodobně tento epos porazí zase jen sám S. S. Rajamouli a bude to nejspíš Baahubali III. Věřím, že na tento film narazí časem víc diváků i díky podobnosti názvů s poněkud odlišným filmem, kterým je francouzská komedie RRRrrrr!!! (2004) a začnou být díky omylu s názvem fanoušky kvalitních akčních majstrštyků. Verdikt: Rise Roar Revolt je v současnosti nejkomplexnějším filmem s originálním stylem pro vizualitu, stylovost s epickou akcí a mistrovskou filmařinou pokud jste fanoušek Zacka Snydera, Johna Woo a nesnášíte Marvel Cinematic Universe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako ja strašne nemám rád prehnané, predimenzované a extrémne vizuálne akčné efekty, ktorými bol tento film priam presýtený! Scenár tohto filmu je skvelý - celkovo príbeh má veľmi dobrý koncept, aj kompozíciu, a epická línia aj so všetkými tými odbočkami a retrospektívami má 5-hviezdičkový potenciál. ALE to prehnané tlačenie na pílu s mnohými extrémami (či už vo vizuálnej alebo dramatickej rovine), to mi naozaj pomerne výrazne pokazilo celkový dojem z filmu. Sem tam dokonca kus nelogiky (spoločná návšteva Bhima a Rama na britskom dvore), sem tam vytesnenie niektorých postáv z príbehu (napr. Jenny), a pod. - to tiež pôsobilo trochu dosť rušivo. Veľká škoda, lebo epicky to malo obrovský potenciál. Mimochodom, vždy žasnem, ako zvyknú Indovia zobrazovať Britských kolonizátorov - ako totálnych hlupákov :( 3* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama