Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (129)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o apríl. I já už jsem konečně vyzkoušel bollywoodskou tvorbu a s obrovským překvapením můžu prohlásit, že zábavnější kousek jsem neviděl dlouhé týdny. Indové mě dlouho odrazovali svou extrémní výstředností, ta je ale na poli tohoto sáhodlouhého filmu (který paradoxně superrychle uteče) tak výborně poskládaná dohromady, že tady najedete i na vlnu šílených blbostí, které byste v Hollywoodu neodpustili. Hudba a taneční kreace vévodí celým 180 minutám, ale i hlavní dvojka hraje okázale dobře. Indický Elyas M'Barek především. [viděno na Netflixu 1.4.2023] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pokud byste aspoň jednou za život měli vidět jeden bollywoodský trhák, je jím právě telugský spektákl RRR – neprohloupíte. Ta překombinovaná žánrová různorodost, která balancuje mezi epickým historickým velkofilmem [kritika kolonialismu i glorifikace mýtu indické revoluce nečekaně funguje], pompézním ale i bizarně stylizovaným akčňákem [jak se podařilo natočit některý akční scény mi fakt hlava nebere, protože ta dynamická a přesto extravagantní akce je neskutečnej randál], sentimentálním romantickým melodramatem, feel-good bromance buddy-movie [Bheem symbolizuje vodu, zatímco Raj oheň], a groteskním family-friendly muzikálem [Naatu Naatu taneční scéna je to nejlepší co jsem letos viděl] nemá sebemenší chybu, protože tenhle film má doslova VŠECHNO! Nic nechybí, nic nepřebývá. Pro jedny sice půjde o tříhodinový bollywoodský škvár, pro druhé zas půjde o dechberoucí 3áčkový over-the-top mind-blowing spektákl, který snadno strká do kapsy všechny západní blockbustery. Nehorázná pecka toto. Od teď chci aby každý vysokorozpočtový film byl jako RRR.... Co dodat? BOLLYWOOD AT ITS FINES! 9,5 turbanů z 10 🇮🇳🔥 ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní indický hitmaker S.S. Rajamouli (nebudu ani předstírat, že mám indickou kinematografii jakkoliv nastudovanou, viděl jsem všehovšudy jeden film [Cizí oběd], který bych označil, za čistě "Z Indie, o Indii", zbytek je koprodukce, na druhou stranu bych řekl, že jejich kultura už je něco, co znám o dost víc) ukazuje, že Indie se hlásí o svoje místo a to v, mimo jiné, i dost nacionalisticky zavádějícím snímku, ale to Indové tak nějak dělali vždycky (věděli jste třeba, že Indie, o které si mnozí myslí, že je chudou zemí, kde není nic, než kurkuma a lidi tráví čas meditací a veganstvím, má ve skutečnosti jednu z největších armád Světa? A to i rozpočtem, tak i v jednotkách - ostatně, Indie je co do populace jen o ždibec za Čínou jako největší). Ale zpátky k filmu: 'RRR' víceméně strká do kapsy aktuální upadající MCU (kde se snaží do latexu natěsnat kohokoliv, kdo jim kývne na štědrou nabídku) a jako svěží vítr, který si v mnohém vypůjčuje z tradiční kinematografie a to mnohdy velmi ambiciózním stylem (kam se poděly všechny dance scény?), jaký už moc často nevidím, na sebe strhává hodně pozornosti, svojí okázalou flashy stylizovaností. Dnes je každá malá dětská postava v příběhu v podstatě antihrdinou, co má rakovinu plic, nebo se vyrovnává s nájezdem zombie... a tak je svěží vidět pozitivní indickou bromance, kde je spousta vedlejších, ale současně obyčejných motivů (láska, boj za správnou věc - historický kontext, rozkol, sjednocení), ale taky snaha udělat absolutně našlapanou a skutečně velkolepou show, v tom pravém slova smyslu; barevné, velké, kde taky prosakuje typické národnostní myšlení a jeho způsoby. Druhé půlce poněkud dochází dech a jde jen o to zacyklit a "vysvětlit" to před finálem, ale to se při 3+ hodinách dost táhne, myslím si, že o hodinu se to dalo klidně sestříhat dolů, přitom bych neřekl, že se scény, jednotlivě, kdy nějak vlekly. 'RRR' je zároveň indický film s největším rozpočtem (jejich) historie (72 millionů USD; ve světovém měřítku to není tak moc, o to je ale větší překvapení, že jdou ty peníze na filmu skutečně vidět, hodně zábavy za málo peněz, dá se říct). A taky nominačka na Oscara za skvělý song a obecně, skvělou hudbu. Škoda, že ta druhá půlka dost ztratila a člověka tam překvapí pár skutečně blbých momentů, ačkoliv, tenhle film je třeba brát celkově s nadsázkou. 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco v české kotlince zkoušel úspěch Jákl s přenošeným Žižkou (kterého by nejspíš sám dnes natočil úplně jinak než jako kopírku devadesátkového "Statečné srdce"), indický hitmaker S.S. Rajamouli ukázal, jak se dají pro masy nového tisíciletí aktualizovat národní gerojové. Po vzoru komiksových crossoverů tu dvě historické postavy přetvořil do fikčních nabušenců v hyper-bombastické bromance, kde těžkotonážní soapoperové melodrama prokládají spektakulární akční scény realizované s nespoutanou kreativitou a zhůvěřilou ambiciózností odpoutanou od okovů nudné realističnosti. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako jo, tenhle příběh o síle přátelství, zradě a boji proti většímu zlu, není originální. Co je ale jedinečné, to je přístup S.S. Rajamouliho a očividná láska k filmu, která je na RRR tolik vidět. Jestli se vám film bude líbit, poznáte už z představení hrdinů. Obě sekvence jsou naprosto ujeté co se týče fyzicky, hrdinové tu spíš připomínají mytické bytosti, takové indické supermany. A to je dobře, protože v RRR je všechno větší, barevnější, víc dramatické. Už u scény, kdy se Ram a Bhim poprvé potkají v akční sekvenci na mostě, je jasné, s jakým filmem máte co do činění. Taková hravost a srdce, to je něco, co se v záplavě holywoodských korporátních srágor, už tolik nevidí. Při sledování RRR budete mít xkrát pocit, jako třeba u indianajonesovské trilogie. Hrdinové všechno bez sakrasmu prožívají, včetně svého bratrského přátelství (ve stylu mužských přátelství třeba z LOTR trilogie), každou chvíli tu máte boží akční scénu, do toho duje megalomanská hudba. A padouši tu jsou angličtí kolonialisté (strašně zlí a hloupí, samozřejmě) v čele s roztomile pekelným Rayem Stevensonem (budiž mu země lehká) a sadistickou Alison Doody (kterou si můžete pamatovat jako nacistku Elsu právě z třetího Indyho). Takže směle do toho, vůbec se nebojte, že indické produkci nebudete rozumět. Tohle je jeden z nej filmových zážitků roku. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama